09/07/2026 - Morrissey - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 09/07/2026 - Morrissey - Warszawa
A Morrissey w ogóle sam napisał cokolwiek o tym odwołaniu? Czy skoro u niego to tak częste, to nie ma co spamować o każdej odwołanej sztuce? 
a to przepraszam bardzo, ale akurat nieprawda. Pisałem w wątku, że w dzień odwołania wrzucali jeszcze info o biletach na stronie wydarzenia na FB. Więc wydarzenie usunęli w dzień odwołania. O komentarzach nic nie wiem, nie obserwowałem.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Prawda - szukałem info o odwołaniu dzień wcześniej i nie było żadnego, jedyne przesłanki to brak biletów i usunięte wydarzenie ze strony Progresji. Też się zastanawiałem czy Moz się jakkolwiek odniesie, coby jaka chociaż beka z tego była, a tu cisza. Żadnego wyczerpania, sprzedawania mięsa na obiekcie albo zakłócanej ciszy nocnej... Widocznie chłop nie wyrabia z kolejnymi pomysłami 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jest jego oficjalny komentarz do całej sytuacji - trolling pełną gębą.
https://www.morrisseycentral.com/messag ... aw-sadness
Nieoficjalnie - sprzedaż nie była imponująca, zaproponowano M. przeniesienie eventu do klubu Progresja, ale zostało to odrzucone - stąd odwołanie. Zapewne obie strony unikają komentowania tematu, bo sprawa może znaleźć swój finał na drodze prawnej (kto komu jest winien piniądze).
https://www.morrisseycentral.com/messag ... aw-sadness
Nieoficjalnie - sprzedaż nie była imponująca, zaproponowano M. przeniesienie eventu do klubu Progresja, ale zostało to odrzucone - stąd odwołanie. Zapewne obie strony unikają komentowania tematu, bo sprawa może znaleźć swój finał na drodze prawnej (kto komu jest winien piniądze).
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Hehe, nic dziwnego że nie znalazłem
W takiej sytuacji gig powinien był się odbyć normalnie na Letniej, nie rozumiem tej sytuacji.
No właśnie, przecież co za różnica. Koszty by chyba magicznie nie uległy zmniejszeniu, tym bardziej tego samego dnia 
No jest różnica. Jakby koncert się odbył normalnie na Letniej, to by pewnie Winiary wtopiły pieniądze przy słabej sprzedaży. Tak jest pretekst do tego, że tego Morrissey odwołał, a nie oni, więc nie muszą mu płacić, tak jak pisał Wicker (w zależności od tego jak skonstruowana jest umowa).