04/03/2006 - Metalmania 2006 - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Re: 04/03/2006 - Metalmania 2006 - Katowice @ Spodek
Jakby był testament to by był festiwal. Porządna gwiazda(TESTAMENT) + kilka fajnych kapel + kilka potencjalnie fajnych kapel = fest.
Może i nie, ale na ostatnich edycjach festiwalu nie było żadnej kapeli , która byłaby tak dobra jak jedna z tych... i nie mówię tego tylko jako fan obydwu.... Testament - żywa Legenda thrash metalu, może nie tak popularna jak Wielka Czwórka(no, w Polsce to Anthrax chyba jednak biją...Kea pisze:sam nevermore i nieobecny testament festiwalu nie zrobi.
Dodaj do tego choćby Soilwork(świetny zespół IMO), Unleashed(sam nie słuchał, ale wiem jakie mają miejsce na scenie deathmetalowej), stałych bywalców Anathemę i Moonspell i okazuje się, że skład bardzo, ale to bardzo dobry... Nawet to, że nie ma Testament a jest Therion - mnie to nie cieszy wcale , ale jak patrzę na obecny skład to jest bardzo fajny...Jedyne co świadczy na jego niekorzyśc to fakt, że jest to XX edycja i być może owszem, pod tym względem nieco rozczarowuje...
Na Metalmanii 2003 były: Samael, Saxon, Opeth, Vader, Anathema, The Exploited, Marduk , Malevolent Creation i jeszcze jakieskapele. Zgoda, skład dobry, rzekłbym bardzo dobry, ale czy rewelacyjny?? Dla jednych tak, dla drugich nie, więc pojęcie "dobry festiwal" jest oczywiście względne jak wszystko... :rocx
aj no, wiadomo, ze względne i ja wcale tego nie neguję. jednak uważam, że festiwalem można nazwać coś, gdzie jest wiecej ''mega gwiazd'' [co też est względne of koz] a nie tylko jedna. takie moje zdanie i co poradzę
może squad nie jest tak tragiczny, jaki by mógł być znając realia jednak nie jest też na tyle dobry, żeby odłożyć na dalszy plan ważniejsze sprawy, któe w sobotę się odbywają...
No spoko, ja po prostu staję niejako w obronie tegorocznej Metalmanii, bo tragicznym nazwać go chyba nie można. Szkoda tylko tego Testamentu, bo wtedy uważam, że byłoby świetnie , a tak będzie chyba jednak niedosyt, mając świadomość kto miał być prawdziwą gwiazdą... A kilku megagwiazd na jeden koncert/festiwal w Polsce ściągnąć chyba się jednak nie będzie dało... Nikt mi nie powie, że zeszłoroczny Mystic to było nagromadzenie megagwiazd, bo ja tam widziałem jedną megagwiazdę(IM), 2 gwiazdy, tudzież bardzo znane zespoły(Nightwish i Kreator oczywiście), a reszta była jaka była... Nie mówię, że były to złe zespoły....Kea pisze:aj no, wiadomo, ze względne i ja wcale tego nie neguję. jednak uważam, że festiwalem można nazwać coś, gdzie jest wiecej ''mega gwiazd'' [co też est względne of koz] a nie tylko jedna. takie moje zdanie i co poradzę może squad nie jest tak tragiczny, jaki by mógł być znając realia jednak nie jest też na tyle dobry, żeby odłożyć na dalszy plan ważniejsze sprawy, któe w sobotę się odbywają...
To co działa na niekorzyść Metalmanii to organizator, a właściwie jedna odpowiedzialna za większość decyzji osoba i przez wzgląd na tę właśnie osobę, uważam, że tegoroczna Metalmania jest naprawdę dobra....
A jakież to plany masz na sobotę, że nie ciągnię Cię w ogóle na ten koncert?? Qrcze, daliby tam Opeth i byś zmieniła plany
rewelacyjny!Artur pisze: rzekłbym bardzo dobry, ale czy rewelacyjny??
slayer-> 1349 to brb kapela, choc jednak w carpatach jest wiecej "tego czegos"
Byl sklad genialny, skiepscilo sie i na samo Nevermore i Anie no niestety za bilet i przejazd nie dam.
Kocham Cię Kociaczku :*:* Slayer forever :*:*:*:* <3
Nie wiem czy ktoś wie, ale (wnioskując po sondzie umieszczonej na stronce festiwalu) podobno szansę zostania tym "gościem specjalnym" mają Immolation, Gorefest, Evergrey i Destruction. Pewnie będę w zdecydowanej mniejszości, ale bardzo chciałbym, aby tym zespołem był Evergrey, bo to doprawdy rewelacyjna kapela, Destruction ujdzie, ale nigdy ich jakoś specjalnie nie uwielbiałem... Immolation i Gorefest są mi, szczerze powiedziawszy, obojętne , bo nie słucham takiej muzyki, ale rozumiem jeśli ktoś chciałby ich usłyszeć, wszak na tegorocznej Metalmanii ekstremalnego grania i tak będzie niezbyt wiele.
Aha - moje obawy co do kolejności występów się potwierdziły- Nevermore zagra przed Acid Drinkers..... Dla mnie to nawet nie jest śmieszne..... I pewnie porażający set długości 40 minut....... Co za bezsens...... Żenada i tyle. Przynajmniej dla mnie.
Aha - moje obawy co do kolejności występów się potwierdziły- Nevermore zagra przed Acid Drinkers..... Dla mnie to nawet nie jest śmieszne..... I pewnie porażający set długości 40 minut....... Co za bezsens...... Żenada i tyle. Przynajmniej dla mnie.
-
Deleted User 1309
Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc . Bo Acid Drinkers ani nie jest lepszym muzycznie ani marketingowo zespolem od Nevermore . Jeszcze brakuje tylko zeby Ribeiro zapowiadala wystep Huntera .Aha - moje obawy co do kolejności występów się potwierdziły- Nevermore zagra przed Acid Drinkers..... Dla mnie to nawet nie jest śmieszne..... I pewnie porażający set długości 40 minut....... Co za bezsens...... Żenada i tyle. Przynajmniej dla mnie.
Bo to Polska, tu wszystko musi być inne.Mareq555 pisze:Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc . Bo Acid Drinkers ani nie jest lepszym muzycznie ani marketingowo zespolem od Nevermore
Ja również...... aczkolwiek może pijani byli?? Albo nawdychani??? Jeżeli tak to wybaczam....Mareq555 pisze:Eeee yhkmm ... nie bardzo rozumiem czym kieruja sie kolesie ustalajacy kolejnosc
Ribeiro oczywiście miałeś na myśli jego prawda?? A co do Huntera - lubię ten zespół, tak trochę dziwię się jak wielu ludzi ich wyśmiewa czy coś... Przecież oni nie grają złej muzyki.... Ale wiem, że chodzi Ci(najprawdopodobniej) o coś innego i tu się zgadzam - to by był szczyt.....Mareq555 pisze:Jeszcze brakuje tylko zeby Ribeiro zapowiadala wystep Huntera .
A tak w ogóle to kto tu się wybiera na Metalmanię?? Bo ja ze względu na Nevermore i Moonspell jak najbardziej(już niezależnie od długości setu, choć Moonspell będzie grał dość długo), bilet też już mam... Ktoś jeszcze??
Bym się może wybrał gdyby zespoły troszkę lepsze były, np Testament tak jak miało być wcześniej. A tak to najbardziej pasuje mi tylko Nevermore. 
Hmmm...... z Siemianowic to mam raptem 15 minut autobusemM@ti pisze:Daleko masz do Katowic
Co innego, gdybym miał znacznie dalej, rzędu kilkuset kilometrów to bym się zastanowił.... Co innego Dream Theater - ponad 300km , ale Starszy bardzo chciał jechać, więc nie było problemu , bo samochodem jechaliśmy, ale na Metalmanię to on raczej nigdy by nie poszedł
uuuuuu to u Ciebie super sprawa. U mnie z Białegostoku...nawet liczyć mi się niechce.Artur pisze:Hmmm...... z Siemianowic to mam raptem 15 minut autobusem Very Happy Very Happy A u Ciebie problem z odległością??? Czy wybierasz się mimo to??
Co innego, gdybym miał znacznie dalej, rzędu kilkuset kilometrów to bym się zastanowił.... Co innego Dream Theater - ponad 300km , ale Starszy bardzo chciał jechać, więc nie było problemu , bo samochodem jechaliśmy, ale na Metalmanię to on raczej nigdy by nie poszedł Very Happy No chyba, żeby mu tam Dream Theater, Fates Warning, Pain Of Salvation lub Threshold dali, ale to raczej mało możliwe Wink
-
Deleted User 1309
t
Hehe oczywiscie ze jego(chociaz kto wie nie wnikam w jego intymne sprawy) , literówka mnie dołapała . Tez nie uwazam zeby Hunter grał złą muzykę , ale jednak Moonspellowi do pięt nie dorastają .Ribeiro oczywiście miałeś na myśli jego prawda?? A co do Huntera - lubię ten zespół, tak trochę dziwię się jak wielu ludzi ich wyśmiewa czy coś... Przecież oni nie grają złej muzyki.... Ale wiem, że chodzi Ci(najprawdopodobniej) o coś innego i tu się zgadzam - to by był szczyt.....
Tez wybrał bym sie ze wzgledu na te dwa zespoły . Ale raczej się nie skuszę , mam dosyc napięty budżet . Poczekam moze Moonspell ruszy później w jakas trasę promującą ,,Memorial'.Bo ja ze względu na Nevermore i Moonspell
więc tak jak się obawiałem - Nevermore godziny oczywiście nie dostałMetal Mind Productions pisze: Duża Scena:
10:15-10:40 Vesania
10:50-11:25 Caliban
11:40-12:15 Hieronymus Bosch
12:30-13:10 Soilwork
13:30-14:15 Hunter
14:30-15:10 1349
15:25-16:05 Unleashed
16:20-17:10 Acid Drinkers
17:30-18:10 Evergrey
18:30-19:10 U.D.O.
19:30-20:15 Nevermore
20:35-21:25 Moonspell
21:45-23:00 Anathema
23:20-00:35 Therion
Na całe szczęście, MMP nie odwalili kolejnego numeru i Acid Drinkers nie zagrają po Nevermore.
I teraz sprawa ostatnia - Evergrey pojawi się na Metalmanii jako gość specjalny. Na stronce Metalmanii była sonda, straszne szopki się tam działy, najpierw prowadził Immolation wyraźnie(poniekąd zrozumiałe), jednak później uaktywnili się fani Evergrey(oraz ...hmmm... przedstawiciele MMP
Ale mnie to i tak bardzo cieszy, bo bardzo chciałem zobaczyć tam Evergrey, nawet jak tak teoretyzowaliśmy z kumplem na temat owego "gościa specjalnego" to chcieliśmy żeby to był właśnie Evergrey, ale i tak w to nie wierzyłem.... A tu proszę, jaka niespodzianka
I wychodzi, że Evergrey'owi promocję w Polsce robi MMP, a płytę dystrybuuje Mystic, niezłe jaja
-
Deleted User 1309
Najlepsze od 19.30 do 21.25 . Ogladalem wlasnie koncert Moonspell z ,,Rock in Rio 2004" tam tez dostali niewiele wiecej czasu , świetnie sie zaprezentowali .
...no coz liczylem, ze to bedzie wydarzenie roku. Jednak nie bedzie 
Choc jak sadze (Artur relacja!) wystep Nevermore'a bedzie waznym zdarzeniem
, ktore jeszcze nie raz w naszym kraju sie powtorzy :]
Choc jak sadze (Artur relacja!) wystep Nevermore'a bedzie waznym zdarzeniem
Jazz is not dead, it just smells funny.
Miejmy nadzieję w dość szybkim czasie.slayer pisze:Nevermore'a bedzie waznym zdarzeniem Wink , ktore jeszcze nie raz w naszym kraju sie powtorzy :]
i odegrac Sentienta + Sound Of Silence
W sumie nie sadze, ze po Metalmani zaraz dojada jeszcze raz do nas. Aczkolwiek,gdyby pociagneli dalej ta trase z Disturbed. To sadze,ze w Polsce frekwencja bylaby dosc wysoka... tylko skolei pewnie bilety bylyby drogie...
No nic, ja to najbardziej teraz czekam na gigi 4 kapel;Opeth,ST,Testament, no i ten najmniej prawdopodobny czyli Emperor :]
Slayer,RHCP,Kreator,Fantomas tez
W sumie nie sadze, ze po Metalmani zaraz dojada jeszcze raz do nas. Aczkolwiek,gdyby pociagneli dalej ta trase z Disturbed. To sadze,ze w Polsce frekwencja bylaby dosc wysoka... tylko skolei pewnie bilety bylyby drogie...
No nic, ja to najbardziej teraz czekam na gigi 4 kapel;Opeth,ST,Testament, no i ten najmniej prawdopodobny czyli Emperor :]
Slayer,RHCP,Kreator,Fantomas tez
EDIT:
Unfortunately we have had to cancel our appearance at this years ProgPower fest in Atlanta due to the Disturbed tour being postponed until September and the resulting conflict of dates. This was our only option as we had committed to the Disturbed support slot prior to ProgPower, and we hope everyone understands.... on a better note, we will be announcing US tourdates soon.
16 Feb 2006 by WD
http://www.nevermore.tv/news.php
O Metalmaniach cisza... ale nie wrozy to nic dobrego... czyzby festiwal dziuby rozwalil sie na calego :/ ?!
Unfortunately we have had to cancel our appearance at this years ProgPower fest in Atlanta due to the Disturbed tour being postponed until September and the resulting conflict of dates. This was our only option as we had committed to the Disturbed support slot prior to ProgPower, and we hope everyone understands.... on a better note, we will be announcing US tourdates soon.
16 Feb 2006 by WD
http://www.nevermore.tv/news.php
O Metalmaniach cisza... ale nie wrozy to nic dobrego... czyzby festiwal dziuby rozwalil sie na calego :/ ?!
- ironBIDDAF
- -#Trooper

SLayer i Fantomas dawali solo koncerty :> trza było byc choc na jednym z nich :pslayer pisze:Slayer,RHCP,Kreator,Fantomas tez