Różne Sety
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Różne Sety
jeśli taki temat już był to prosze o skasowanie
są zespoły (np. Metallica), które na trasach koncertowych grają różne setlisty, albo przynajmniej zmieniają 2, 3 piosenki. (wprzypadku metalliki, ostatnio była trasa z setlistami bardzo różnymi). Nigdy nie wiadomo co się komu trafi. Ironi, wręcz przeciwnie, lubią ustalony ład i porządek - jedna trasa, jeden setlist. Chciałem zapytać który układ bardziej wam odpowiada, czy wolelibyście być zaskakiwani setem, czy może nie?
są zespoły (np. Metallica), które na trasach koncertowych grają różne setlisty, albo przynajmniej zmieniają 2, 3 piosenki. (wprzypadku metalliki, ostatnio była trasa z setlistami bardzo różnymi). Nigdy nie wiadomo co się komu trafi. Ironi, wręcz przeciwnie, lubią ustalony ład i porządek - jedna trasa, jeden setlist. Chciałem zapytać który układ bardziej wam odpowiada, czy wolelibyście być zaskakiwani setem, czy może nie?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Różne Sety
Ale za to Metallica gra jedną dużą trasę na kilka lat, a Maideni koncertują co rok-dwa, za każdym razem zmieniając około połowy kawałków z setu. Dzięki trasom historycznym mamy szansę usłyszeć live wiele utworów, które nie były grane od dziesięcioleci. To chyba lepsze rozwiązanie, bo każdy dostaje ten sam set (nie ma płaczu, że nie było nas na jakimś koncercie gdzie np. grali Alexander The Great), ale na każdej trasie jest trochę niespodzianek.
właśnie Meta może gra różne sety ale w większości składają się z ogranych klasyków. nowychkawałków zazwyczaj bardzo mało, a i "rodzynek" też nei ma co oczekiwać. wolę zdecydowanie taktykę Maiden 
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Dokałdnie. W tegorocznej trasie chyba nie będzie zbyt wielu zmian w secie z ostatniej. Też wolę taktykę Maiden :-)Matek pisze:właśnie Meta może gra różne sety ale w większości składają się z ogranych klasyków.
ale wole taktyke mety w stylu 2 minutowe solo Kirka.... C U D O
a maiden raczej od deski do deski utwory 
no Maiden trochę luzu brakuje... oni są profesjonalni aż do bólu
każdy koncert taki sam na danej trasie. ne chodzi mi o dobór utworów tylko o całość. w tych samych momentach jakieś przerwy itd.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Meta robi identycznie - posłuchaj bootlegów.Matek pisze:no Maiden trochę luzu brakuje... oni są profesjonalni aż do bólukażdy koncert taki sam na danej trasie. ne chodzi mi o dobór utworów tylko o całość. w tych samych momentach jakieś przerwy itd.
Gdy robi się wielkie mega show to nie można pozwolić sobie na improwizację...
niekoniecznie o mete mi chodzi... co do megashow to... zresztą neiważne. oni najlepiej wiedzą co robią i co im więcej zysku przyniesie........
Metallicy sety bardziej mi się podobają np w Chorzowie zagrali Dyers Eve nie grane od bodajże 20 lat a Maiden zagrali Charlote the Harlot fajna pioseneczka mieliśmy tylko my i Czesi okezje ją posłuchac na żywo
i to jeszcze z Brucem
A wracając do setów wole Metallicy sety niż Ironów ale może na następnej trasie Ironów to się zmieni 
Od 18 dokładnie.Yogi pisze:Metallicy sety bardziej mi się podobają np w Chorzowie zagrali Dyers Eve nie grane od bodajże 20 lat
albo Newsted na wokalu.S1MON pisze:ale wole taktyke mety w stylu 2 minutowe solo Kirka....
-
El Dorado
czyli masturbacje gryfuS1MON pisze:ale wole taktyke mety w stylu 2 minutowe solo Kirka....
Mi się jego wokal podoba baaaaardzo.edii pisze:albo Newsted na wokalu.
Zdecydowanie ustalone z góry sety sety. Chociaż bardzo chciałbym usłyszeć solo na basie w wykonaniu Harrisa 
Oczywiście, że wolę setlistę w wykonaniu Ironów :rocx Jednak o wiele lepszy setlist byłby gdyby włączona była piosenka na styl trasy Somewhere On Tour - pt. "Walking On Glass". Wyobraźcie sobie solo każdego z gitarzystów: najpierw Dave, potem Adrian, Janick, Adrian, Janick i Dave na końcu. Ech, pomarzyć można...
Także wolę taktyke Maiden dlatego że żaden naród nie będzie obrażony że nie zagrali czegoś co zagrali w innym państwie ..
Wtedy grali po 2h z hakiem, teraz nie ma na to czasu. Takie solo musialoby sie odbyc kosztem jakiegos utworu, a i tak bez tego jest juz ciezka selekcja.BartSmith pisze:Oczywiście, że wolę setlistę w wykonaniu Ironów Jednak o wiele lepszy setlist byłby gdyby włączona była piosenka na styl trasy Somewhere On Tour - pt. "Walking On Glass". Wyobraźcie sobie solo każdego z gitarzystów: najpierw Dave, potem Adrian, Janick, Adrian, Janick i Dave na końcu. Ech, pomarzyć można...
To chyba nie do konca tak, ze ktos by mial sie obrazac. Podejrzewam ze ogromna wiekszosc ludzi na koncercie nie zdaje sobie sprawy co Maiden gra w innych panstwach i nigdy sie tego nie dowie. Fakt, ze ja bym byl mocno zdenerwowany jakby mnie na zeszlej trasie Charlotte'a ominelaPutra pisze:Także wolę taktyke Maiden dlatego że żaden naród nie będzie obrażony że nie zagrali czegoś co zagrali w innym państwie ..
ta taktyka maiden zdecydowanie zabija spontanicznośc ich występów. wiadomo, że w przypadku dużej trasy trzeba wszystko zaplanować, ale większe modyfikacje setu czy drobne improwizacje chyba nie byłyby kosmicznym problemem. zawsze by uatrakcyjniło występ. dla kolekcjonerów bootlegów to też byłaby fajna sprawa.
Wiem, ale pomarzyć można...Szymon pisze:Wtedy grali po 2h z hakiem, teraz nie ma na to czasu. Takie solo musialoby sie odbyc kosztem jakiegos utworu, a i tak bez tego jest juz ciezka selekcja.
-
Wujek_Wojtek
- -#Wrathchild

Hmmm dobre pytanie. Kuszące jest nie wiedzieć co będzie można usłyszeć, ale z drugiej strony potem jest dużo narzekania że nie było tego albo owego....