Wpadki Ironów

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Wpadki Ironów

Post autor: Hallowed »

Michcio pisze:chyba na stochkolm 2003 Dickinson spiewa dwa razy zwrotke Troopera.
Dobrze mówisz. Stockholm 2003. Nawet za drugim razem na chwilę się zawahał, i słychać taki lekki bełkot :x

Dziku pisze:Kiedy to bylo? masz to gdzies na mp3 ?
1988/07/08 New Jersey, East Rutherford, USA
Ostatnio zmieniony ndz kwie 16, 2006 9:03 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

Dziku pisze:
Michcio pisze:wpadka było jak w trakcie konceru na Run To The Hills grał Lars Urchlich ktory niezle zrombał wejście...

Kiedy to bylo? masz to gdzies na mp3 ?
To samo pytanie :D
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Ale najlepsze są wpadki nagrane na video :D Można posłuchać i obejrzeć.
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Z takich fajnych wpadek to wogóle większość pierwszego koncertu na trasie Dance Of Death Tour w Debreczynie. Troche zamieszania w nim było. No i pamiętny koncert w Glasgow i sytuacja przy Paschandale. Fajne takie wpadki, jest się z czego pośmiać.
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

Dziku pisze:
Michcio pisze:wpadka było jak w trakcie konceru na Run To The Hills grał Lars Urchlich ktory niezle zrombał wejście...

Kiedy to bylo? masz to gdzies na mp3 ?
a mam :) cały koncert
oprocz RTTH gra jeszcze Iron Maiden
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Michcio pisze:a mam Smile cały koncert
oprocz RTTH gra jeszcze Iron Maiden

Mozesz to udostepnic??
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

Deleted User 1499

dzieki wielkie.A jest z tego jakis zapis video???
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

sekcjazwlok pisze:dzieki wielkie.A jest z tego jakis zapis video???
Niestety, nie ma :?
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To ja może wpadkę z solowej kariery Bruce`a :) :

19.11.1998 Milan, Włochy, Palaconcerti Aquatica - oj, co tam się działo.
Mianowicie podczas koncertu kilka razy całkowicie wysiadło zasilanie.
W czasie "Tears Of The Dragon" po pierwszej zwrotce, gdzie fani dkończyli śpiewać sami. Również w czasie "Tears..." kiedy Adrian rozpędza się ze swoim solo (wtedy solo w Tears grał akurat Adrian, Roy`a nie było), nagle buuum, znowu wysiadło. Wszyscy już mocno poirytowani, a Dave Ingraham zaczął grać jakieś malutkie solo na perkusji. Po jakimś czasie Bruce zapytał publikę czy chcą usłyszeć resztę utworu - odpowiedź publiki jest oczywiście jasna. Grają dalej, kiedy w czasie Accidenta znów wszystko pada, jest ciemno, słychać tylko perkusję i fanów dalej śpiewających refren. Dalej jest ok, a zapis trwa niestety tylko do początku Darkside Of Aquarius, bo filmujący został złapany przez Bruce`a :? Czytałem też relację kolegi Bruce`a, który był na tym koncercie, w tej relacji pisał, że Bruce po koncercienawet powiedział do publiki, że kto chce, temu może oddać pieniądze za bilet, w związku z tymi awariami. Nikt nie chciał spowrotem pieniędzy!
Koncert na pewno niecodzienny i ciekawy (w końcu rzadko się zdarza, żeby wysiadało zasilanie w środku solówki...), posiadam go na DVD, szkoda tylko, że Bruce nie pozwolił dalej filmować.
Deleted User 1499

Stockholm 2000.Blood Brothers , Nicko za wczesnie zaczyna grac.
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Dziku pisze:
Świnek69 pisze:chorzów 05 - jedna wielka wpadka Razz
Nie zgadzam sie, koncert byl wysmienty, zespol w bardzo dobrej formie ! poza tymi trzema miejscami ktore wymienilem to nie mam zastrzezen, jesli chcesz uargumentowac swoje zdanie to wypisz co uwazasz za wpadke
dla mnie wpadką była scena :( to była scenografia typowo halowa. po informacjach że IM będzie teraz grało tylko na stadionach dla ogromnej publiki, miałem nadzieję na mega show a był to typowy występ halowy tyle że pod chmurką. i to jak dla mnie wpadka. bo do samej formy muzyków trudno mieć zastrzeżenia a co będzie grane było zapowiadane juz dawno więc nie nastawiałem się na nowe kawałki a wręcz przeciwnie ciekaw byłem jakie hiciory z pierwszych płyt zagrają. zawsze chciałem usłyszeć na żywca Where Eagela Dare no i udało się :)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Adam, Chorzów 05 był ogólnie wpadką :D Działo się wtedy dużo rzeczy: napis "66" zamiast "666", krzyczenie FOTD, zrąbane nagłośnienie, pomyłka Bruce'a przy wymienianiu albumów, diablice troszkę za długo się "panoszyły" po scenie... Może jeszcze by się coś znalazło :P
Deleted User 1499

BartSmith pisze:krzyczenie FOTD

No to mnie totalnie zalamalo.Wcale sie nie zdziwe jak podczas koncertu u nas przed Fear Of... , Bruce powie : A teraz macie swoje upragnione :Fear Of The Dark :D
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

BartSmith pisze: zrąbane nagłośnienie,
nie wiem dlaczego akurat tak uważasz dotarłem do amatorskiego nagrania z tego koncertu i wszystko jest dobrze słychać więc nie było tak źle bo gdyby było to na nagraniu wyszłaby straszna kaszana atak nie jest. nie wiem gdzie stałeś ale ja byłem pod sceną i nie narzekam chociaż w tym miejscu dżwięk zawsze jest raczej "płaski"
Awatar użytkownika
Krzysiu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Krzysiu »

nagłośnienie było dosyć kiepske jak na taki koncert, ja byłem raczej z tyłu przy barierkach i dźwiek mnie nie zadowolił i jeszcze było troche za cicho ale na to juz w czasie koncertu nie zwraca sie uwagi bo trzeba się bawic. :rocx Ogólnie organizacja koncertu była kiepska.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

adam IM pisze:
BartSmith pisze: zrąbane nagłośnienie,
nie wiem dlaczego akurat tak uważasz dotarłem do amatorskiego nagrania z tego koncertu i wszystko jest dobrze słychać więc nie było tak źle bo gdyby było to na nagraniu wyszłaby straszna kaszana atak nie jest. nie wiem gdzie stałeś ale ja byłem pod sceną i nie narzekam chociaż w tym miejscu dżwięk zawsze jest raczej "płaski"
Jak na 2005 rok to był słaby. Wszyscy traderzy bootlegów dają niskie noty dźwiękowi z Chorzowa. Wiem, że lepsze to niż nic, ale jakość to jakość. Dźwięk "pierdział" dość często, a wokal Bruce'a też miał spore niedociągnięcia, było też trochę słabo słychać bas (w porównaniu do Wrocka to było cienko - tam aż było czuć). Na koncercie się o tym nie myśli bo jest się w takim "transie" :D Mi koncert szybko minął i nawet nie pamiętam go aż tak dokładnie, ale to już na inny temat.
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Jesli chodzi o jakosc to mimo wszystko jest to jeden z wyrazniejszych bootow Maiden z Polski. Zazwyczaj sa problemy z nieslyszalnymi gitarami i ogluszajacym basem, tym razem mielismy ostre brzmienie i nie bylo zle. Co innego ze koncert po prostu nie ma atmosfery i kiepsko sie go slucha. Jak slucham sobie bootow z paryza, dublina czy pragi to tam naprawde cos czuc, a u nas wyszli, bardzo poprawnie wykonali set i zeszli, i tyle.
Can The End Be At Hand?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Wybranie Dortmundu ,a nie Wrocławia na Death on the Road.
:x
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

A widzieliscie

iron maiden-wasted years (live on tv 1986)

nie wiem czy mozna nazwac to wpadka... mieli grac z tasmy ale odstawili niezle przedstawienie :) widzieliscie to? ja uwielbiam to ogladac :)

perkusista spiewa i meczy gitare, basista gra na perkusji, a wokalista to wszystko po trochu :)

Sorry ze nei wymieniam ich imion - umiem tylko fonetycznie i nie chce na poczatku z siebie durnia zrobic :P
ODPOWIEDZ