Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Metallica

Post autor: blackcocker »

A już pamiętam, rzeczywiście. Mam taką dwudniową i jednodniową z Amsterdamu z 23. Ale się jaram na te nadchodzące!!! Ostatnie dni to maraton z Metą i ja pierdole, najlepszy jest to zepsuł
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zepsuł, zepsuł :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Kozacki plakat nie przełożył się na kozackiego seta 😅
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Zgodnie z oczekiwaniami. Te australijskie pojedyncze gigi to była też lipa. Chorzów zakładam że będzie to samo. Czekamy na pierwszy podwójny :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Raczej było do przewidzenia, że skoro w Grecji nie grali 16 lat, to będą same kotlety. W Rumunii pewnie podobnie, choć tam byli w 2019. Dopiero może na Chorzów Lars wyciągnie coś z szuflady :wink:.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ta seria roam-nothing-sad daje podobny vibe co powerslave-minutes-rime. Liczę, że w Chorzowie chociaż jakieś Cyanide wyciągną.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Nie lubię tego numeru, sporo lepszych ma DM, ale realnie, nic poza nim i Day nie wleci na trasie.
Awatar użytkownika
Madback
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Madback »

blackcocker pisze: sob maja 09, 2026 2:39 pm Ostatnie dni to maraton z Metą i ja pierdole, najlepszy jest to zepsuł
Zepsuł może tak, zespół na pewno nie ;)
nugz
SMERF MARUDA

Ale stadion chyba był nabity pod korek. Może faktycznie zagrali bezpiecznie, bo dawno tam nie grali. Ogólnie, jestem nadal tak nasycony ostatnią Wawą, że nawet nie wiem, co chciałbym usłyszeć z perełek. A jak już bym bardziej pomyślał, to wyjdzie, że są raczej nierealne, np. Trapped Under Ice.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

W spojlerze, żeby nugz się nie wystraszył.
Spoiler
FB_IMG_1778409594051.jpg
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mocno kotleciarski set. Trochę mniej żałuje, ze nie jadę xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Patrząc na ten set, to jeśli nie będzie niespodzianki, strzelam takie zmiany w stosunku do Aten:
Spoiler
Moth -> Holier/Cyanide
King Nothing -> Memory Remains
Fade to Black -> The Day That Never Comes
Może Lars jednak coś więcej wyciągnie na Chorzów, w 2023 potrafili z niczego zagrać takie I Disappear. Będę wtedy z jednej strony pozytywnie zaskoczony, choć jak będzie to jakaś perełka, to jednocześnie zły, że mnie było :B.
nugz
SMERF MARUDA

Max, to z Twojego pokoju? ;) Te piłki to totalna wioska i jeszcze robią spory syf na scenie.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Dobrze ludzie, że opamiętaliście się i dajecie spoilery :D
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: ndz maja 10, 2026 1:31 pm Max, to z Twojego pokoju? ;) Te piłki to totalna wioska i jeszcze robią spory syf na scenie.
Ukradłem z fejsa.
Mr. M pisze: ndz maja 10, 2026 1:16 pm Patrząc na ten set, to jeśli nie będzie niespodzianki, strzelam takie zmiany w stosunku do Aten:
Spoiler
Moth -> Holier/Cyanide
King Nothing -> Memory Remains
Fade to Black -> The Day That Never Comes
Może Lars jednak coś więcej wyciągnie na Chorzów, w 2023 potrafili z niczego zagrać takie I Disappear. Będę wtedy z jednej strony pozytywnie zaskoczony, choć jak będzie to jakaś perełka, to jednocześnie zły, że mnie było :B.
Spoiler
Według mnie Day wejdzie bankowo za Fade. Za King też pewnie wrzucą coś z puli rotowanej. Niestety nie jestem pewien, czy wymienią Moth. Dla mnie mogłoby wylecieć razem z Roam.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Spoiler
Oprócz NEM i UNF, również stawiam u Nas na Day. Wczoraj sejsmografy znów wyczuły drgania. Między innymi dlatego nie mogą przestać grać Sandmana i Bellz :P
Awatar użytkownika
Madback
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

nugz pisze: ndz maja 10, 2026 9:17 am Ogólnie, jestem nadal tak nasycony ostatnią Wawą, że nawet nie wiem, co chciałbym usłyszeć z perełek.
Ja jestem nasycony Katowicami 1987 (drugi dzień) i słyszałem/widziałem wtedy same perełki. Obecnie koncert Metalliki to byłaby dla mnie profanacja muzyki, dobrego smaku.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Gadanie. Wciąż grają dużo materiału z pierwszych płyt, wykonawczo jest jak najbardziej okej. Pewnie, już ci nie zagrają Battery rozpędzonego jak Pendolino, ale nadal można się na nich fajnie bawić. Ja widziałem raz (2019) i nie powiem, że tęskno mi do powtórki, ale po koncercie byłem zdecydowanie zadowolony.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

To pierdolenie, nie gadanie. Żeby nie było - zazdro, Mad - zobaczyłeś absolutny peak gatunku, w szczytowej formie zespołu.
Ale - nie rozkręcaj się za bardzo poza Polityką - BACK TO THE FRONT!

No i posłuchałeś, wracamy do porządku dnia ;)
Awatar użytkownika
Madback
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Schizod - kto jak kto, ale akurat ja mam prawo tak pisać o Metallice i to nie jest żadne gadanie. Parę razy już o tym wspomniałem (pewnie nie po raz ostatni): Czarny Album to było chyba moje największe rozczarowanie muzyczne w życiu, biorąc od uwagę stosunek: nader wysokie, niedosiężne oczekiwania dodatkowo podrasowane świetnym singlem "Enter Sandman" - otrzymany materiał, który mnie zdołował, zniesmaczył, opluł i orzygał . Za pierwsze 4 płyty Metalliki skoczyłbym w ogień zarówno w latach 80-tych (wtedy poznałem ten zespół) jak i w jakimś stopniu teraz. Z pozostałych płyt żadnej nie oceniłbym chociażby na dostateczny plus.
Mam znajomych z tamtych czasów, którzy dosyć niesymetrycznie podzielili się na dwie grupy: o ile jeszcze Czarny Album jakoś zaabsorbowali, o tyle wszystkie kolejne płyty zawsze już tylko rozczarowywały. Co oczywiście ma wpływ na percepcję, atrakcyjność koncertów.
nugz pisze: ndz maja 10, 2026 10:00 pm To pierdolenie, nie gadanie. Żeby nie było - zazdro, Mad - zobaczyłeś absolutny peak gatunku, w szczytowej formie zespołu.
Gdybyś tam wtedy był ze mną, to śpiewałbyś inaczej. Zapewniam.
nugz pisze: ndz maja 10, 2026 10:00 pm Ale - nie rozkręcaj się za bardzo poza Polityką - BACK TO THE FRONT! :D
Z lemingami można walczyć na różnych frontach ;) To taki żarcik - proszę mi się nie obrażać i nie lamentować. Ale skorzystałem z sugestii i nowy, nieco dłuższy wpis w dziale politycznym właśnie się pojawił :)
ODPOWIEDZ