Fear of the Dark a koncert Iron Maiden

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Czy ubolewasz nad brakiem "Fear of the Dark"?

Tak
50
27%
Nie
134
73%

Liczba głosów: 184

Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Fear of the Dark a koncert Iron Maiden

Post autor: Freeze »

Trochę żałuje, że nie zagrali Fear, głównie dlatego, że to mój pierwszy koncert. Ale nie mam im za złe i nie rozumiem gwizdów na koniec występu. W końcu zagrali takie perełki jak np. Phantom :solo
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Nie brakowało mi FotD, owszem kto nie lubi tego utworka live... ale raz można wytrzymać zwłaszcza, że grali tak wiele ciekawych starych hitów.
KMFDM
Awatar użytkownika
Zdzichu
-#Invader
-#Invader

Post autor: Zdzichu »

FOTD jest super ale jak sie ustala ze sie gra 4 pierwsze plyty to nie ma co dyskutowac.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

w sumie bardziej nie chcialem slyszec run`a lub troopera - serio, juz mnie nudza te wałki ;) np. halloweda i 666 moge non stop sluchac - tamtych nie :) co do fear`a - żałuję, ale to było wiadome , ze nie bedzie go :) najbardziej sie chyba z orłów cieszyłem
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

nie ubolewam, slyszalem juz dwa razy live.

ale rozumiem tych, ktorzy nieslyszeli. wiec poskandowalem troche z nimi, nie mielismy nic do stracenia.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Celestial
-#Invader
-#Invader

Post autor: Celestial »

Te krzyki za FOTD wynikały chyba po części z tego, że jednak do końca nie było wiadomo, czy będą TYLKO numery z 4 first albums (jakby kto nie wiedział to bez Powerslave'a - niezła podpucha Bruce :beer :wink: ). Też żałuję tylko dlatego, że to mój pierwszy koncert, ale powtarzam za poprzednimi wypowiedziami - zrekompensował to Phantom, Die.. czy Revelations.

Iron Maiden bez Iron Maiden? :shock:
Aces High cpt. Dickinson!
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Post autor: amaZona »

Rainmaker. pisze:
Piwowarus pisze:Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną

Mayer napisał że tą akcją zepsuliśmy atmosferę, wydaje mi się że jest w tym stwierdzeniu dużo przesady :wink: co w tym złego ze nagle publika zrobiła się aktywna i zaczeła krzyczeć "Fear Of The Dark" Steve powinien być dumny :D bo wkońcu on napisał ten kawałek :D Swoją drogą to właśnie na tym koncercie wyraźnie było widać "fenomen Fear Of The Dark" :wink:
Dokładnie.
A poza tym, widzieli tą euforię i zabawę wśród publiczności przy kolejnym utworze, więc chyba pokazaliśmy, że z Fearem czy bez, można się świetnie bawić, czyż nie?
Awatar użytkownika
Ghost Of The Navigator
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Ghost Of The Navigator »

A ja nie krzyczałem "Fear Of The Dark" tylko sie dziwiłem, że wogóle ktoś zaczął to krzyczeć. A jak zespół wychodził na bisy i fani ucichli zacząłem z kumplem krzyczeć "Running Free" i zagrali :D , a nie znałem przed koncertem setlisty. A koncertu bez "Iron Maiden" sobie nie wyobrażam.
ROCK HARD RIDE FREE
Emej
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Emej »

Nie było FOTD ale za to były kawałki odświeżone sprzed lat ,jakby mieli grać materiał świeższy to by nie było jakiś starszych utworów
coś za coś
jak pierwsze 4 płyty to pierwsze 4 płyty...
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

ja sie bardzo cieszylem ze nie bylo feara.. popsulo by to calu klimat.. miely byc 4 pierwsze plyty i byly.. dobrze ze nie zagrali feara tylko duzo starego materialu bo feara jeszcze zdarzymy uslyszec a takie smaczki jak byly juz pewnie nie...

co do Hallowed.. Nicko kiedys powiedzial ze jak go nie zagraja na koncercie to odejdzie z zespolu wiec raczej bym sie o to nie martwil ze nie zagraja :)
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Możecie mi przypomnieć w którym dokładnie momencie krzyczeliśmy "Fear Of The Dark!" ? Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

Jak już wrócili na scenę, podczas speechu Bruce'a
Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Under Jolly Roger »

amaZona pisze: Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...
No własnie wszystkie światła wtedy zgasły i pewnie chłopaki pomyśleli ze krzyczymy iz boimi się ciemności i poczytali to za znak aby wrócić na scene. :wink: :lol:
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Under Jolly Roger pisze:
amaZona pisze: Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...
No własnie wszystkie światła wtedy zgasły i pewnie chłopaki pomyśleli ze krzyczymy iz boimi się ciemności i poczytali to za znak aby wrócić na scene. :wink: :lol:
Haha :lol:
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

amaZona pisze:
Rainmaker. pisze:
Piwowarus pisze:Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną

Mayer napisał że tą akcją zepsuliśmy atmosferę, wydaje mi się że jest w tym stwierdzeniu dużo przesady :wink: co w tym złego ze nagle publika zrobiła się aktywna i zaczeła krzyczeć "Fear Of The Dark" Steve powinien być dumny :D bo wkońcu on napisał ten kawałek :D Swoją drogą to właśnie na tym koncercie wyraźnie było widać "fenomen Fear Of The Dark" :wink:
Dokładnie.
A poza tym, widzieli tą euforię i zabawę wśród publiczności przy kolejnym utworze, więc chyba pokazaliśmy, że z Fearem czy bez, można się świetnie bawić, czyż nie?
Ja też uważam że nie zepsuliśmy tym atmosfery. A maiden raczej się za to nie pogniewali, bo tak by Bruce od razu powiedział że nie bedzie i koniec, a nie wcześniej żartował do Janicka. A poza tym Bruce nam obiecał że przyjedzie do nas na następnej trasie
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Nie ubolewam nad faktem że nie zagrali "Fear Of The Dark" - choć przyznam szczerze że cały ten album jest moim ulubionym :wink: Było 100% materiału z 4 pierwszych płyt, choć osobiście uważam że na bisy mogli dać nowsze kawałki np.

Fear Of The Dark
Brave New World
Dance Of Death lub Paschendale
Awatar użytkownika
Zajcik
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Zajcik »

Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !!

Co tam nie mogli... nic by się przecież nie stało gdyby bisy były nowsze :wink: mówiąc przysłowiowo był by wilk syty i owca cała :D :lol:
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!
Dlatego tez mogli wywalic z seta wszystkie oklepane kawalki jak RTTH, HBTN itd (cale szczescie nie bylo Wrathchilda) i wrzucic Killers, FOI itd....
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

iron84 pisze:
Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!
Dlatego tez mogli wywalic z seta wszystkie oklepane kawalki jak RTTH, HBTN itd (cale szczescie nie bylo Wrathchilda) i wrzucic Killers, FOI itd....
Dokladnie. Przez to ze duza czesc maidenowych szlagierow jest z pierwszych 4 plyt, to nie uslyszelismy znowu az tak wielu niespodzianek ile mozna bylo w set wcisnac. Mogli rowniez sobie odpuscic kawalki ktore grali na GMETID np. Revelations czy Die With Your Boots On. Ale nie ma co narzekac - bylo super! :D
ODPOWIEDZ