Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Ja wcale nie żałuję, że zabrakło FOTD. Miałem jedynie nadzieję na Progigal Son, albo chociaż Children of the damned. Dziwię się, że nie zagrali Wrathchild czy 22 Acacia Avenue, ale i tak koncert był genialny.
P.S. Drifter- świetny utwór na wyjście Eddiego...
P.S. Drifter- świetny utwór na wyjście Eddiego...
-
Traderka
Ja żałuję i to bardzo..Noc..gasną światła..I`M WAITING in MY... cały stadion śpiewa=marzenia.
no ale przecież to było :]
reaktywacja
przecież to łatwo pomylić - ten sam zespół w końcu to wykonuje :]
Nie śmiej się, bo ja się ostatnio dowiedziałem, że jedną z 4 pierwszych płyt Maiden jest "Powerslave" i to nie od byle kogo (to też chyba brecht bo aż mi się wierzyć nie chce, żeby się pomylił...) 
że już o utworze
że już o utworze
nie wspomnęIM pisze:Pirosenr
reaktywacja
Jeśli chodzi o FOTD to przyznaję się że również skandowałem za tym utworem na koncercie (nic dziwnego, to pierwszy kawałek Maidenów jaki słyszałem :rocx ), ale już po zakończeniu nie żałuję że go nie było. Już było powiedziane, że nie pasował do założenia trasy. Jednak za rok na pewno już będzie ( ja również
).
Poza tym to mój pierwszy post i serdecznie witam wszystkich forumowiczów :beer .
Poza tym to mój pierwszy post i serdecznie witam wszystkich forumowiczów :beer .
- deadly_sin
- -#Prisoner

"Toć to było!" jak to mówi moja babciaTraderka pisze:Ja żałuję i to bardzo..Noc..gasną światła..I`M WAITING in MY... cały stadion śpiewa=marzenia.
jak sobie sciagniecie tego torrenta z rock am ring 2005 z działu "dla kolekcjonerów" wsluchajcie sie w koncowe minuty gigu...niemcy tesh krzycza: fear of the dark 
juz ktos to zauwazyl wczesniej...
btw --> Urchin blagam daj pokoj z tym "tesh"
- Iron Marcin
- -#Invader

Jak dla mnie to dobrze, ze nie zagrali Fear of the dark, bo jezeli to mialby byc jedyny kawalek spoza 4 pierwszych plyt to by mi sie to nie podobalo.
-
El Dorado
za takie rzeczy warningi leciec powinnyYaaqb pisze:juz ktos to zauwazyl wczesniej...
znaczy za "tesh" czy za to co ja napisalem?tobink pisze:za takie rzeczy warningi leciec powinnyYaaqb pisze:juz ktos to zauwazyl wczesniej...
qrna bedzie cięzkoYaaqb pisze:juz ktos to zauwazyl wczesniej...
btw. obczaje regulamin czy tak faktycznie jest
EDIT: nic nie znalazlem...
- journeyman
- -#Wrathchild

w koncu to są EARLY DAYS a nie 1992...
nie zagrali-trudno. było zarąbiscie bez.
nie zagrali-trudno. było zarąbiscie bez.
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
-
Deleted User 804
Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemyHamstermaN pisze:Luuuudzie, jesteście śmieszni. Mówicie o jakimś zepsuciu atmosfery, o tym że widać było rozczarowanie Harrisa itp, itd. a przecież oni nawet nie zrozumieli tego bełkotu! Czy naprawde widzieliście ich miny? Oni kompletnie nie mieli pojęcia co krzyczymy. Harris spojrzał sie na Bruca i wzruszył rękami. Bruce nadstawił ucho, by pokazać, że po prostu nie da się nas zrozumieć. Potem powiedział do Janicka - "You are half Polish - what are they saying?". Nie ma się czemu dziwić, jak 30000 ludzi krzyczy nierówno, z niezbyt poprawną angielszczyzną - "Fir of de dark". Nicko w swoim dziennku napisał: "The crowd were absolutely nuts. At one time towards the end of the evening they were chanting out something SSSOOO load, for so long that it sent a goose bump up me back.
We later found out that it meant THANK YOU!!!!!!". Widać, że musieli się potem pytać ludzi, co krzyczeliśmy. A ci polacy, którzy z nimi rozmawiali powiedzieli że chodziło o "Dziekujemy". Prawda, krzyczelismy to też, ale zdecydowanie krócej niż FOTD. Powiedziano im tak może szczerze, zapomniawszy o akcji FOTD, albo może specjalnie to pomineto, ponieważ rzeczywiście troche żle to by wygladalo, a po co było gorszyć nasz kochany zespół?. W każdym razie jestem pewnien - ONI NIE ZROZUMIELI TEGO KRZYKU! Pamiętnik Nicko i ich zachowanie jest niepodważalnym dowodem!
A byłeś chociaż na tym koncercie, bo jeśli tak to chyba zbyt blisko nie stałeś
A ja sobie wyobraziłem że jest to koncert w roku 83 i nie ma żadnych nowych kawałków.
Są tylko 4 pierwsze płyty (Bruce Powerslave
) i nic więcej. Nie ma Feara,Wicker Mana czy Sign Of The Cross.Mysle, że właśnie o to Mejdenom chodziło. Chcieli dać szanse osobą które urodziły się później aby i oni mogli posłuchać kawałki, które były grane 20 lat temu. Ja się właśnie do tych ludzi zaliczam i mnie osobiscie strasznie pasowała taka setlista i nie było mowy o zadnym FOTD 
Są tylko 4 pierwsze płyty (Bruce Powerslave
-
Deleted User 804
Faktycznie można było się poczuć jak no koncercie przed 20 laty i chyba dobrze że nie było feara, chociaz jak już publika o niego prosiła to maideni mogli by wyjść na 2 bisa i go zagrać. Nie popsuli by wtedy klimatu bo fear byłby jakby odzielnie, ale już nie ma co o tym gdybać - było mineło a koncert był extragarus pisze:A ja sobie wyobraziłem że jest to koncert w roku 83 i nie ma żadnych nowych kawałków.
Są tylko 4 pierwsze płyty (Bruce Powerslave) i nic więcej. Nie ma Feara,Wicker Mana czy Sign Of The Cross.Mysle, że właśnie o to Mejdenom chodziło. Chcieli dać szanse osobą które urodziły się później aby i oni mogli posłuchać kawałki, które były grane 20 lat temu. Ja się właśnie do tych ludzi zaliczam i mnie osobiscie strasznie pasowała taka setlista i nie było mowy o zadnym FOTD
-
Deleted User 622
Kiedy tak Bruce powiedział??Deleted User 804 pisze: Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemy
A byłeś chociaż na tym koncercie, bo jeśli tak to chyba zbyt blisko nie stałeś
-
Deleted User 804
Wtedy kiedy obiecał nowy album i następną trase koncertową. Ja byłem na koncercie w Chorzowie, a gdzie ty byłeś to nie mam pojęcia. Może też tam ale spędziłeś ciut za dużo czasu na słońcumetal pisze:Kiedy tak Bruce powiedział??Deleted User 804 pisze: Skoro nie zrozumieli że krzyczymy fear of the dark to dlaczego Bruce powiedział że go teraz nie zagrają ale za rok. Może powiesz że nie zrozumiał a teks o fearze żucił przez przypadek. Co jak co ale fear of the dark toludzie akurat krzyczeli równo, głośno i wyraźnie. Myśle że tu nie można twierdzić że nie zrozumieli fear of the dark. Jedyne czego nie zrozumieli to było dziękujemy
A byłeś chociaż na tym koncercie, bo jeśli tak to chyba zbyt blisko nie stałeśChyba też byłem na innym koncercie niż ty
KiNiO666 pisze: ludzie naprawde nie kumam calej tej z zadymy z fear of the dark i "dziekujemy" . bruce doskonale slyszal co chcemy zeby zagrali i zazartowal mowiac "janick what is it? polish?" i jeszcze potem dodal to swoje "guys... girls"... jakby chcial powiedziec "dzieciaki kochamy was, ale wiecie, ze tego zagrac nie mozemy". w kazdym razie ja i chyba wszyscy ludzie, ktorzy obok mnie stali tak to odebrali.