Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Judas Priest

Post autor: nugz »

Nie sądzę, żeby Travis na koniec chciał grać łamańce, w dziwnym metrum ;)
Chciałbym dość generyczny, balls out heavy metal, z soczystymi solówkami RF, czadowyn Robem, klarowną produkcją Andy'ego - po prostu IS 2.0 :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie wiem, skąd mają to info, ale beka xD
Zrzut ekranu 2026-04-11 165629.png

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Faktem jest, że wtedy w Judas Priest nie pracowali zbyt dobrzy dźwiękowcy, w Pilznie myślałem, że ogłuchnę, więc potrafię sobie wyobrazić, że Rudy, który pod tym wzgledem jest perfekcjonistą mógł się wkurwić. Byłem jak wiecie na wielu gigach Megadeth i na tych headlinerskich niezależnie czy to klub czy wielki amfiteatr w Teksasie - dźwiękowo tam jest wszystko na topowym poziomie. Także dodajac 2+2 jestem sobie w stanie wyobrazic, ze ludzie którzy nagłasniali (zle) Judasów w tamtym okresie mogli wkurwić Dave'a.

A scena faktycznie bywała bardzo mała jak teraz obejrzałem kilka nagrań i porównałem do innych gigów w roli gościa z tej trasy (Lizbona i KISS)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Informacje z pierwszej ręki? W sensie, że ze swojej dupy czy co?
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid pisze: sob kwie 11, 2026 4:59 pm Nie wiem, skąd mają to info, ale beka xD

Zrzut ekranu 2026-04-11 165629.png
Już myślałem, Dave miał problem, że w Kato JP używał cały swój backline i jakieś dodatkowe światła XDD
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Caracalized pisze: sob kwie 11, 2026 5:49 pm Informacje z pierwszej ręki? W sensie, że ze swojej dupy czy co?
Kusy stojacy za tym gównoprofilem pracował w metalmindzie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jeśli chodzi o Megadeth, to na owym koncercie w Spodku NICZEGO nie słyszałem. Ściana hałasu :(
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Osobiście pod kątem dźwięku nie wspominam trasy Firepower źle, a przynajmniej jeśli chodzi o kwestię selektywności. Natomiast te koncerty były stanowczo zbyt głośne. Dobrze, że przezornie brałem na nie zatyczki, bo na barierce kolorowo nie było. Na kolejnych trasach byłem mile zaskoczony faktem, że po którymkolwiek gigu Priest moje uszy nie cierpią, na Shield of Pain to w ogóle nie doznałem żadnych "pamiątek" w postaci przygłuchnięcia ani piszczenia w uszach. Nie mam pojęcia, czy zmienili typa od dźwięku, czy koleś się ogarnął, nie śledzę tego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

No i wydają nikomu niepotrzebną składankę z Vecną na okładce ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, bezsensowna pierdoła ;) Może to są piosenki, które lecą w tym filmie dokumentalnym, ale tak czy siak zbędne wydawnictwo.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw kwie 23, 2026 12:28 pm No, bezsensowna pierdoła ;) Może to są piosenki, które lecą w tym filmie dokumentalnym, ale tak czy siak zbędne wydawnictwo.
Jak to składanki. Mam dyskografię na półce, więc po co mi to? A serio to nie kupuję zupełnie takich wydawnictw (z wyłączeniem kolekcjonerstwa IM), nawet nie lubię słuchać pomieszanych utworów z różnych płyt.
---
edit:
źle się zestarzało 😆 przypomniałem sobie, że kiedyś za jakieś grosze kupiłem "Metal Works". Zresztą drugi raz, bo wcześniej miałem to na oryginalnych kasetach :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest raczej rzecz dla ludzi, którzy nie siedzą za bardzo w temacie i wystarczą im hity lub chcą dopiero poznać zespół. Moje pierwsze wydawnictwo JP to był składak (dwupłytowe The Essential, akurat z bdb tracklistą). Ale... Mamy 2026 :) Kto to kupi?

Halford twierdzi, że nie będzie kolejnych koncertówek, bo nie przynoszą zysku, a tymczasem w erze streamingu zespół wypuszcza kompilację xD

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: czw kwie 23, 2026 12:45 pm To jest raczej rzecz dla ludzi, którzy nie siedzą za bardzo w temacie i wystarczą im hity lub chcą dopiero poznać zespół. Moje pierwsze wydawnictwo JP to był składak (dwupłytowe The Essential, akurat z bdb tracklistą). Ale... Mamy 2026 :) Kto to kupi?

Halford twierdzi, że nie będzie kolejnych koncertówek, bo nie przynoszą zysku, a tymczasem w erze streamingu zespół wypuszcza kompilację xD
No ja wiem dla kogo są składanki, dlatego się śmieję z tego ;)

Mogliby jakieś stare koncerty dać. Tak jak do jubileuszowego "Turbo". Po takie rzeczy bym chętnie sięgnął :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Właśnie słucham Houston '86 z boxu. Chyba ostatni live z tego wydawnictwa, jaki został mi do ogarnięcia. Oni te nagrania wypuszczają, ale na razie tylko w formie specjalnych winyli na Record Store Day. W zeszłym tygodniu wyszło Los Angeles '90, wcześniej Atlanta '82. Spoko, ale tyle lat po wydaniu boxa to powinno już wisieć na Spotify i być dostępne także na CD, bo przez takie działania sami sobie tworzą rynek bootlegów. Jest materiał źródłowy, no to ludzie sobie tłoczą sami.

nugz
SMERF MARUDA

I tak pewnie przytulę.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Richie w nowym wywiadzie powiedział, że Priest jest na etapie nagrywania wokali :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=8apppAekcX8 17:20

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wspaniale!
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

We've done most of the music, or all the backing tracks anyway; we've got them down. There might be one extra [song] to do. But the vast majority of it, the backing tracks have been done. The guys have been to Phoenix working on vocals with Rob [Halford, PRIEST singer] over the last few weeks, I believe. So he's in the process of putting the vocals down.

The style, it's a little bit different from the last one. It's — I don't know — a little bit more traditional, maybe a little bit quirky with some of the things. And, yeah, it should be good. Like I say, I've only heard it in very raw form — just basically guitar, bass and drums. That's all I've heard so far. But, yeah, it's shaping up to be a great classic PRIEST album. It'll be out some time next year. It'll be out probably March, April, something like that, I should imagine. That's down to the record company.

Asked if he means that the new PRIEST album will be "traditional" in the vein of classic PRIEST LPs "British Steel", "Screaming For Vengeance" and "Defenders Of The Faith", Hill clarified: "No, not that traditional. [Laughs] It's more along the lines of 'Invincible Shield', but a lot more direct, shall I say."
https://blabbermouth.net/news/ian-hill- ... ble-shield

No to premiera wstępnie na wiosnę, pięknie :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Najs :)
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

💪🏻