04/03/2006 - Metalmania 2006 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Re: 04/03/2006 - Metalmania 2006 - Katowice @ Spodek

Post autor: ironBIDDAF »

Jakby był testament to by był festiwal. Porządna gwiazda(TESTAMENT) + kilka fajnych kapel + kilka potencjalnie fajnych kapel = fest.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Kea pisze:sam nevermore i nieobecny testament festiwalu nie zrobi.
Może i nie, ale na ostatnich edycjach festiwalu nie było żadnej kapeli , która byłaby tak dobra jak jedna z tych... i nie mówię tego tylko jako fan obydwu.... Testament - żywa Legenda thrash metalu, może nie tak popularna jak Wielka Czwórka(no, w Polsce to Anthrax chyba jednak biją... :D ), a Nevermore??? Nie słyszałem o innym zespole, który byłby tak wychwalany zarówno przez fanów jak i przez prasę i powoli wyrasta to na jakiś fenomen....
Dodaj do tego choćby Soilwork(świetny zespół IMO), Unleashed(sam nie słuchał, ale wiem jakie mają miejsce na scenie deathmetalowej), stałych bywalców Anathemę i Moonspell i okazuje się, że skład bardzo, ale to bardzo dobry... Nawet to, że nie ma Testament a jest Therion - mnie to nie cieszy wcale , ale jak patrzę na obecny skład to jest bardzo fajny...Jedyne co świadczy na jego niekorzyśc to fakt, że jest to XX edycja i być może owszem, pod tym względem nieco rozczarowuje...
Na Metalmanii 2003 były: Samael, Saxon, Opeth, Vader, Anathema, The Exploited, Marduk , Malevolent Creation i jeszcze jakieskapele. Zgoda, skład dobry, rzekłbym bardzo dobry, ale czy rewelacyjny?? Dla jednych tak, dla drugich nie, więc pojęcie "dobry festiwal" jest oczywiście względne jak wszystko... :rocx
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

aj no, wiadomo, ze względne i ja wcale tego nie neguję. jednak uważam, że festiwalem można nazwać coś, gdzie jest wiecej ''mega gwiazd'' [co też est względne of koz] a nie tylko jedna. takie moje zdanie i co poradzę ;) może squad nie jest tak tragiczny, jaki by mógł być znając realia jednak nie jest też na tyle dobry, żeby odłożyć na dalszy plan ważniejsze sprawy, któe w sobotę się odbywają...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Kea pisze:aj no, wiadomo, ze względne i ja wcale tego nie neguję. jednak uważam, że festiwalem można nazwać coś, gdzie jest wiecej ''mega gwiazd'' [co też est względne of koz] a nie tylko jedna. takie moje zdanie i co poradzę może squad nie jest tak tragiczny, jaki by mógł być znając realia jednak nie jest też na tyle dobry, żeby odłożyć na dalszy plan ważniejsze sprawy, któe w sobotę się odbywają...
No spoko, ja po prostu staję niejako w obronie tegorocznej Metalmanii, bo tragicznym nazwać go chyba nie można. Szkoda tylko tego Testamentu, bo wtedy uważam, że byłoby świetnie , a tak będzie chyba jednak niedosyt, mając świadomość kto miał być prawdziwą gwiazdą... A kilku megagwiazd na jeden koncert/festiwal w Polsce ściągnąć chyba się jednak nie będzie dało... Nikt mi nie powie, że zeszłoroczny Mystic to było nagromadzenie megagwiazd, bo ja tam widziałem jedną megagwiazdę(IM), 2 gwiazdy, tudzież bardzo znane zespoły(Nightwish i Kreator oczywiście), a reszta była jaka była... Nie mówię, że były to złe zespoły....
To co działa na niekorzyść Metalmanii to organizator, a właściwie jedna odpowiedzialna za większość decyzji osoba i przez wzgląd na tę właśnie osobę, uważam, że tegoroczna Metalmania jest naprawdę dobra....
A jakież to plany masz na sobotę, że nie ciągnię Cię w ogóle na ten koncert?? Qrcze, daliby tam Opeth i byś zmieniła plany :wink: No, ale oni grali na innym wielkim "festiwalu", na którym miałaś "przyjemność" być zdaje się prawda??
EeBe
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: EeBe »

Artur pisze: rzekłbym bardzo dobry, ale czy rewelacyjny??
rewelacyjny!

slayer-> 1349 to brb kapela, choc jednak w carpatach jest wiecej "tego czegos" ;)

Byl sklad genialny, skiepscilo sie i na samo Nevermore i Anie no niestety za bilet i przejazd nie dam.
Kocham Cię Kociaczku :*:* Slayer forever :*:*:*:* <3
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nie wiem czy ktoś wie, ale (wnioskując po sondzie umieszczonej na stronce festiwalu) podobno szansę zostania tym "gościem specjalnym" mają Immolation, Gorefest, Evergrey i Destruction. Pewnie będę w zdecydowanej mniejszości, ale bardzo chciałbym, aby tym zespołem był Evergrey, bo to doprawdy rewelacyjna kapela, Destruction ujdzie, ale nigdy ich jakoś specjalnie nie uwielbiałem... Immolation i Gorefest są mi, szczerze powiedziawszy, obojętne , bo nie słucham takiej muzyki, ale rozumiem jeśli ktoś chciałby ich usłyszeć, wszak na tegorocznej Metalmanii ekstremalnego grania i tak będzie niezbyt wiele.
Aha - moje obawy co do kolejności występów się potwierdziły- Nevermore zagra przed Acid Drinkers..... Dla mnie to nawet nie jest śmieszne..... I pewnie porażający set długości 40 minut....... Co za bezsens...... Żenada i tyle. Przynajmniej dla mnie.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Aha - moje obawy co do kolejności występów się potwierdziły- Nevermore zagra przed Acid Drinkers..... Dla mnie to nawet nie jest śmieszne..... I pewnie porażający set długości 40 minut....... Co za bezsens...... Żenada i tyle. Przynajmniej dla mnie.
Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc . Bo Acid Drinkers ani nie jest lepszym muzycznie ani marketingowo zespolem od Nevermore . Jeszcze brakuje tylko zeby Ribeiro zapowiadala wystep Huntera .
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Mareq555 pisze:Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc . Bo Acid Drinkers ani nie jest lepszym muzycznie ani marketingowo zespolem od Nevermore
Bo to Polska, tu wszystko musi być inne. :roll: :evil:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Mareq555 pisze:Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc
Ja również...... aczkolwiek może pijani byli?? Albo nawdychani??? Jeżeli tak to wybaczam....
Mareq555 pisze:Jeszcze brakuje tylko zeby Ribeiro zapowiadala wystep Huntera .
Ribeiro oczywiście miałeś na myśli jego prawda?? A co do Huntera - lubię ten zespół, tak trochę dziwię się jak wielu ludzi ich wyśmiewa czy coś... Przecież oni nie grają złej muzyki.... Ale wiem, że chodzi Ci(najprawdopodobniej) o coś innego i tu się zgadzam - to by był szczyt.....
A tak w ogóle to kto tu się wybiera na Metalmanię?? Bo ja ze względu na Nevermore i Moonspell jak najbardziej(już niezależnie od długości setu, choć Moonspell będzie grał dość długo), bilet też już mam... Ktoś jeszcze??
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bym się może wybrał gdyby zespoły troszkę lepsze były, np Testament tak jak miało być wcześniej. A tak to najbardziej pasuje mi tylko Nevermore. :?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Daleko masz do Katowic
Hmmm...... z Siemianowic to mam raptem 15 minut autobusem :D :D A u Ciebie problem z odległością??? Czy wybierasz się mimo to??
Co innego, gdybym miał znacznie dalej, rzędu kilkuset kilometrów to bym się zastanowił.... Co innego Dream Theater - ponad 300km , ale Starszy bardzo chciał jechać, więc nie było problemu , bo samochodem jechaliśmy, ale na Metalmanię to on raczej nigdy by nie poszedł :D No chyba, żeby mu tam Dream Theater, Fates Warning, Pain Of Salvation lub Threshold dali, ale to raczej mało możliwe :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Hmmm...... z Siemianowic to mam raptem 15 minut autobusem Very Happy Very Happy A u Ciebie problem z odległością??? Czy wybierasz się mimo to??
Co innego, gdybym miał znacznie dalej, rzędu kilkuset kilometrów to bym się zastanowił.... Co innego Dream Theater - ponad 300km , ale Starszy bardzo chciał jechać, więc nie było problemu , bo samochodem jechaliśmy, ale na Metalmanię to on raczej nigdy by nie poszedł Very Happy No chyba, żeby mu tam Dream Theater, Fates Warning, Pain Of Salvation lub Threshold dali, ale to raczej mało możliwe Wink
uuuuuu to u Ciebie super sprawa. U mnie z Białegostoku...nawet liczyć mi się niechce. :cry: A na taki zestaw zespołów (oprócz Nevermore) chyba nie opłaca mi się jechać, co innego gdyby Testament był. :wink:
Deleted User 1309

t
Ribeiro oczywiście miałeś na myśli jego prawda?? A co do Huntera - lubię ten zespół, tak trochę dziwię się jak wielu ludzi ich wyśmiewa czy coś... Przecież oni nie grają złej muzyki.... Ale wiem, że chodzi Ci(najprawdopodobniej) o coś innego i tu się zgadzam - to by był szczyt.....
Hehe oczywiscie ze jego(chociaz kto wie nie wnikam w jego intymne sprawy) , literówka mnie dołapała . Tez nie uwazam zeby Hunter grał złą muzykę , ale jednak Moonspellowi do pięt nie dorastają .
Bo ja ze względu na Nevermore i Moonspell
Tez wybrał bym sie ze wzgledu na te dwa zespoły . Ale raczej się nie skuszę , mam dosyc napięty budżet . Poczekam moze Moonspell ruszy później w jakas trasę promującą ,,Memorial'.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Metal Mind Productions pisze: Duża Scena:

10:15-10:40 Vesania
10:50-11:25 Caliban
11:40-12:15 Hieronymus Bosch
12:30-13:10 Soilwork
13:30-14:15 Hunter
14:30-15:10 1349
15:25-16:05 Unleashed
16:20-17:10 Acid Drinkers
17:30-18:10 Evergrey
18:30-19:10 U.D.O.
19:30-20:15 Nevermore
20:35-21:25 Moonspell
21:45-23:00 Anathema
23:20-00:35 Therion
więc tak jak się obawiałem - Nevermore godziny oczywiście nie dostał :evil: Zaskoczony jestem tym, że Moonspell też nie dostał godziny... rozczarowany właściwie też... Nie rozumiem jak Metalmanię mogą zamykać Therion i Anathema, przecież to klęska.... Nie twierdzę, że to złe kapele, ale sami doskonale wiecie, o co chodzi...
Na całe szczęście, MMP nie odwalili kolejnego numeru i Acid Drinkers nie zagrają po Nevermore.
I teraz sprawa ostatnia - Evergrey pojawi się na Metalmanii jako gość specjalny. Na stronce Metalmanii była sonda, straszne szopki się tam działy, najpierw prowadził Immolation wyraźnie(poniekąd zrozumiałe), jednak później uaktywnili się fani Evergrey(oraz ...hmmm... przedstawiciele MMP :wink: ) i prowadzenie objął właśnie ten zespół, ale później niespodziewanie jak spod ziemi wyrósł Destruction i objął prowadzenie. Jednak najprawdopodobniej wszystko było wcześniej ustalone i to Evergrey ostatecznie wygrał i pojawi się na Metalmanii tylko ja się pytam czy ta sonda była w ogóle potrzebna??? Dodam tylko, że głosy dla Destruction zostały w praktyce oddane przez jednego gościa, który sam to napisał na Forum Metalmanii. Ale szopki tam się działy...
Ale mnie to i tak bardzo cieszy, bo bardzo chciałem zobaczyć tam Evergrey, nawet jak tak teoretyzowaliśmy z kumplem na temat owego "gościa specjalnego" to chcieliśmy żeby to był właśnie Evergrey, ale i tak w to nie wierzyłem.... A tu proszę, jaka niespodzianka :!: Extra, zagrają 40 minut więc nie tak źle :D
I wychodzi, że Evergrey'owi promocję w Polsce robi MMP, a płytę dystrybuuje Mystic, niezłe jaja :lol:
Deleted User 1309

Najlepsze od 19.30 do 21.25 . Ogladalem wlasnie koncert Moonspell z ,,Rock in Rio 2004" tam tez dostali niewiele wiecej czasu , świetnie sie zaprezentowali .
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

...no coz liczylem, ze to bedzie wydarzenie roku. Jednak nie bedzie ;)
Choc jak sadze (Artur relacja!) wystep Nevermore'a bedzie waznym zdarzeniem ;) , ktore jeszcze nie raz w naszym kraju sie powtorzy :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

slayer pisze:Nevermore'a bedzie waznym zdarzeniem Wink , ktore jeszcze nie raz w naszym kraju sie powtorzy :]
Miejmy nadzieję w dość szybkim czasie. :wink: W sumie mogliby wpaść na jakiś pojedyńczy koncert. :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

i odegrac Sentienta + Sound Of Silence :mrgreen:

W sumie nie sadze, ze po Metalmani zaraz dojada jeszcze raz do nas. Aczkolwiek,gdyby pociagneli dalej ta trase z Disturbed. To sadze,ze w Polsce frekwencja bylaby dosc wysoka... tylko skolei pewnie bilety bylyby drogie...

No nic, ja to najbardziej teraz czekam na gigi 4 kapel;Opeth,ST,Testament, no i ten najmniej prawdopodobny czyli Emperor :]

Slayer,RHCP,Kreator,Fantomas tez :lol:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

EDIT:

Unfortunately we have had to cancel our appearance at this years ProgPower fest in Atlanta due to the Disturbed tour being postponed until September and the resulting conflict of dates. This was our only option as we had committed to the Disturbed support slot prior to ProgPower, and we hope everyone understands.... on a better note, we will be announcing US tourdates soon.
16 Feb 2006 by WD

http://www.nevermore.tv/news.php

O Metalmaniach cisza... ale nie wrozy to nic dobrego... czyzby festiwal dziuby rozwalil sie na calego :/ ?!
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironBIDDAF »

slayer pisze:Slayer,RHCP,Kreator,Fantomas tez
SLayer i Fantomas dawali solo koncerty :> trza było byc choc na jednym z nich :p
ODPOWIEDZ