Tym razem w wersji klasycznej...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Tym razem w wersji klasycznej...

Post autor: Andzia »

Obrazek

Okładka mówi wszystko. Nie wiem czy to jest dość nowa płyta, ale chyba tak bo wcześniej o niej nie słyszałam. Chyba z tego roku. Mielismy już Maiden w wersji smyczkowej. Wszyscy zapewne pamietają String Quartet i ich Anatomy Of Evil. A teraz pianino. Oczywiście potraktujcie to jako ciekawostke. Nie jest to nic nadzwyczajnego. Dla mnie takie tributy potwierdzają jednynie fakt jak pieknie skomponowana jest melodia w piosenkach Ironow. Przesłuchałam większość z tych "pianinowych" wersji i musze powiedzieć, że dwie z nich świetnie brzmią, mianowicie: Brave New World (szczegolnie wstęp jest piękny) i Caught Somewhere in Time.

Edek ma fajny uśmiech :D
Ad.Am
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Tym razem w wersji klasycznej...

Post autor: Ad.Am »

Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

O własnie widze. Był w lipcu kiedy mnei nei było heh. Ok to zamknijcie go grupo trzymajaca władze :wink:
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Lubię takie ciekawostki. Traktuję to m.in. jako wskaźnik popularności zespołu. Czasem są to też naprawdę fajne rzeczy. Tak, czy inaczej - chętnie nabyłbym takie wydawnictwa, ale nie trafiłem na nie w sklepach muzycznych. Może ktoś mi podpowie, gdzie tego szukać? Interesują mnie zarówno te wersje fortepianowe, jak i skrzypcowe, o których wspomniano powyżej.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

wiecie co?? to brzmi trochę jak melodyjki na komórkę...:D
Zablokowany