09/07/2026 - Morrissey - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 09/07/2026 - Morrissey - Warszawa

Post autor: Mr. M »

A Morrissey w ogóle sam napisał cokolwiek o tym odwołaniu? Czy skoro u niego to tak częste, to nie ma co spamować o każdej odwołanej sztuce? :lol:
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

a to przepraszam bardzo, ale akurat nieprawda. Pisałem w wątku, że w dzień odwołania wrzucali jeszcze info o biletach na stronie wydarzenia na FB. Więc wydarzenie usunęli w dzień odwołania. O komentarzach nic nie wiem, nie obserwowałem.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Prawda - szukałem info o odwołaniu dzień wcześniej i nie było żadnego, jedyne przesłanki to brak biletów i usunięte wydarzenie ze strony Progresji. Też się zastanawiałem czy Moz się jakkolwiek odniesie, coby jaka chociaż beka z tego była, a tu cisza. Żadnego wyczerpania, sprzedawania mięsa na obiekcie albo zakłócanej ciszy nocnej... Widocznie chłop nie wyrabia z kolejnymi pomysłami :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jest jego oficjalny komentarz do całej sytuacji - trolling pełną gębą. :B :roll:

https://www.morrisseycentral.com/messag ... aw-sadness

Nieoficjalnie - sprzedaż nie była imponująca, zaproponowano M. przeniesienie eventu do klubu Progresja, ale zostało to odrzucone - stąd odwołanie. Zapewne obie strony unikają komentowania tematu, bo sprawa może znaleźć swój finał na drodze prawnej (kto komu jest winien piniądze).
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Hehe, nic dziwnego że nie znalazłem ;) W takiej sytuacji gig powinien był się odbyć normalnie na Letniej, nie rozumiem tej sytuacji.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

No właśnie, przecież co za różnica. Koszty by chyba magicznie nie uległy zmniejszeniu, tym bardziej tego samego dnia :D
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

No jest różnica. Jakby koncert się odbył normalnie na Letniej, to by pewnie Winiary wtopiły pieniądze przy słabej sprzedaży. Tak jest pretekst do tego, że tego Morrissey odwołał, a nie oni, więc nie muszą mu płacić, tak jak pisał Wicker (w zależności od tego jak skonstruowana jest umowa).
ODPOWIEDZ