Bill ward z sabbsow ma 57 latdeadly_sin pisze:no ale Nicko już jest dość... no wiecie... 53 lata
Inny garowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Inny garowy
C.B byl lepszym bebniarze, tylko jedna taka sprawa, my go znamy tylko z 3 plyt, nie wiadomo czy by sie dalej rozwijal tak dobrze. Przeciez pierwsze 3 plyty z Nicko to tez kawal dobrego warsztatu... o tym nie mozna zapomniec, mysle jednak ze na swoj wiek to Nicko sie dobrze broni swoja gra i potrafi jeszcze zaskoczyc...
-
Deleted User 1499
własnie co sie dzieje z clive burr`em jest na early days podobno ma jakas chorobe ale nic wiecej nie wiem
- Metalophil
- -#Moonchild

choruje na stwardnienie rozsiane czyli raczej nie bylby w stanie gracsekcjazwlok pisze:własnie co sie dzieje z clive burr`em jest na early days podobno ma jakas chorobe ale nic wiecej nie wiem
Nicko jest praktycznie jedynym zastępowalnym elementem IM .
Nie tworzy repertuaru( poza jednym wyjątkiem), jego technika jest przeciętna i raczej prawie każdy pałker mógłby go zastąpić.
C.Burr choruje
jeśli ktoś ma nadmiar kasy
może wspomóc tego muzyka.Na IronMaiden .com jest zdaje się numer konta.
Nie tworzy repertuaru( poza jednym wyjątkiem), jego technika jest przeciętna i raczej prawie każdy pałker mógłby go zastąpić.
C.Burr choruje
Bartdeath pisze:[...]jego technika jest przeciętna i raczej prawie każdy pałker mógłby go zastąpić.
tu troche przesadziles... jego technika jest napewno ponad przecietna o czym swiadczy np lekkosc w graniu(przez granie z nadgarstkow) a nie jak wielu rockowych bebniarzy, grajac np zza ucha, trzeba zwrocic tez uwage na gre na pojednyczej stopie ktora ma naprawde dobrze opanowana.
z mojej strony EOT
-
Deleted User 1499
nie moge zrozumiec jak mozna pisac ze jego gra jest przecętna, zgadzam sie z leonem 665, zauwazcie tez jak nicko gra na breku!!nikt tak nie gra na breku jak on on poprostu wymiata na breku!! :rocx
Zgadzam sie Nicko jest perkusista o swietnej technice i tez nie moge tego zozumiec ze kazdy by tak umial grac.Nicko jest po prostu swietnym perkusista :rocxsekcjazwlok pisze:nie moge zrozumiec jak mozna pisac ze jego gra jest przecętna, zgadzam sie z leonem 665, zauwazcie tez jak nicko gra na breku!!nikt tak nie gra na breku jak on on poprostu wymiata na breku!! :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Znaczy czemu odszedł po trzech płytach? Bo żygał na koncertachBlood Brother pisze:
A ja mam takie pytanie..co się stało z Burrem przecież on całkiem nieźle bębnił a i na ED go nie widziałem.
A terasz to faktycznie, bidulka choruje. Nie wiem czy dobrze kojarzę fakty, ale wcześniej (po tym jak odszedł) był kierowcą taksówki.
Nie wychwalajcie Nicko tak jeden przez drugiego .
Może jest dobry , ale nie wybitny ,z tą cudowną techniką to też przegięcie.Facet gra setki koncertów , lata praktyki robią swoje ,
ale nie jest jakimś wybitnym perkusistą , takich jak on są tysiące.
Gra w bardzo znanej kapeli i tyle , poszczęściło mu się .
Nie tworzy repertuaru poza jednym wyjątkiem z DOD,
jest prawie jak muzyk sesyjny. :solo
Może jest dobry , ale nie wybitny ,z tą cudowną techniką to też przegięcie.Facet gra setki koncertów , lata praktyki robią swoje ,
ale nie jest jakimś wybitnym perkusistą , takich jak on są tysiące.
Gra w bardzo znanej kapeli i tyle , poszczęściło mu się .
Nie tworzy repertuaru poza jednym wyjątkiem z DOD,
jest prawie jak muzyk sesyjny. :solo
I Clife i Nicko to bardzo dobrzy perkusiści , Clife jak dla mnie troche lepiej współgrał z basem Steve'a ,co widać świetnie na Number of the Beast , za to Nicko brylował na Piece of Mind,..na Rock in Rio też pokazuje klase
A nigdy nie dawali żadnej kasy na niego ?bobek pisze:Nie rozumiem tego trochę... zamiast dawać takie ogłoszenia na swojej stronie Ironi nie mogliby po prostu sypnąć kasą ? ...Bartdeath pisze:C.Burr chorujejeśli ktoś ma nadmiar kasy
może wspomóc tego muzyka.Na IronMaiden .com jest zdaje się numer konta.
-
Deleted User 622
Uśmiałem sie trochę
Nicko dałoby się zastąpić bez większego problemu (jako garkotłuka a nie osobowość)... ludzie - takich bębniarzy jest na pęczki... Faktycznie fajnie gra, ale nic szokującego w Maidenach nie prezentuje - jest poprostu dopełnieniem ich muzyki. Poza tym jest niereformowalny
bo nie lubi grania na 2 centrale i mimo tego ze jest przesympatyczny, to nie broni się niczym przed takim Jarzabkiem czy Travisem, nie wspominajac "wariatów" pokroju Portnoya.
Jeśli bym miał wymienić najlepszego to jak dla mnie jest nim Ian Paice.
Ian P. moim zdaniem tez jest jednym z najlepszych rockowych bebniarzy, Ja Nicko nie wychwalam, tylko jak widze, ze piszecie ze jest przecietny to nie moge sie z tym zgodzic i tyle,
ps ktos mowil o jego grze na "breaku" jesli dobrze rozumie to chodzi o podwojna stope. Nicko na niej nie gra...
ps2 ktos tez napisal ze jest niereformowlany gdyz nie gra na dwie centrale, a to niby jakis wyznaczni metalowego grania? a Portnoy, dla mnie to maszynka bez serca w grze, nigdny nie byl moim faworytem... ot czlowiek po szkole muzycznej grajacy mocniejsza muzyke
ps ktos mowil o jego grze na "breaku" jesli dobrze rozumie to chodzi o podwojna stope. Nicko na niej nie gra...
ps2 ktos tez napisal ze jest niereformowlany gdyz nie gra na dwie centrale, a to niby jakis wyznaczni metalowego grania? a Portnoy, dla mnie to maszynka bez serca w grze, nigdny nie byl moim faworytem... ot czlowiek po szkole muzycznej grajacy mocniejsza muzyke
-
Deleted User 1499
postaram sie wyjasnic jak najprosciej break to nie jest druga stopa tylko talez znajdujacy sie obok bebniarza
wiec chodzi Ci o hi hat, dziwna nomenklatura, ale ok 
-
Deleted User 1499
tak chodzi mi o zamkniety hi-chat i na nim nicko gra naprawde git :rocx
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niech dotrze do Was to co powiedział Steve Harris: 
"Nie umiem sobie wyobrazić żadnego innego perkusisty, który tak pasowałby do zespołu," mówi Steve Harris. "Nick gra na perkusji w sposób, w jaki większość gitarzystów gra na swoich gitarach - tworzy wręcz perkusyjne riffy, które pędzą za tobą nuta w nutę. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim! On nie tylko trzyma rytm, ale jeździ po wszystkich możliwych skalach, a dla mnie, jako basisty, podążanie za nim na każdym występie jest wspaniałe. Oznacza to bowiem, że nikt z nas nie może dać z siebie mniej niż 100 procent."
"Nie umiem sobie wyobrazić żadnego innego perkusisty, który tak pasowałby do zespołu," mówi Steve Harris. "Nick gra na perkusji w sposób, w jaki większość gitarzystów gra na swoich gitarach - tworzy wręcz perkusyjne riffy, które pędzą za tobą nuta w nutę. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim! On nie tylko trzyma rytm, ale jeździ po wszystkich możliwych skalach, a dla mnie, jako basisty, podążanie za nim na każdym występie jest wspaniałe. Oznacza to bowiem, że nikt z nas nie może dać z siebie mniej niż 100 procent."