Iron Maiden i rodzice ;]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Re: Iron Maiden i rodzice ;]

Post autor: Nocny Jastrząb »

Moi rodzice nie maja nic przeciwko że słucham metalu (praktycznie słucham tylko IM ;) ). Moja matka to lubi metallike ironków czasem posłucha itp. Ojciec jest fanem Black sabbath, Deep purple, Bee Gees :D , Led zeppelin itp. więc u mnie w chacie mam spokój :). Tylko siora ciągle się mnie czepia że puszczam w kółko tą samą muzykę i jeden utwór to słyszły kilkanaście razy dziennie :D mianowicie The trooper. Ale co mnie dziwi to sie pierdzielona wrąbała na koncert ironów w Katowicach :evil: a ja musiałem siedzieć w domu :evil: chociaż ona ironów nie słuchała ale jej chłopak szedł na ten koncert to ona też musiała :evil: i tym sposobem kobieta która nie zna ani jednego tytułu piosenki była na koncercie a fanatyk grzał ławę w domu :evil: .

A co do ubioru to niedawno zmieniłem styl na "normalny" bo już mnie wkurzało to wszystko czarne ;) . Ale w końcu styl ubierania nie musi być zależny od słuchanej muzyki.

Aha bym zapomniał. Jedynie kiedy starsi każą mi sciszyć Ironów to albo jak jest już późno albo jak zaczyna się M jak miłość :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Seventh Daughter
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Seventh Daughter »

U mnie jest tak: moj ojciec to fanatyk religijny i z nim ciezko przeczyc..ciagle slysze.."co to jest??czego ty sluchasz?jakis zwyrodnialcow!!ukroce ci ta muzyke!!a do tego te trupie czaszki!"moja mama jest bardziej tolerancyjna i nawet jej sie podoba gdy puszcze np.wasting love, strange world, no prayer..itd.Ale szczerze mowiac, ja zazdroszcze tym, ktorzy maja oparcie w rodzicach, ktorzy dali im przyklad i pokazali im taka muzyke..Ja musialam sama do tego dojsc. Jestem pewna tylko,ze swoim dzieciom pokaze to z nadzieja ze beda tego sluchac, ale jesli nie to nic na sile.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

mnie ostatnio starsza zawolala jak na vivie leciaciał `conquer all` behemłota :D mówiła, że rozumie tam mete, judaszy czy im , ale takiego deathu juz nie ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Moi rodzice nie mają do mnie nic, że uwielbiam Maiden. Nawet wręcz przeciwnie. Sami sie cieszą że sie bardzo interesuję naszą kochaną kapelą.
Mama kiedys sluchala rocka, teraz juz nie, ale ze spokojem znosi to.
Natomiast ojciec był juz na 2 koncertach('84 Poznań, i '05 Mystic).
Teraz troche mu przeszło słuchanie takiej muzyki, ale nadal chętnie wraca do tego. Bardzo lubi Rock in Rio. 8)
Kajtek_pl
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kajtek_pl »

Ja nie mam żadnych problemów, wręcz przeciwnie, to ojciec pokazał mi pierwszą kasete - "Live after Death". Jak miałem 4 latka to słuchałem ironów :lol: . Sam był na koncertach - "Live after Death " czyli World Slavery Tour w 1984 i Somewhere On Tour w 1986/1987, na 'somłerze' był z moja mamą... czyli nic przeciwnko Ironom nie mają... ojciec dalej słucha, a mama już chyba przestała, ciężko to określic.
krzysiek88
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: krzysiek88 »

Ja nie mam zadnych problemów. Chodze sobie jak chce byc ubranym, slucham czego chce, nie pije, nie pale wiec mam spokojne zycie bo mi ufaja. :D
PS. Moja mama lubi sluchac Helloween, GammaRay i inne pochodne z Powermetalu :D
gitara, gitara, gitara, gitara, gitara....
Redo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Redo »

Moi rodzice bardzo lubią Maiden, więc problemów żadnych nie mam...tata nawet sponsoruje mi płytki, no i dał pieniądze na koncert, więc nie musiałem się martwić czy pojadę, czy nie.. :wink:
Kontinuum Nieskonczonosci To Jedynie Pojecie, Ktorego Nikt Nie Rozumie
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

mi ojciec też zasponsorował ostatnio koncert (chorzów '05). ogólnie maiden nawet mu sie podoba, ale rzadko słucha bo woli Pink Floyd, Led Zeppelin i (uwaga!uwaga!) Green Daya. natomiast matka nie ma nic przeciwko, tylko dzień w dzień każe mi ściąć włosy (jakoś mi sie udało je zachować:D)
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Kajtek_pl pisze: . Sam był na koncertach - "Live after Death " czyli World Slavery Tour w 1984 i Somewhere On Tour w 1986/1987
Czemu ja niejestem twoim ojcem :D
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Mój ojciec był ze mną w Spodku'03 ale generalnie za IM nieprzepada. Wykorzystałem go jako kierowcę :twisted: Ale sam koncert całkiem mu się podobał. Lecz do Chorzowa już niechciał jechać :roll:
Awatar użytkownika
stefan81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: stefan81 »

a u mnie w domu to poza mną nikt nie przepada za IM zawsze jak puscze troche głośniej to się wydzierają zebym sciszył to szatańskie wyjstwo(tak to nazywają), jednak sie tym nie przejmuje i będę dalej słuchać
eddie gona get you
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

u mnie juz generalnie po tych kilku latach sie przyzwyczaili, na poczatku było roznie, choc rodzice chcieli zebym miał jakas pasje mysle ze niekoniecznie taka no ale jest ok ;)
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Redzio »

Mój ojciec mówi że IM to gówno,a moja mama nie ma nic przeciwko temu...Płytki kupuje sobie w ukryciu przed ojcem(ile na to kasy wydajesz?!Z neta ściągnij albo kup na allegro!).A jak powiedziałem że chcę zapuszczać włosy to rodzice zaczęli narzekać...ale powoli przestają.Mówię im,że jak mi się nie spodoba(niemożliwe :twisted: ) to sobie zetnę.Na koncert nie mogłem jechać,bo ''jestem za mały''.No co,ja mam 14 lat :]
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Ja nie umiem mamie wytłumaczyć dlaczego chce mieć oryginalne płyty IM.
Ma ktoś jakiś pomysł, jak jej to uświadomić? Ona mnie kusi żeby z neta ściągać. W sumie wszystko mam, ale nie oryginalne, i nie wiem jak jej to wytlumaczyć.
Jak mówiłam o szacunku to nie zrozumiała :/
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Jak mama się nie zna to powiedz że za dużo mp3 niszczy kompa. A jak sie zna to powiedz po prostu że po coś są oryginalne płyty, a że to Twój ulubiony zespół to bardzo chciałabyś je mieć i za kilka lat mogą być warte kupe kasy ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Heh widzę że nie tylko ja mam ten problem :) u mnie nawet rodzeństwo mi wmawia że marnuję kaskę, po co mi to jak mam wszystklo na piratach..... Mówię najczęściej że jest jakość dużo lepsza, a na diskmenie bardzo to czuć :) Jak jest liche MP3 to naprawdę czuć przepaść między orginałem a piratem :wink:
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Mój ojciec mówi że IM to gówno,
Jaki bezpośredni :wink: .
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

EvE pisze:Ja nie umiem mamie wytłumaczyć dlaczego chce mieć oryginalne płyty IM.
Ma ktoś jakiś pomysł, jak jej to uświadomić? Ona mnie kusi żeby z neta ściągać. W sumie wszystko mam, ale nie oryginalne, i nie wiem jak jej to wytlumaczyć.
Mam ten sam problem co ty :beer moi rodzice uważają, że za dużo tej "blachy" jak to ojciec mówi jest w moim życiu
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Tak wogóle ,to jeśli wasi rodzice krzyczą na was ,że nie mogą znieśc tej muzyki gdy słuchacie nowych płyt Iron Maiden , to znaczy ,że Ironi sie jeszcze całkiem nie zdziadzieli i grają porządną muzyke :wink: :rocx
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

EvE pisze:Ja nie umiem mamie wytłumaczyć dlaczego chce mieć oryginalne płyty IM.
Moja matka wie, że ściągając mp3 mogę ściągnąć virusa (Virusa hehe :P)
ODPOWIEDZ