piosenki, do których nie możecie się przekonać

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać

Post autor: Nomad »

nie wiem może ,ale wiesz wesołe p2p2 to gra Helloween czy Edguy, Ironi raczej a nawet napewno nie ,może na 1-2 utworach
ropuch

Post autor: ropuch »

ThunderBird pisze:może na 1-2 utworach
przesadziles.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

a na ilu niby ?
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

ThunderBird pisze: ale wiesz wesołe p2p2 to gra Helloween czy Edguy
Mogłeś chociaż napisac że w większości. Dla mnie np "Pharaoh" Edguy`a
nie jest wesołym p2p2. I dla wielu innych tez jest rozbudowana kompozycją.
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

ThunderBird pisze: Man of the Edge
Lepiej zacznij zbierac kase na oryginalne CD zeby sie w koncu nauczyc tytulow piosenek, bo z tymi mp3 z ruskich serwerow to wiesz roznie bywa
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

kurde i co to ma do rzeczy, akurat Factora w następnym tygodniu będe miał na oryginale i pewnie dalej czasem sie pomyle ,podobnie z PoM którą mam oryginalną i myliłem Die With the Boots On ,a wiadomo że jest Die With Your Boots on.
To są niuanse, przynajmiej wiem jak to leci, a nie jak niektórzy że nawet nie umieli za Brucem powtórzyć ,prostej frazy I am Running Free ,Yeah.
Kro
-#Assassin
-#Assassin

ThunderBird pisze:kurde i co to ma do rzeczy, akurat Factora w następnym tygodniu będe miał na oryginale i pewnie dalej czasem sie pomyle ,podobnie z PoM którą mam oryginalną i myliłem Die With the Boots On ,a wiadomo że jest Die With Your Boots on.
To są niuanse, przynajmiej wiem jak to leci, a nie jak niektórzy że nawet nie umieli za Brucem powtórzyć ,prostej frazy I am Running Free ,Yeah.
No wlasnie te niuanse robia roznice, o to chodzi zeby wiedziec co spiewasz, "Blood On The World's End" a "Blood On The World Hands" to jest znaczaca roznica tak samo miedzy "Man of the edge" a "Man on the edge" Ciebie nie wkurza jak Ci ktos przekreci nazwisko?
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Thundah' -> Gubisz się w zeznaniach, wygląda na to, że Ty też nie bardzo umiesz powtórzyć bo zapodajesz własną wersję tekstu. :)
KMFDM
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

tak a myślisz że jak ja ide na 15 minut do kafejki to musze sie nieżle spieszyć żeby tyle rzeczy napisać ,sie szybko pisze i można sie pomylić ,nie ,jakbym mówił to napewno bym nigdy nie przekręcił tytułu utworu Iron Maiden
Kro
-#Assassin
-#Assassin

ThunderBird pisze:tak a myślisz że jak ja ide na 15 minut do kafejki to musze sie nieżle spieszyć żeby tyle rzeczy napisać ,sie szybko pisze i można sie pomylić ,nie ,jakbym mówił to napewno bym nigdy nie przekręcił tytułu utworu Iron Maiden
Jak mowisz to takze mowisz na szybko i mowisz pierwsze co masz na mysli, wiec napewno bys sie pomylil, na szybko to mozna walnac literowke, a nie zmienic tytul
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

ThunderBird pisze:tak a myślisz że jak ja ide na 15 minut do kafejki to musze sie nieżle spieszyć żeby tyle rzeczy napisać ,sie szybko pisze i można sie pomylić ,nie ,jakbym mówił to napewno bym nigdy nie przekręcił tytułu utworu Iron Maiden
to nie pisz tyle :D pisz mniej, ale dokładniej :wink:
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Rycerzykowi nie podoba się jakiś utwór Iron Maiden---> :shock: . Jestem pod wrażeniem. Nie sądziłem, ze dopuści się tak odważnej krytyki i powie, że Iron Maiden był w stanie napisac jakiś zły jego zdaniem utwór. Szacunek.

Helloween to p2p2! :rocx Occassion Avenue i Silent Rain to luźne pioseneczki dla lewackich 12-latków słuchających Metalliki! :rocx Nie wspominam o Longing, Victim of fate i całej innej połowie dyskografii.
Co do p2p2 Maideńców - tylko 2 kawałki? Wildest Dreams i Rainmaker to już są dwa. A gdzie miejsce na The angel and the gambler, połowę Fear of the dark, Gangland i część Killers np.?
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ThunderBird pisze:,jakbym mówił to napewno bym nigdy nie przekręcił tytułu utworu Iron Maiden
Gdyby jednak pamiętaj by zmówić pokutę.
KMFDM
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

KIllers p2p2 ? wtedy to jeszcze nikt o p2p2 nie słyszał, Fear p2p2? ciekawe gdzie, nie lubie tej płyty (w stosunku do innych płyt IM )ale żeby p2p2, Angel to nudny utwór ale też nie p2p2, jesli mam coś typować u IM, to może Can I Play i The Deullists (ale i tak jest świetny) .
Poza tym to ziejesz pogardą stary ostro, szacunek naprawde, te zdrobnienia i wogóle ,jesteś wogóle spoko nastolatek , tacy jak ty mają dobrze w życiu, pewnośc siebie, buta itd. No nieżle...
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Jaka jest definicja p2p2 w takim razie?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Napewno nie jest nim Killers ,które jest klasyką NWOBHM .
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

dla mnie 'pitowaniem' są przykładowo CIPWM i (uwaga, wielu szoku dozna) Wasted Years.
KMFDM
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

ThunderBird pisze:Napewno nie jest nim Killers ,które jest klasyką NWOBHM .
Ale ja nie pytam co nie jest p2p2, tylko co jest p2p2.

Po twoim poście równie dobrze mogę powiedzieć, że p2p2 nie jest Helloween i Edguy i się tak licytowac 3 lata możemy do niczego nie dochodząc.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie mi to oceniać, nie jestem jakimś autorytetem , ale jeśli już mam powiedzieć to wg.mnie jest to takie granie jak Edguy, Gamma Ray, Helloween, Dream Evil czy w duzo wiekszym zakresie Dragonforce czy Rhapsody, przy czym nie pisze że to źle czy dobrze, jak ktoś tego lubi to bardzo sie ciesze, sam moge od czasu do czasu posłuchać, tyle że IM raczej nigdy czegoś takiego nie grało,a jeśli tak to były to jakieś pojedyncze utwory.
Kro
-#Assassin
-#Assassin

ThunderBird pisze:Nie mi to oceniać, nie jestem jakimś autorytetem , ale jeśli już mam powiedzieć to wg.mnie jest to takie granie jak Edguy, Gamma Ray, Helloween, Dream Evil czy w duzo wiekszym zakresie Dragonforce czy Rhapsody, przy czym nie pisze że to źle czy dobrze, jak ktoś tego lubi to bardzo sie ciesze, sam moge od czasu do czasu posłuchać, tyle że IM raczej nigdy czegoś takiego nie grało,a jeśli tak to były to jakieś pojedyncze utwory.
W porownaniu do Sepultury, Deathu czy chocby Slayera to Iron Maiden to tez pitu pitu :roll:
ODPOWIEDZ