Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Trochę żałuje, że nie zagrali Fear, głównie dlatego, że to mój pierwszy koncert. Ale nie mam im za złe i nie rozumiem gwizdów na koniec występu. W końcu zagrali takie perełki jak np. Phantom :solo
Nie brakowało mi FotD, owszem kto nie lubi tego utworka live... ale raz można wytrzymać zwłaszcza, że grali tak wiele ciekawych starych hitów.
KMFDM
FOTD jest super ale jak sie ustala ze sie gra 4 pierwsze plyty to nie ma co dyskutowac.
w sumie bardziej nie chcialem slyszec run`a lub troopera - serio, juz mnie nudza te wałki
np. halloweda i 666 moge non stop sluchac - tamtych nie
co do fear`a - żałuję, ale to było wiadome , ze nie bedzie go
najbardziej sie chyba z orłów cieszyłem
nie ubolewam, slyszalem juz dwa razy live.
ale rozumiem tych, ktorzy nieslyszeli. wiec poskandowalem troche z nimi, nie mielismy nic do stracenia.
ale rozumiem tych, ktorzy nieslyszeli. wiec poskandowalem troche z nimi, nie mielismy nic do stracenia.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Te krzyki za FOTD wynikały chyba po części z tego, że jednak do końca nie było wiadomo, czy będą TYLKO numery z 4 first albums (jakby kto nie wiedział to bez Powerslave'a - niezła podpucha Bruce :beer
). Też żałuję tylko dlatego, że to mój pierwszy koncert, ale powtarzam za poprzednimi wypowiedziami - zrekompensował to Phantom, Die.. czy Revelations.
Iron Maiden bez Iron Maiden?
Iron Maiden bez Iron Maiden?
Aces High cpt. Dickinson!
Dokładnie.Rainmaker. pisze:Piwowarus pisze:Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną
Mayer napisał że tą akcją zepsuliśmy atmosferę, wydaje mi się że jest w tym stwierdzeniu dużo przesadyco w tym złego ze nagle publika zrobiła się aktywna i zaczeła krzyczeć "Fear Of The Dark" Steve powinien być dumny
bo wkońcu on napisał ten kawałek
Swoją drogą to właśnie na tym koncercie wyraźnie było widać "fenomen Fear Of The Dark"
A poza tym, widzieli tą euforię i zabawę wśród publiczności przy kolejnym utworze, więc chyba pokazaliśmy, że z Fearem czy bez, można się świetnie bawić, czyż nie?
- Ghost Of The Navigator
- -#Charlotte

A ja nie krzyczałem "Fear Of The Dark" tylko sie dziwiłem, że wogóle ktoś zaczął to krzyczeć. A jak zespół wychodził na bisy i fani ucichli zacząłem z kumplem krzyczeć "Running Free" i zagrali
, a nie znałem przed koncertem setlisty. A koncertu bez "Iron Maiden" sobie nie wyobrażam.
ROCK HARD RIDE FREE
Nie było FOTD ale za to były kawałki odświeżone sprzed lat ,jakby mieli grać materiał świeższy to by nie było jakiś starszych utworów
coś za coś
jak pierwsze 4 płyty to pierwsze 4 płyty...
coś za coś
jak pierwsze 4 płyty to pierwsze 4 płyty...
ja sie bardzo cieszylem ze nie bylo feara.. popsulo by to calu klimat.. miely byc 4 pierwsze plyty i byly.. dobrze ze nie zagrali feara tylko duzo starego materialu bo feara jeszcze zdarzymy uslyszec a takie smaczki jak byly juz pewnie nie...
co do Hallowed.. Nicko kiedys powiedzial ze jak go nie zagraja na koncercie to odejdzie z zespolu wiec raczej bym sie o to nie martwil ze nie zagraja
co do Hallowed.. Nicko kiedys powiedzial ze jak go nie zagraja na koncercie to odejdzie z zespolu wiec raczej bym sie o to nie martwil ze nie zagraja
Możecie mi przypomnieć w którym dokładnie momencie krzyczeliśmy "Fear Of The Dark!" ? Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...
- real_alien
- -#Long distance runner

Jak już wrócili na scenę, podczas speechu Bruce'a
-
Under Jolly Roger
- -#Trooper

No własnie wszystkie światła wtedy zgasły i pewnie chłopaki pomyśleli ze krzyczymy iz boimi się ciemności i poczytali to za znak aby wrócić na scene.amaZona pisze: Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...
HahaUnder Jolly Roger pisze:No własnie wszystkie światła wtedy zgasły i pewnie chłopaki pomyśleli ze krzyczymy iz boimi się ciemności i poczytali to za znak aby wrócić na scene.amaZona pisze: Wydaje mi się, że przed Running Free, ale przecież nie było ich wtedy na scenie, więc coś mi tu nie pasuje...![]()
-
Deleted User 804
Ja też uważam że nie zepsuliśmy tym atmosfery. A maiden raczej się za to nie pogniewali, bo tak by Bruce od razu powiedział że nie bedzie i koniec, a nie wcześniej żartował do Janicka. A poza tym Bruce nam obiecał że przyjedzie do nas na następnej trasieamaZona pisze:Dokładnie.Rainmaker. pisze:Piwowarus pisze:Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną
Mayer napisał że tą akcją zepsuliśmy atmosferę, wydaje mi się że jest w tym stwierdzeniu dużo przesadyco w tym złego ze nagle publika zrobiła się aktywna i zaczeła krzyczeć "Fear Of The Dark" Steve powinien być dumny
bo wkońcu on napisał ten kawałek
Swoją drogą to właśnie na tym koncercie wyraźnie było widać "fenomen Fear Of The Dark"
A poza tym, widzieli tą euforię i zabawę wśród publiczności przy kolejnym utworze, więc chyba pokazaliśmy, że z Fearem czy bez, można się świetnie bawić, czyż nie?
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Nie ubolewam nad faktem że nie zagrali "Fear Of The Dark" - choć przyznam szczerze że cały ten album jest moim ulubionym
Było 100% materiału z 4 pierwszych płyt, choć osobiście uważam że na bisy mogli dać nowsze kawałki np.
Fear Of The Dark
Brave New World
Dance Of Death lub Paschendale
Fear Of The Dark
Brave New World
Dance Of Death lub Paschendale
Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !!
Co tam nie mogli... nic by się przecież nie stało gdyby bisy były nowsze
Dlatego tez mogli wywalic z seta wszystkie oklepane kawalki jak RTTH, HBTN itd (cale szczescie nie bylo Wrathchilda) i wrzucic Killers, FOI itd....Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!
Dokladnie. Przez to ze duza czesc maidenowych szlagierow jest z pierwszych 4 plyt, to nie uslyszelismy znowu az tak wielu niespodzianek ile mozna bylo w set wcisnac. Mogli rowniez sobie odpuscic kawalki ktore grali na GMETID np. Revelations czy Die With Your Boots On. Ale nie ma co narzekac - bylo super!iron84 pisze:Dlatego tez mogli wywalic z seta wszystkie oklepane kawalki jak RTTH, HBTN itd (cale szczescie nie bylo Wrathchilda) i wrzucic Killers, FOI itd....Zajcik pisze:Nie mogli dac, bo z zalozenia na tej trasie mieli grac tylko stare kawalki !! ja wcale zawiedzony nie jestem, fear of the dark uslyszymy jeszcze kupe razy na koncertach, a takiego phantom of the opera juz nigdy !!