Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Metallica
A już pamiętam, rzeczywiście. Mam taką dwudniową i jednodniową z Amsterdamu z 23. Ale się jaram na te nadchodzące!!! Ostatnie dni to maraton z Metą i ja pierdole, najlepszy jest to zepsuł
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Zepsuł, zepsuł 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Kozacki plakat nie przełożył się na kozackiego seta 
- blackcocker
- -#Moderator

Zgodnie z oczekiwaniami. Te australijskie pojedyncze gigi to była też lipa. Chorzów zakładam że będzie to samo. Czekamy na pierwszy podwójny 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Raczej było do przewidzenia, że skoro w Grecji nie grali 16 lat, to będą same kotlety. W Rumunii pewnie podobnie, choć tam byli w 2019. Dopiero może na Chorzów Lars wyciągnie coś z szuflady
.
Ta seria roam-nothing-sad daje podobny vibe co powerslave-minutes-rime. Liczę, że w Chorzowie chociaż jakieś Cyanide wyciągną.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Nie lubię tego numeru, sporo lepszych ma DM, ale realnie, nic poza nim i Day nie wleci na trasie.
Zepsuł może tak, zespół na pewno nieblackcocker pisze: ↑sob maja 09, 2026 2:39 pm Ostatnie dni to maraton z Metą i ja pierdole, najlepszy jest to zepsuł
Ale stadion chyba był nabity pod korek. Może faktycznie zagrali bezpiecznie, bo dawno tam nie grali. Ogólnie, jestem nadal tak nasycony ostatnią Wawą, że nawet nie wiem, co chciałbym usłyszeć z perełek. A jak już bym bardziej pomyślał, to wyjdzie, że są raczej nierealne, np. Trapped Under Ice.
Mocno kotleciarski set. Trochę mniej żałuje, ze nie jadę xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Patrząc na ten set, to jeśli nie będzie niespodzianki, strzelam takie zmiany w stosunku do Aten:
Może Lars jednak coś więcej wyciągnie na Chorzów, w 2023 potrafili z niczego zagrać takie I Disappear. Będę wtedy z jednej strony pozytywnie zaskoczony, choć jak będzie to jakaś perełka, to jednocześnie zły, że mnie było
.
Spoiler
Moth -> Holier/Cyanide
King Nothing -> Memory Remains
Fade to Black -> The Day That Never Comes
Fade to Black -> The Day That Never Comes
Max, to z Twojego pokoju?
Te piłki to totalna wioska i jeszcze robią spory syf na scenie.
- Caracalized
- -#Assassin

Dobrze ludzie, że opamiętaliście się i dajecie spoilery 
Ukradłem z fejsa.
Mr. M pisze: ↑ndz maja 10, 2026 1:16 pm Patrząc na ten set, to jeśli nie będzie niespodzianki, strzelam takie zmiany w stosunku do Aten:
Może Lars jednak coś więcej wyciągnie na Chorzów, w 2023 potrafili z niczego zagrać takie I Disappear. Będę wtedy z jednej strony pozytywnie zaskoczony, choć jak będzie to jakaś perełka, to jednocześnie zły, że mnie byłoSpoiler
Moth -> Holier/Cyanide
Fade to Black -> The Day That Never Comes.
Spoiler
Według mnie Day wejdzie bankowo za Fade. Za King też pewnie wrzucą coś z puli rotowanej. Niestety nie jestem pewien, czy wymienią Moth. Dla mnie mogłoby wylecieć razem z Roam.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Spoiler
Oprócz NEM i UNF, również stawiam u Nas na Day. Wczoraj sejsmografy znów wyczuły drgania. Między innymi dlatego nie mogą przestać grać Sandmana i Bellz 
Ja jestem nasycony Katowicami 1987 (drugi dzień) i słyszałem/widziałem wtedy same perełki. Obecnie koncert Metalliki to byłaby dla mnie profanacja muzyki, dobrego smaku.
Gadanie. Wciąż grają dużo materiału z pierwszych płyt, wykonawczo jest jak najbardziej okej. Pewnie, już ci nie zagrają Battery rozpędzonego jak Pendolino, ale nadal można się na nich fajnie bawić. Ja widziałem raz (2019) i nie powiem, że tęskno mi do powtórki, ale po koncercie byłem zdecydowanie zadowolony.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To pierdolenie, nie gadanie. Żeby nie było - zazdro, Mad - zobaczyłeś absolutny peak gatunku, w szczytowej formie zespołu.
Ale - nie rozkręcaj się za bardzo poza Polityką - BACK TO THE FRONT!
No i posłuchałeś, wracamy do porządku dnia
Ale - nie rozkręcaj się za bardzo poza Polityką - BACK TO THE FRONT!
No i posłuchałeś, wracamy do porządku dnia
Schizod - kto jak kto, ale akurat ja mam prawo tak pisać o Metallice i to nie jest żadne gadanie. Parę razy już o tym wspomniałem (pewnie nie po raz ostatni): Czarny Album to było chyba moje największe rozczarowanie muzyczne w życiu, biorąc od uwagę stosunek: nader wysokie, niedosiężne oczekiwania dodatkowo podrasowane świetnym singlem "Enter Sandman" - otrzymany materiał, który mnie zdołował, zniesmaczył, opluł i orzygał . Za pierwsze 4 płyty Metalliki skoczyłbym w ogień zarówno w latach 80-tych (wtedy poznałem ten zespół) jak i w jakimś stopniu teraz. Z pozostałych płyt żadnej nie oceniłbym chociażby na dostateczny plus.
Mam znajomych z tamtych czasów, którzy dosyć niesymetrycznie podzielili się na dwie grupy: o ile jeszcze Czarny Album jakoś zaabsorbowali, o tyle wszystkie kolejne płyty zawsze już tylko rozczarowywały. Co oczywiście ma wpływ na percepcję, atrakcyjność koncertów.
To taki żarcik - proszę mi się nie obrażać i nie lamentować. Ale skorzystałem z sugestii i nowy, nieco dłuższy wpis w dziale politycznym właśnie się pojawił 
Mam znajomych z tamtych czasów, którzy dosyć niesymetrycznie podzielili się na dwie grupy: o ile jeszcze Czarny Album jakoś zaabsorbowali, o tyle wszystkie kolejne płyty zawsze już tylko rozczarowywały. Co oczywiście ma wpływ na percepcję, atrakcyjność koncertów.
Gdybyś tam wtedy był ze mną, to śpiewałbyś inaczej. Zapewniam.
Z lemingami można walczyć na różnych frontach