Death On The Road - album live!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Death On The Road - album live!
Gorsze wieści to takie że płyta zabezpieczona jest elektronicznie podobnie jak "Dance Of Death" ale jeszcze gorsze jest to że kawałki na płycie przełączają się z dużymi przerwami czasowymi
– związane jest to pewnie z tym zabezpieczeniem. Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestety
Ja nie mam żadnych przerw. Słucham w WMP10 i nie instalowałem tego, co podobno ma być zainstalowane do prawidłowego odtwarzania... 
Teraz juź The Number Of The Beast...
Moim zdaniem ta płyta miecie, głos Bruce'a na FOTD miecie, Paschendale miecie, Journeyman miecie... Wszystko miecie...
A do tego przypominają mi się cudowne chwile z pierwszego koncertu w życiu, którym był Wrocław...
Teraz juź The Number Of The Beast...
Moim zdaniem ta płyta miecie, głos Bruce'a na FOTD miecie, Paschendale miecie, Journeyman miecie... Wszystko miecie...
A do tego przypominają mi się cudowne chwile z pierwszego koncertu w życiu, którym był Wrocław...
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Madril pisze:Ja nie mam żadnych przerw. Słucham w WMP10
Masz racje w WMP10 nie ma żadnych przerw
Tez jestem juz szczesliwym sluchaczem DEATH ON THE ROAD
Specjalnie z zona pojechalem wlasnie do MEDIA tuz przed samym zamknieciem po prezent imieninowy 
Polskie flagi na rozkladowce rzadza!!!
Polskie flagi na rozkladowce rzadza!!!
aaaaa....słucham tego.....swietne
czuje, ze nie posiedze przy tym co przy rir, ale produkcja jest ok...mozna sie paru rzeczy czepic...ale po co

Niektórzy...większość!Rainmaker. pisze:niektórzy krytykują „A Real Live Dead One”
Widziałem dziś w łódzkim MM DotR w wersji 2CD za 64,99, czyli tak jak gdzie indziej. Zawsze to te conajmniej 1,67 taniej niż przez wysyłkowe
a tam sa po 66,66 .... jaki czad 
- Metalophil
- -#Moonchild

a w lubelskim MM po 56,99S1MON pisze:a tam sa po 66,66 .... jaki czad
w MM zazwyczaj jest taniej niz w tym ekhm empolu chocby 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W nowych utworach czy nawet Lord Of The Flies Bruce brzmi zabójczo.Rainmaker. pisze:Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestety
UWAGA!
Dostaliśmy informację od EMI: premiera DVD "Death On The Road" zaplanowana jest na 24 października.
Lada dzień na naszej stronie ruszy konkurs, w którym będziecie mogli wygrać promocyjne single "The Trooper" (w pięknie wydanym digipacku)! Więcej informacji już wkrótce...
Wlasnie mam takie wrazenie ze powinien sobie darowac The number i szczegolnie Run to the hills na jakis czas. Slychac ze sie na nich nudzi, w koncu ile mozna spiewac.
Nieszczegolnie jestem tez oczarowany Fear of the dark, niby taki niski teatralny glos ale jakos to kiepsko wychodzi. Jedyny plus to szybkie partie rytmiczne i ladnie slyszalne przejscia perkusji. W gruncie rzeczy z 3 wersji live , ta wypada zdecydowanie najgorzej.
Nieszczegolnie jestem tez oczarowany Fear of the dark, niby taki niski teatralny glos ale jakos to kiepsko wychodzi. Jedyny plus to szybkie partie rytmiczne i ladnie slyszalne przejscia perkusji. W gruncie rzeczy z 3 wersji live , ta wypada zdecydowanie najgorzej.
Can The End Be At Hand?
Yeah, dziś przed południem dostałem płytki, przesłuchałem i mnie wgniotło w ziemię :guns
Po prostu piękny koncert!!!Utwory z nowej płyty zagrane czadowo, jak i te stare kawałki(Can I Play With Madness, Wratchild), nic tylko słuchać, naprawde udany koncert :solo :rocx 
Samej plyty jeszcze nie mam, ale bazujac na mp3 moge powiedziec ze jest swietnie. Klimat zupelnie inny niz na festiwalowym RiR i poprzednich koncertowkach maidenow, ci ktorzy sluchali z pewnoscia wiedza o czym mowie. "Wstepy" do piosenek wgniataja w ziemie - cytat przed Dance Of Death po prostu zamiata wszysko pod dywan. Z Paschendale, Rainmakerem i Wildest Dreams rowniez jest dobrze. Muzyka z DoD wypadla swietnie - nieszczesliwie nie dane mi bylo byc na tej trasie i teraz tego naprawde zaluje. Starsze kawalki rowniez niezle - Wrathchild (nigdy nie wybacze ze nie bylo go w Chorzowie ;]), Fear Of The Dark i Hallowed Be Thy Name to jedne z lepszych wykonan jakie slyszalem.
Konczac na dzisiaj - sciagac/kupowac/sluchac! Polecam.
Konczac na dzisiaj - sciagac/kupowac/sluchac! Polecam.
-
Deleted User 1499
Ja rownierz moge sie pochwalic tylko wersja mp3 ale jak zobaczylem ze juz est a w portfelu pajęczyny no to musialem zlamac prawo, i oplacilo sie!Wprawdzie bylem zapoznany juz z koncertem bo posiadam booty z tej trasy ale to nie to samo co profesionalska obroka.Jedyne co mnie zdziwilo to wyciete zapowiedzi, uwazam ze to kiepski pomysl,poniewaz to nie po maidenowemu.Ale jako koncert jest bardzo dobry , utwory brzmia swietnie zwlaszca na zestawiku 5.1.Z niecerpliwoscia oczekuje dvd ktore na 100% przebije RIR
A co z pokazami w multi??WICKER MAN pisze:UWAGA!
Dostaliśmy informację od EMI: premiera DVD "Death On The Road" zaplanowana jest na 24 października.
Lada dzień na naszej stronie ruszy konkurs, w którym będziecie mogli wygrać promocyjne single "The Trooper" (w pięknie wydanym digipacku)! Więcej informacji już wkrótce...
eee....to nie przebije RiR 
-
Deleted User 1499
Przebije, bo juz sama scenografia jest piekna a i utwory swietnie brzmia.Byle tylkona DVD nie wycieli zapowiedzi bo sie wsciekneS1MON pisze:eee....to nie przebije RiR
Ano bo jak coś wytna to juz nie bedzie to.Na razie RiR jest najlepsze zobaczymy po ukazaniu sie tego dvd czy sie spodoba :solo
-
ropuch
nie krakaj Simon, poczekaj az DVD na torrentach bedzie, wtedy sie sciagnie i zobaczyS1MON pisze:eee....to nie przebije RiR
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Tak czy siak na tej koncertówce znamiennie widać że Bruce momentami wychodzi dość blado - szkoda że tego nie poprawili, przecież dziś jest tyle możliwości w studio. Tak po za tym najlepiej w porównaniu do wersji studyjnych wypadło "Wildest Dreams", "No More Lies" no i oczywiście "Journeyman"WICKER MAN pisze:W nowych utworach czy nawet Lord Of The Flies Bruce brzmi zabójczo.Rainmaker. pisze:Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestetyPo prostu nie za bardzo się starał w takich oklepanych numerach jak The Number of The Beast czy Run To The Hills (poza tym był to już koniec koncertu). A swoją drogą dopiero co miał problemy z gardłem. IMHO śpiewa naprawdę rewelacyjnie choć na tej trasie bywał w lepszej formie.