Albo np. umów się z administracją, żeby dać opcję tym zbanowanym, że za powiedzmy 1/3 ceny biletu mogą "wrócić do łask". Najwyżej potem zrobisz jak Fidel na Kubie z więźniami politycznymi z okazji wizyty papieża...
Szwedzki Death Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Szwedzki Death Metal
Kea, no co Ty
Zarządź "zrzutkę na kierownictwo"
Podaj numer konta i niech Ci użytkownicy, bardzo wdzięczni za moderację (hłehłe-może się ktoś trafi-żart) zafundują występ fenomenalnego zespołu Korn
Albo np. umów się z administracją, żeby dać opcję tym zbanowanym, że za powiedzmy 1/3 ceny biletu mogą "wrócić do łask". Najwyżej potem zrobisz jak Fidel na Kubie z więźniami politycznymi z okazji wizyty papieża...
reaktywacja
W nowym Młotku są do wygrania wejściówki na ten "festival". Próbujcie, oby się udało :beerKea pisze:zabrania się mówić o występnie opeth w spodku na MHF ze względu na zdrowie psychiczne jak i fizyczne dwóch userów w tym jednego admina
Moge się spytać co ludzie widzą w death metalu ?? Tam ani melodi nie ma wokal jak gotująca sie woda więc jakie są uroki death bo ja ich nie widze
Oświećcie mnie.
No i w tym roku, pare produkcji nowych z tego kraju przybywa.
Z tych bardziej znanych to niewatpliwie nowy Opeth, ktory co jak co prezentuje sie najciekawiej ze sceny
Sporo osob moze takze czeka na nowe Arch Enemy, ktore dla mnie jest slabiutkie no i wtorne, czego juz uniknac sie nie dalo niestety przy Anthems...
No wiadomo nowy Candlemass, Centinex czy Hypocrisy... - dla mnie osobiscie z tych trzech najlepiej ukazuje sie Centinex.
Za jakis czas, zapowiedziana jest takze nowa plyta Czarnego Futerala
, gdzies mi mignely ostatnio probne mp3 z tego albumu, wiec jak by ktos chcial to doszukac sie moge.
Podobno taki zespol jak Contrucdead wydalo b.dobra plyte, ale osobiscie nie slyszalem, wiec nic wiecej nie powiem
Ano i wspomniany przezemnie juz chyba kiedys Naglfar i ich Pariah, calkiem dobra plyta, na pewno nie jakas wyjatkowo szczegolna, ale jak ktos lubi takie klimaty to na pewno do gustu mu przypadnie i co najlepsze zmiana wokalisty nie odstraszy od albumu.
i narazie chyba tyle, z nowosci, ktore w tym momencie ze szwedzkiej strony pamietam.
Z tych bardziej znanych to niewatpliwie nowy Opeth, ktory co jak co prezentuje sie najciekawiej ze sceny
Sporo osob moze takze czeka na nowe Arch Enemy, ktore dla mnie jest slabiutkie no i wtorne, czego juz uniknac sie nie dalo niestety przy Anthems...
No wiadomo nowy Candlemass, Centinex czy Hypocrisy... - dla mnie osobiscie z tych trzech najlepiej ukazuje sie Centinex.
Za jakis czas, zapowiedziana jest takze nowa plyta Czarnego Futerala
Podobno taki zespol jak Contrucdead wydalo b.dobra plyte, ale osobiscie nie slyszalem, wiec nic wiecej nie powiem
Ano i wspomniany przezemnie juz chyba kiedys Naglfar i ich Pariah, calkiem dobra plyta, na pewno nie jakas wyjatkowo szczegolna, ale jak ktos lubi takie klimaty to na pewno do gustu mu przypadnie i co najlepsze zmiana wokalisty nie odstraszy od albumu.
i narazie chyba tyle, z nowosci, ktore w tym momencie ze szwedzkiej strony pamietam.
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
ropuch
melodia, ciezar, czesto gesto ponury klimat, czasem wlasnie fantastyczny growling (czytaj Ross Dolan z Immolation, Chuch S. z Death, Peter z Vader, Nergal, Chudy z Traumy, David Vincet z MA itd.), tylko w death metalu odwrotnie niz w slodkim jak miod power metalu ta melodie trzeba wychwycic, a zeby to zrobic trzeba troche danej plytyt posluchac. Moim zdaniem death metalowe plyty maja to do siebie, ze wymagaja czasu i czesto dopiero za ktoryms z kolei przesluchaniem zaczyna sie "czuc bluesa". Jak chcesz sie przekonac jak wiele jest melodii w death metalu to posluchaj sobie chocby szwedzkich kapel takich jak In Flames, Dark Traqquillity, At The Gates czy chocby The Beast rodzimego Vader`aIM pisze:Moge się spytać co ludzie widzą w death metalu ?? Tam ani melodi nie ma wokal jak gotująca sie woda więc jakie są uroki death bo ja ich nie widzeOświećcie mnie.
coz... IMO zly przyklad. Wokal to chyba najslabszy element na dwoch ostatnich Traumach...ropuch pisze:Chudy z Traumy
Death metal toleruję jedynie w wydaniu Opeth...
-
ropuch
Co do Imperfect like a God to sie moge zgodzic, to w przypadku Determination nie. Na najnowszej produkcji bardzo podoba mi sie jego growlingslayer pisze:coz... IMO zly przyklad. Wokal to chyba najslabszy element na dwoch ostatnich Traumach...ropuch pisze:Chudy z Traumy
... uwielbiam takie klimaty ... a właśnie to szwedzkie granie charakteryzuje agresja i melodyjne brzmienie oraz cudowne solóweczki ... w tym przypadku IN FLAMES RZĄDZI
aczkolwiek jestem zdecydowanie zwolennikiem ich pierwszych płyt ... ponadto DARK TRANQUILLITY, ARCH ENEMY czy AT THE GATES :rocx
Ostatnio ze szwedzkiej czy skandynawskiej muzyki najbardziej jestem pod wrażeniem zespołu The Haunted i ich płyty "rEVOLVEr". Świetny, agresywny album, a kawałek "Abysmal" po prostu rządzi ;]
-
ropuch
no dokladnie , ja nie znowe sountrack to your escpe a reroute to remains....w sumie tez mi sie nie podobac:] wczesniejsze dokonania sa ok.jesper pisze:. aczkolwiek jestem zdecydowanie zwolennikiem ich pierwszych płyt ..
akurat Revolver jest slaba plyta...ale jak Ci sie podoba, to stanowczo zapoznaj sie z takimi kapelami jak The Crown czy Hatesphere (Ci moim zdaniem bija haunted o tysiac glowYaaqb pisze:Ostatnio ze szwedzkiej czy skandynawskiej muzyki najbardziej jestem pod wrażeniem zespołu The Haunted i ich płyty "rEVOLVEr"
-
Prisoner_666
- -#Charlotte

Był juz podobny temat:
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=5014
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=5014
Nie interesuje mnie to! 
Zobacz laskawie na date, zalozenia tego i tamtego. Sam dojdz do wniosku, ktory byl pierwszy
:]
Heh, a tyle zachwytów nad nim czytałem, że myślałem, że ciężko w tym gatunku o coś lepszego... Ale dobra, posłucham tego co mówiszslayer pisze:akurat Revolver jest slaba plyta...
ja revolver lubie cholernie ..
No wiesz, to tylko moja opinia. mnie nie zachwycila szczegolnie, uwazam ,ze jest sporo ciekawszych pozycji na szwedzkiej ziemi.Yaaqb pisze: Heh, a tyle zachwytów nad nim czytałem, że myślałem, że ciężko w tym gatunku o coś lepszego... Ale dobra, posłucham tego co mówisz
MiKi sadzi inaczej
W kazdym razie, jak Ci sie podoba sluchaj!
Przepraszam, że dopiero teraz zauważyłam ten temat, ale... co to za ankieta?
Ja bym zagłosowała na Polskę i to ze względu na naprawdę mało znane kapele, które miałam okazję zobaczyć na żywo.
A europejskiego (jakiegokolwiek) metalu do amerykańskiego nie ma co porównywać
Ja bym zagłosowała na Polskę i to ze względu na naprawdę mało znane kapele, które miałam okazję zobaczyć na żywo.
A europejskiego (jakiegokolwiek) metalu do amerykańskiego nie ma co porównywać
-
ropuch
dlaczego? wypowiedz uzasadnijLucy pisze: A europejskiego (jakiegokolwiek) metalu do amerykańskiego nie ma co porównywać Wink
prawda.. prawda.. hatesphere to jest gigant w tej kwestii .. i zdania już nie zmienie . .slayer pisze:mi zostaje Ci polecic te pare kapel podanych wczesniej (z naciskiem na Hatesphere, prawda MiKI? :>)
póki nie pojawi się ciś lepszego w tej stylistyce . . ..piona Slayer..