IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005

Post autor: jesper »

... dzisiaj w Media Markt kupiłem takie oto wydanie rzeczonej składanki wydanej wczesniej w 2002 roku ... szczerze mówiąc trochę to dziwny chwyt marketingowy aby w tak krótkim czasie wydawać reedycje i to w dodatku albumu kompilacyjnego [... chyba że jedynie na otarcie łez po wydanym tylko w USA dwupłytowym ,,The Essential"] ... reedycja ,,Edward the Great" z tego roku różni się oczywiście nieco zestawem utworów ...tak jak wczesniej mamy 16 klasycznych hiciorów Iron Maiden tym razem jednak dodano : ,,Wildest Dreams"; ,,Rainmaker"; ,,Brave New World" oraz ,,Fear of the Dark Live" [from ,,Death on the Road" 2CD/DVD] ... z wsześniejszej wersji usunięto natomiast: ,,The Clairvoyant"; ,,Infinite Dreams"; ,,Holy Smoke" oraz analogicznie został zamieniony tak jak wczesniej wspomniałem ,,Fear of the Dark Live" wersja z ,,Rock In Rio" ... jeżeli chodzi o poligrafie tutaj także jest pewna róznica, mianowice w 2002 wstęp opatrzony był komentarzem Steve'a Harris"a tym razem parę słów zamiast Steve'a zamieścił Rod Smallwood.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner
Re: IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005

Post autor: zygfryd »

Miałeś na tym wydawnictwie hologram, tudzież jakąś nalepkę mystica/wydawcy? :shock: Bo nie wygląda mi to na 'prawy' egzemplarz...
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

Też sie nad tym zstanawiam... Ale precież swoją drogą kupił tą płytę w Media Markt...
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ironka :) pisze:Ale precież swoją drogą kupił tą płytę w Media Markt...
W MM też zdarzają się piraty... rzadko bo rzadko, ale są...moja siostra coś tam kiedyś pierdziała, ze kupiła jakąś unlegal copy Gunsów właśnie w MM :shock:
-#Invader
-#Invader

Chyba, że tak... Jednak mi tam się nie zdażyło kupić pirarata w Media...
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... co wy opowiadacie,jaki pirat :twisted: .. to oficjalne wydanie, tylko reedycja ... nie napisałem nic takiego że kupiłem w Media Markt pirackie wydanie ,,Edward the Great" tylko reedycję tego albumu z 2005 roku ... na myśli miałem sens [lub bezsens :wink: ] wypuszczenia na rynek w tak krótkim czasie reedycji "Edwarda ..." notabene wydanego niecałe 3 lata wcześniej.

... takie wydanie znajdziecie w każdym szanującym sie sklepie muzycznym a także m.in. tutaj:

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=117715

lub

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/414502
Awatar użytkownika
bisqp
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: bisqp »

Eh, kurde...a nie dalej jak miech temu kupiłem wydanie z 2002... :? Teraz wybrałbym chyba te reedycję...
-#Invader
-#Invader

A kto powiedział, że Ty powiedziałeś, że to pirat? :wink:
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

A to szacun i zwracam honor. ;)
Nie myślałem, że ktoś wpadnie na tak denny pomysł, jak wypuszczanie po raz drugi Best ofa z 2002 roku. Bez względu, jaki by on był, tym bardziej, że IM (właściwie to EMI) ostatnio co parę lat wypuszcza Besty.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Heh ... fan mnie czasem załamuje, często zdażają im się błędy w trackliście, w tym wydaniu zmienili tlyko Fear na Dance Of Death Tour a w komentarzach napisali vesrion 2005. Już nie pierwszys raz widzę żeby fan miał pomyłkę w trackliście :roll:

Co do samego wydania moim zdaniem jest baardzo głupie, mogli by lepiej wydać reedycję singli First Ten Years a nie jakieś składanki.
-#Invader
-#Invader

the_trooper pisze:mogli by lepiej wydać reedycję singli First Ten Years a nie jakieś składanki.
O tak, tak! :D Ciągle tylko te nowe "The Best Of..."
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

no troche już przeginają... zaczynają iść na kase i na ilość... mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Scorpien pisze:mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
No właśnie :/ Pewnie Maideni nie mają dużo do gadania przy tym. Mam nadzieję, że odmówią wspólnego wystepu z szaloną żabą :lol:
-#Invader
-#Invader

vBrand pisze:
Scorpien pisze:mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
No właśnie :/ Pewnie Maideni nie mają dużo do gadania przy tym. Mam nadzieję, że odmówią wspólnego wystepu z szaloną żabą :lol:
Jeszcze się zdziwisz! :wink: W przyszłym roku, w Polsce zagrają FOTD z szaloną żabą ! To będzie widowisko! :lol:
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

ring ding ding ding ding ding po po, z Maiden się robi jakies wielkie pzredsiebiorstwo...nieprawidlowo,a propos reedycji ETG: BEZSENS!!!!
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... czy oni mają z tego jakąś wielka kasę to nie sądzę :? ... ale mogli by wydać przynajmniej reedycję dajmy na to dwupłytową ... tak jak amerykanie otrzymali ,,The Essential" ... jedynym plusem [choc i tak niewielkim ...] może byc fakt że w sumie z trzech ostatnich wydawnictw IRON MAIDEN tj: ,,The Essential" ,,The Trooper" MCD oraz reedycji ,,Edward the Great" możemy posłuchać przedpremierowych nagrań z ,,Death on the Road" ... nie oszukujmy sie jednak żałosny to krok bo za 1,5 tygodnia i tak bedzie premiera tego wydawnictwa ... i nawet tak jak napisałem wcześniej ze względów czysto marketingowych dużej kasy z tego nie będzie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

EMI po prostu zdecydowalo sie zastapic stara wersje ETG nowa - zawierajaca utwory z Dance Of Death. Tym samym stara edycja bedzie powoli znikac z polek. To pozycja jedynie dla hard-core fanow i kolekcjonerow. :) A w zalozeniu dla nowych fanow i dobrze, ze na swoim oficjalnym wydawnictwie greatest hits zamiescili takze nowe utwory.

BTW jak brzmi Fear of The Dark z Death On The Road? ;)
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Ale żeby "Wildest Dreams" dawać na składaka to już przesada :? :?
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

zauważ, że wszystkie utwory poza Fear Of The Dark były singlami :wink:
więc dlatego nie ma tu np. Dance Of Death
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

tony-radzio pisze:zauważ, że wszystkie utwory poza Fear Of The Dark były singlami :wink:
więc dlatego nie ma tu np. Dance Of Death

Tak tylko myślałem ze best of... powinna składać się z naprawdę dobrych numerów - zamiast WD mogli dać "No More Lies" albo "Be Quick Or Be Dead" :?
ODPOWIEDZ