IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005
... dzisiaj w Media Markt kupiłem takie oto wydanie rzeczonej składanki wydanej wczesniej w 2002 roku ... szczerze mówiąc trochę to dziwny chwyt marketingowy aby w tak krótkim czasie wydawać reedycje i to w dodatku albumu kompilacyjnego [... chyba że jedynie na otarcie łez po wydanym tylko w USA dwupłytowym ,,The Essential"] ... reedycja ,,Edward the Great" z tego roku różni się oczywiście nieco zestawem utworów ...tak jak wczesniej mamy 16 klasycznych hiciorów Iron Maiden tym razem jednak dodano : ,,Wildest Dreams"; ,,Rainmaker"; ,,Brave New World" oraz ,,Fear of the Dark Live" [from ,,Death on the Road" 2CD/DVD] ... z wsześniejszej wersji usunięto natomiast: ,,The Clairvoyant"; ,,Infinite Dreams"; ,,Holy Smoke" oraz analogicznie został zamieniony tak jak wczesniej wspomniałem ,,Fear of the Dark Live" wersja z ,,Rock In Rio" ... jeżeli chodzi o poligrafie tutaj także jest pewna róznica, mianowice w 2002 wstęp opatrzony był komentarzem Steve'a Harris"a tym razem parę słów zamiast Steve'a zamieścił Rod Smallwood.
Re: IRON MAIDEN - Edward The Great reedycja 2005
Miałeś na tym wydawnictwie hologram, tudzież jakąś nalepkę mystica/wydawcy?
Bo nie wygląda mi to na 'prawy' egzemplarz...
Też sie nad tym zstanawiam... Ale precież swoją drogą kupił tą płytę w Media Markt...
W MM też zdarzają się piraty... rzadko bo rzadko, ale są...moja siostra coś tam kiedyś pierdziała, ze kupiła jakąś unlegal copy Gunsów właśnie w MMIronka :) pisze:Ale precież swoją drogą kupił tą płytę w Media Markt...
Chyba, że tak... Jednak mi tam się nie zdażyło kupić pirarata w Media...
... co wy opowiadacie,jaki pirat
.. to oficjalne wydanie, tylko reedycja ... nie napisałem nic takiego że kupiłem w Media Markt pirackie wydanie ,,Edward the Great" tylko reedycję tego albumu z 2005 roku ... na myśli miałem sens [lub bezsens
] wypuszczenia na rynek w tak krótkim czasie reedycji "Edwarda ..." notabene wydanego niecałe 3 lata wcześniej.
... takie wydanie znajdziecie w każdym szanującym sie sklepie muzycznym a także m.in. tutaj:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=117715
lub
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/414502
... takie wydanie znajdziecie w każdym szanującym sie sklepie muzycznym a także m.in. tutaj:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=117715
lub
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/414502
Eh, kurde...a nie dalej jak miech temu kupiłem wydanie z 2002...
Teraz wybrałbym chyba te reedycję...
A kto powiedział, że Ty powiedziałeś, że to pirat? 
A to szacun i zwracam honor.
Nie myślałem, że ktoś wpadnie na tak denny pomysł, jak wypuszczanie po raz drugi Best ofa z 2002 roku. Bez względu, jaki by on był, tym bardziej, że IM (właściwie to EMI) ostatnio co parę lat wypuszcza Besty.
Heh ... fan mnie czasem załamuje, często zdażają im się błędy w trackliście, w tym wydaniu zmienili tlyko Fear na Dance Of Death Tour a w komentarzach napisali vesrion 2005. Już nie pierwszys raz widzę żeby fan miał pomyłkę w trackliście
Co do samego wydania moim zdaniem jest baardzo głupie, mogli by lepiej wydać reedycję singli First Ten Years a nie jakieś składanki.
Co do samego wydania moim zdaniem jest baardzo głupie, mogli by lepiej wydać reedycję singli First Ten Years a nie jakieś składanki.
O tak, tak!the_trooper pisze:mogli by lepiej wydać reedycję singli First Ten Years a nie jakieś składanki.
no troche już przeginają... zaczynają iść na kase i na ilość... mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
No właśnie :/ Pewnie Maideni nie mają dużo do gadania przy tym. Mam nadzieję, że odmówią wspólnego wystepu z szaloną żabąScorpien pisze:mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
Jeszcze się zdziwisz!vBrand pisze:No właśnie :/ Pewnie Maideni nie mają dużo do gadania przy tym. Mam nadzieję, że odmówią wspólnego wystepu z szaloną żabąScorpien pisze:mam nadzieje że troche przystopują bo to sie zaczyna mini MTV robić....
-
Pogromca Debilnych Blogów
- -#Wrathchild

ring ding ding ding ding ding po po, z Maiden się robi jakies wielkie pzredsiebiorstwo...nieprawidlowo,a propos reedycji ETG: BEZSENS!!!!
... czy oni mają z tego jakąś wielka kasę to nie sądzę
... ale mogli by wydać przynajmniej reedycję dajmy na to dwupłytową ... tak jak amerykanie otrzymali ,,The Essential" ... jedynym plusem [choc i tak niewielkim ...] może byc fakt że w sumie z trzech ostatnich wydawnictw IRON MAIDEN tj: ,,The Essential" ,,The Trooper" MCD oraz reedycji ,,Edward the Great" możemy posłuchać przedpremierowych nagrań z ,,Death on the Road" ... nie oszukujmy sie jednak żałosny to krok bo za 1,5 tygodnia i tak bedzie premiera tego wydawnictwa ... i nawet tak jak napisałem wcześniej ze względów czysto marketingowych dużej kasy z tego nie będzie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

EMI po prostu zdecydowalo sie zastapic stara wersje ETG nowa - zawierajaca utwory z Dance Of Death. Tym samym stara edycja bedzie powoli znikac z polek. To pozycja jedynie dla hard-core fanow i kolekcjonerow.
A w zalozeniu dla nowych fanow i dobrze, ze na swoim oficjalnym wydawnictwie greatest hits zamiescili takze nowe utwory.
BTW jak brzmi Fear of The Dark z Death On The Road?
BTW jak brzmi Fear of The Dark z Death On The Road?
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Ale żeby "Wildest Dreams" dawać na składaka to już przesada

zauważ, że wszystkie utwory poza Fear Of The Dark były singlami
więc dlatego nie ma tu np. Dance Of Death
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

tony-radzio pisze:zauważ, że wszystkie utwory poza Fear Of The Dark były singlami![]()
Tak tylko myślałem ze best of... powinna składać się z naprawdę dobrych numerów - zamiast WD mogli dać "No More Lies" albo "Be Quick Or Be Dead"