Vader vs Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

?

Vader
52
66%
Behemoth
27
34%

Liczba głosów: 79

Korzeń
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Vader vs Behemoth

Post autor: Korzeń »

herki pisze:Revelations - 10/100
Tu się z kolegą nie zgodzę.

No i zapomniałeś o ocenieniu Live in Japan. :wink:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

Revelations to moja ulubiona płyta V :twisted:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

No nie trzeba się ze mną zgadzać, ale "Revelations" IMO to największa porażka w historii Vadera. To jest tak cholernie nudna płyta, tak nieciekawa, taka tragiczna, że aż mnie krew zalewa jak sobie przypomnę że wydałem na nią 29 zł :evil: Takiego czegoś Vader nie powinien wydać - PORAŻKA. Płyta jest chwalona wszędzie, a ja w niej nie widzę NIC interesującego. NIC NIC NIC. Po prostu dno. Technicznie czy brzmieniowo nie mam nic od zarzucenia, ale te kompozycje, to wszystko jest NUDNE. I już.

"LiJ" nie oceniłem bo nie oceniałem koncertówek. Tak jeszcze powinienem "Darkest Age" ocenić, ale niech będzie:

Darkest Age - 77/100
Live In Japan - 89/100
Korzeń
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Korzeń »

herki pisze:No nie trzeba się ze mną zgadzać, ale "Revelations" IMO to największa porażka w historii Vadera. To jest tak cholernie nudna płyta, tak nieciekawa, taka tragiczna, że aż mnie krew zalewa jak sobie przypomnę że wydałem na nią 29 zł :evil: Takiego czegoś Vader nie powinien wydać - PORAŻKA. Płyta jest chwalona wszędzie, a ja w niej nie widzę NIC interesującego. NIC NIC NIC. Po prostu dno. Technicznie czy brzmieniowo nie mam nic od zarzucenia, ale te kompozycje, to wszystko jest NUDNE. I już.
Aha, w ten sposób. Ok, rozumiem. Kwestia gustu, bo mi się właśnie podoba. A szczególnie "Nomad" i "Whisper" - > Świetnie brzmi Ner z Peterem razem.

Live in Japan - IMO 95/100 ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Ja mam dość surową skalę ocen i żeby jakaś płyta otrzymała 95 to naprawdę musi wstrząsnąć moim życiem.

No właśnie za Nomada, któy jeszcze jakoś ujdzie Revelations dostało 10 a nie 1 :]
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Dla mnie wybór był prosty. Postawiłemna Vadera , m.in za takie płyty jak Revelations czy Litany, albo choćby ostatni jak narazie Art of War. Bardzo dobra kapela nie ma co. A Behemoth wogóle do mnie nie przemawia. Szczególnie ten wokal Nergala. Nie podoba mi się wcale. :twisted:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

herki pisze:. NIC NIC NIC. Po prostu dno.
dajac 88 gromowi B . nie zaskoczylo mnie to. Revelations to swietny album, nie najlepszy , ale na pewno bardzo wazny.
Jazz is not dead, it just smells funny.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Niech se będzie i najlepszym na świecie, ale jak mnie nudzi to mu wyżej nie postawie. Grom za to uważam za świetny album, nie wieje nudą i nie chce mi się teraz myśleć, bo jem, ale jest na pewno lepszy niż Revelations.
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Griszmak pisze:No jak dla mnie to Vader lepszy, nie jest tak komercyjny jak Behemoth
Puszcze mojej babci Slaves Shall Serve. Zapytam jak się jej podoba i czy widziała by go w radiu :D
sorry ale nie mogłem się powstrzymać ; )
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ximinez pisze: Puszcze mojej babci Slaves Shall Serve. Zapytam jak się jej podoba i czy widziała by go w radiu :D
...a babcia wtedy niesmialo podejdzie do szafki i wyciagnie juz przyrdzewialy winyl From The Pagan Vastlands.
"Dziecko Kochane. Slaves Shall Serve to juz nie poganski black. Pamietasz ten las ... co bylismy na spacerku? to wlasnie tam poznalam Adasia...
Nie wiedzialam,ze ten swiat moze go tak zmienic. A powtarzalam ,zeby dal sobie spokoj z chlopcami z Nile.... :cry: ."

:wink: ja tez nie moglem. :lol:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

slayer pisze:...a babcia wtedy niesmialo podejdzie do szafki i wyciagnie juz przyrdzewialy winyl From The Pagan Vastlands.
"Dziecko Kochane. Slaves Shall Serve to juz nie poganski black. Pamietasz ten las ... co bylismy na spacerku? to wlasnie tam poznalam Adasia...
Nie wiedzialam,ze ten swiat moze go tak zmienic. A powtarzalam ,zeby dal sobie spokoj z chlopcami z Nile....
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

slayer, jesteś MISTRZEM :lol: :lol: :lol: :beer :beer
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Świnek69 pisze:slayer, jesteś MISTRZEM
To mało powiedziane, prawie spadłem z krzesła. :lol: :lol:
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Dobre, dobre... ale z moją babcią nie przejdzie :D dziwnie się na mnie patrzy jak chodze w t-shircie Zos Kia Cultus. Całe szczęście, że jest antyrydzowa :twisted:
Chociaż nie powiem, że by było miło gdyby coś takiego odpaliła :D
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

ja bym padl przy takim czyms chyba, swoja droga ciekawe czy gdzies sa takie 'fanatyczki' :wink:
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

nie mialem gdzie umiescic, z reszt ai tak bedzie pewnie niebawem osobny temat nowej plyty, a tymczasem, nowy kawalek do zasysania i okładka:D bardzo fajna :D

a wszystko na:

http://www.empire-records.com.pl

E: kowałek kopie i to mocno, bedzie dobra plyta :twisted:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nooo kawałeczek kopie dupcie prawidłowo, może być ciekawie a okładka bardzo mi się podoba. :P Supcio. :D
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

No kawałek nawet w miarę, ale zobaczymy jak będzie wyglądać cała płyta. Mam też nadzieję, że będzie dłuższa niż 15 minut :lol:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

speedrw pisze:Mam też nadzieję, że będzie dłuższa niż 15 minut Laughing
To była aluzja do "The art of war"? :) Bo to chyba EP'ka tylko była, nie jestem pewien. :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

:D :D :D

Dawno mnie tak Vader nie zachwycil, mimo, ze te 15 minut, o ktorych wpspomnial trup juz bily na glowe The Beast. Tak ten kawalek zapowiada nam cos niesamowitego. Posluchajcie tylko bebnow, riffu , ktory pod koniec wchodzi. Aj! Miodzio.
Jak kazdy pewnie zauwazyl, Vader ma wiecej szacunku wsrod zagranicznej publicznosci niz u nas. Co raz psioczenie na ten zespol, bylo i jest. i pewnie bedzie. Ja sam mialem do nich pare zastrzezen, ale tym materialem jesli taki bedzie caly chyba spokojnie odbujduja zaufanie.

Juz epka TAOW pokazala, ze maja pomysl na dalsza gre. A jak tu sie okazuje to byla tylko delikatna zapowiedz. Super, nie moge sie doczekac albumu!

Co do okladki to bardzo fajna, wreszcie jakis troche inny pomysl ;)
W porownaniu z Bestia to to wszystko jeszcze lepiej mi sie widzi!
Nawet porownujac z tamtejsza zapowiedzia Dark Transmission czy Firebringer (swietne tak czy inaczej, jedne z lepszych na LP) Warlords wydaje sie bardziej miazdzace.
ODPOWIEDZ