Inny garowy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: Inny garowy

Post autor: S1MON »

deadly_sin pisze:no ale Nicko już jest dość... no wiecie... 53 lata :?
Bill ward z sabbsow ma 57 lat :) po zawałach i dalej gra :)
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

C.B byl lepszym bebniarze, tylko jedna taka sprawa, my go znamy tylko z 3 plyt, nie wiadomo czy by sie dalej rozwijal tak dobrze. Przeciez pierwsze 3 plyty z Nicko to tez kawal dobrego warsztatu... o tym nie mozna zapomniec, mysle jednak ze na swoj wiek to Nicko sie dobrze broni swoja gra i potrafi jeszcze zaskoczyc...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

własnie co sie dzieje z clive burr`em jest na early days podobno ma jakas chorobe ale nic wiecej nie wiem
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

sekcjazwlok pisze:własnie co sie dzieje z clive burr`em jest na early days podobno ma jakas chorobe ale nic wiecej nie wiem
choruje na stwardnienie rozsiane czyli raczej nie bylby w stanie grac :roll:
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bartdeath »

Nicko jest praktycznie jedynym zastępowalnym elementem IM .
Nie tworzy repertuaru( poza jednym wyjątkiem), jego technika jest przeciętna i raczej prawie każdy pałker mógłby go zastąpić.

C.Burr choruje :cry: jeśli ktoś ma nadmiar kasy :D może wspomóc tego muzyka.Na IronMaiden .com jest zdaje się numer konta.
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Bartdeath pisze:[...]jego technika jest przeciętna i raczej prawie każdy pałker mógłby go zastąpić.

tu troche przesadziles... jego technika jest napewno ponad przecietna o czym swiadczy np lekkosc w graniu(przez granie z nadgarstkow) a nie jak wielu rockowych bebniarzy, grajac np zza ucha, trzeba zwrocic tez uwage na gre na pojednyczej stopie ktora ma naprawde dobrze opanowana.
z mojej strony EOT
Deleted User 1499

nie moge zrozumiec jak mozna pisac ze jego gra jest przecętna, zgadzam sie z leonem 665, zauwazcie tez jak nicko gra na breku!!nikt tak nie gra na breku jak on on poprostu wymiata na breku!! :rocx
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

sekcjazwlok pisze:nie moge zrozumiec jak mozna pisac ze jego gra jest przecętna, zgadzam sie z leonem 665, zauwazcie tez jak nicko gra na breku!!nikt tak nie gra na breku jak on on poprostu wymiata na breku!! :rocx
Zgadzam sie Nicko jest perkusista o swietnej technice i tez nie moge tego zozumiec ze kazdy by tak umial grac.Nicko jest po prostu swietnym perkusista :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Blood Brother pisze:
A ja mam takie pytanie..co się stało z Burrem przecież on całkiem nieźle bębnił a i na ED go nie widziałem.
Znaczy czemu odszedł po trzech płytach? Bo żygał na koncertach :).
A terasz to faktycznie, bidulka choruje. Nie wiem czy dobrze kojarzę fakty, ale wcześniej (po tym jak odszedł) był kierowcą taksówki.
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bartdeath »

Nie wychwalajcie Nicko tak jeden przez drugiego .
Może jest dobry , ale nie wybitny ,z tą cudowną techniką to też przegięcie.Facet gra setki koncertów , lata praktyki robią swoje ,
ale nie jest jakimś wybitnym perkusistą , takich jak on są tysiące.
Gra w bardzo znanej kapeli i tyle , poszczęściło mu się .
Nie tworzy repertuaru poza jednym wyjątkiem z DOD,
jest prawie jak muzyk sesyjny. :solo
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

I Clife i Nicko to bardzo dobrzy perkusiści , Clife jak dla mnie troche lepiej współgrał z basem Steve'a ,co widać świetnie na Number of the Beast , za to Nicko brylował na Piece of Mind,..na Rock in Rio też pokazuje klase
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

bobek pisze:
Bartdeath pisze:C.Burr choruje :cry: jeśli ktoś ma nadmiar kasy :D może wspomóc tego muzyka.Na IronMaiden .com jest zdaje się numer konta.
Nie rozumiem tego trochę... zamiast dawać takie ogłoszenia na swojej stronie Ironi nie mogliby po prostu sypnąć kasą ? ...
A nigdy nie dawali żadnej kasy na niego ?
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Uśmiałem sie trochę :lol: :wink: Nicko dałoby się zastąpić bez większego problemu (jako garkotłuka a nie osobowość)... ludzie - takich bębniarzy jest na pęczki... Faktycznie fajnie gra, ale nic szokującego w Maidenach nie prezentuje - jest poprostu dopełnieniem ich muzyki. Poza tym jest niereformowalny :lol: :wink: bo nie lubi grania na 2 centrale i mimo tego ze jest przesympatyczny, to nie broni się niczym przed takim Jarzabkiem czy Travisem, nie wspominajac "wariatów" pokroju Portnoya.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Jeśli bym miał wymienić najlepszego to jak dla mnie jest nim Ian Paice.
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ian P. moim zdaniem tez jest jednym z najlepszych rockowych bebniarzy, Ja Nicko nie wychwalam, tylko jak widze, ze piszecie ze jest przecietny to nie moge sie z tym zgodzic i tyle,

ps ktos mowil o jego grze na "breaku" jesli dobrze rozumie to chodzi o podwojna stope. Nicko na niej nie gra...

ps2 ktos tez napisal ze jest niereformowlany gdyz nie gra na dwie centrale, a to niby jakis wyznaczni metalowego grania? a Portnoy, dla mnie to maszynka bez serca w grze, nigdny nie byl moim faworytem... ot czlowiek po szkole muzycznej grajacy mocniejsza muzyke
Deleted User 1499

postaram sie wyjasnic jak najprosciej break to nie jest druga stopa tylko talez znajdujacy sie obok bebniarza
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

wiec chodzi Ci o hi hat, dziwna nomenklatura, ale ok ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

brek to zamkniety h-hat - jesli sie nie myle :?
Deleted User 1499

tak chodzi mi o zamkniety hi-chat i na nim nicko gra naprawde git :rocx
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Niech dotrze do Was to co powiedział Steve Harris: ;)

"Nie umiem sobie wyobrazić żadnego innego perkusisty, który tak pasowałby do zespołu," mówi Steve Harris. "Nick gra na perkusji w sposób, w jaki większość gitarzystów gra na swoich gitarach - tworzy wręcz perkusyjne riffy, które pędzą za tobą nuta w nutę. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim! On nie tylko trzyma rytm, ale jeździ po wszystkich możliwych skalach, a dla mnie, jako basisty, podążanie za nim na każdym występie jest wspaniałe. Oznacza to bowiem, że nikt z nas nie może dać z siebie mniej niż 100 procent."
ODPOWIEDZ