Fear of the Dark a koncert Iron Maiden

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Czy ubolewasz nad brakiem "Fear of the Dark"?

Tak
50
27%
Nie
134
73%

Liczba głosów: 184

Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Fear of the Dark a koncert Iron Maiden

Post autor: Levy »

Ja wcale nie żałuję, że zabrakło FOTD. Miałem jedynie nadzieję na Progigal Son, albo chociaż Children of the damned. Dziwię się, że nie zagrali Wrathchild czy 22 Acacia Avenue, ale i tak koncert był genialny.

P.S. Drifter- świetny utwór na wyjście Eddiego...
Traderka

Post autor: Traderka »

Ja żałuję i to bardzo..Noc..gasną światła..I`M WAITING in MY... cały stadion śpiewa=marzenia.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

no ale przecież to było :]
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

:shock: Albo to prowokacja, albo skutek jakiejś bibki która odbyła się w nocy z czwartku na niedzielę. Nie wierzę, że ktoś trafił na to forum i pomylił FOTD z HBTN :D
reaktywacja
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

przecież to łatwo pomylić - ten sam zespół w końcu to wykonuje :]
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Nie śmiej się, bo ja się ostatnio dowiedziałem, że jedną z 4 pierwszych płyt Maiden jest "Powerslave" i to nie od byle kogo (to też chyba brecht bo aż mi się wierzyć nie chce, żeby się pomylił...) :lol:

że już o utworze
IM pisze:Pirosenr
nie wspomnę
reaktywacja
heretyk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: heretyk »

Jeśli chodzi o FOTD to przyznaję się że również skandowałem za tym utworem na koncercie (nic dziwnego, to pierwszy kawałek Maidenów jaki słyszałem :rocx ), ale już po zakończeniu nie żałuję że go nie było. Już było powiedziane, że nie pasował do założenia trasy. Jednak za rok na pewno już będzie ( ja również 8) ).
Poza tym to mój pierwszy post i serdecznie witam wszystkich forumowiczów :beer .
Awatar użytkownika
deadly_sin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: deadly_sin »

Traderka pisze:Ja żałuję i to bardzo..Noc..gasną światła..I`M WAITING in MY... cały stadion śpiewa=marzenia.
"Toć to było!" jak to mówi moja babcia :wink: .
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

jak sobie sciagniecie tego torrenta z rock am ring 2005 z działu "dla kolekcjonerów" wsluchajcie sie w koncowe minuty gigu...niemcy tesh krzycza: fear of the dark :roll:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

juz ktos to zauwazyl wczesniej...

btw --> Urchin blagam daj pokoj z tym "tesh" :?
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Jak dla mnie to dobrze, ze nie zagrali Fear of the dark, bo jezeli to mialby byc jedyny kawalek spoza 4 pierwszych plyt to by mi sie to nie podobalo.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Yaaqb pisze:juz ktos to zauwazyl wczesniej...

za takie rzeczy warningi leciec powinny :roll:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

tobink pisze:

za takie rzeczy warningi leciec powinny :roll:
znaczy za "tesh" czy za to co ja napisalem? :D
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

qrna bedzie cięzko :P to taka spuscizna po forach i grach online w ktore swego czasu katowalem, ale ok. jezeli wam to przeszkadza to sie powstrzymam ;)
btw. obczaje regulamin czy tak faktycznie jest :)
EDIT: nic nie znalazlem...
Awatar użytkownika
journeyman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: journeyman »

w koncu to są EARLY DAYS a nie 1992...
nie zagrali-trudno. było zarąbiscie bez.
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

HamstermaN pisze:Luuuudzie, jesteście śmieszni. Mówicie o jakimś zepsuciu atmosfery, o tym że widać było rozczarowanie Harrisa itp, itd. a przecież oni nawet nie zrozumieli tego bełkotu! Czy naprawde widzieliście ich miny? Oni kompletnie nie mieli pojęcia co krzyczymy. Harris spojrzał sie na Bruca i wzruszył rękami. Bruce nadstawił ucho, by pokazać, że po prostu nie da się nas zrozumieć. Potem powiedział do Janicka - "You are half Polish - what are they saying?". Nie ma się czemu dziwić, jak 30000 ludzi krzyczy nierówno, z niezbyt poprawną angielszczyzną - "Fir of de dark". Nicko w swoim dziennku napisał: "The crowd were absolutely nuts. At one time towards the end of the evening they were chanting out something SSSOOO load, for so long that it sent a goose bump up me back.
We later found out that it meant THANK YOU!!!!!!". Widać, że musieli się potem pytać ludzi, co krzyczeliśmy. A ci polacy, którzy z nimi rozmawiali powiedzieli że chodziło o "Dziekujemy". Prawda, krzyczelismy to też, ale zdecydowanie krócej niż FOTD. Powiedziano im tak może szczerze, zapomniawszy o akcji FOTD, albo może specjalnie to pomineto, ponieważ rzeczywiście troche żle to by wygladalo, a po co było gorszyć nasz kochany zespół?. W każdym razie jestem pewnien - ONI NIE ZROZUMIELI TEGO KRZYKU! Pamiętnik Nicko i ich zachowanie jest niepodważalnym dowodem!
Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemy
A byłeś chociaż na tym koncercie, bo jeśli tak to chyba zbyt blisko nie stałeś
garus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: garus »

A ja sobie wyobraziłem że jest to koncert w roku 83 i nie ma żadnych nowych kawałków.
Są tylko 4 pierwsze płyty (Bruce Powerslave :P) i nic więcej. Nie ma Feara,Wicker Mana czy Sign Of The Cross.Mysle, że właśnie o to Mejdenom chodziło. Chcieli dać szanse osobą które urodziły się później aby i oni mogli posłuchać kawałki, które były grane 20 lat temu. Ja się właśnie do tych ludzi zaliczam i mnie osobiscie strasznie pasowała taka setlista i nie było mowy o zadnym FOTD :)
Deleted User 804

garus pisze:A ja sobie wyobraziłem że jest to koncert w roku 83 i nie ma żadnych nowych kawałków.
Są tylko 4 pierwsze płyty (Bruce Powerslave :P) i nic więcej. Nie ma Feara,Wicker Mana czy Sign Of The Cross.Mysle, że właśnie o to Mejdenom chodziło. Chcieli dać szanse osobą które urodziły się później aby i oni mogli posłuchać kawałki, które były grane 20 lat temu. Ja się właśnie do tych ludzi zaliczam i mnie osobiscie strasznie pasowała taka setlista i nie było mowy o zadnym FOTD :)
Faktycznie można było się poczuć jak no koncercie przed 20 laty i chyba dobrze że nie było feara, chociaz jak już publika o niego prosiła to maideni mogli by wyjść na 2 bisa i go zagrać. Nie popsuli by wtedy klimatu bo fear byłby jakby odzielnie, ale już nie ma co o tym gdybać - było mineło a koncert był extra
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Deleted User 804 pisze: Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemy
Kiedy tak Bruce powiedział?? :shock: Chyba też byłem na innym koncercie niż ty :roll:
Deleted User 804

metal pisze:
Deleted User 804 pisze: Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemy
Kiedy tak Bruce powiedział?? :shock: Chyba też byłem na innym koncercie niż ty :roll:
Wtedy kiedy obiecał nowy album i następną trase koncertową. Ja byłem na koncercie w Chorzowie, a gdzie ty byłeś to nie mam pojęcia. Może też tam ale spędziłeś ciut za dużo czasu na słońcu :D Nie tylko ja słyszałem jak Bruce to mówił:
KiNiO666 pisze: ludzie naprawde nie kumam calej tej z zadymy z fear of the dark i "dziekujemy" . bruce doskonale slyszal co chcemy zeby zagrali i zazartowal mowiac "janick what is it? polish?" i jeszcze potem dodal to swoje "guys... girls"... jakby chcial powiedziec "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy". w kazdym razie ja i chyba wszyscy ludzie, ktorzy obok mnie stali tak to odebrali.
ODPOWIEDZ