Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06
Przecież na Masters będą sieroto jedna.... 
O fuck, zapomniałem
Ale jednak to nie zmienia faktu, że chciałbym ich zobaczyć teraz 
Może nastęnym razem.. a w Czechach nie grają?A o moich wrażeniach pisałam coś tam parę stron wcześniej. Ale podobało mi się bardzo, bije od nich taką pozytywną energią i radością z grania, że i publice się udziela. Wiadomo, brzmi to wszystko z większą mocą. Zero fałszu, Duda ma świetny głos na żywo- zwłaszcza to mnie poraziło na koncercie. Ogólnie świetnie było, może publika troche mały kontakt miała z zespołem, może nie było jakiejś wyczuwalnej więzi, ale dało się przeżyć. Widziałam tylko jeden ich koncert, ale jeżeli na każdym wypadają równie dobrze jak na lubelskim (nie liczę pierdzenia basu na początku:]) to na pewno warto ich zobaczyćna żywo :]
Juz mi Żel przpomniał, że grają w CzechachCopycat pisze:Może nastęnym razem.. a w Czechach nie grają?
Oooo:) To bardzo miło! W końcu coś się zaczęło dziać na PL scenie w takim rodzaju muzyki ! Dwa śweitne zespoły i to jeszcze na zywo widzę, że wypadają o wiele lepiej niż to słychac na krążkach ;] Ale takich kapel nam potrzeba ;]Copycat pisze:A o moich wrażeniach pisałam coś tam parę stron wcześniej. Ale podobało mi się bardzo, bije od nich taką pozytywną energią i radością z grania, że i publice się udziela. Wiadomo, brzmi to wszystko z większą mocą. Zero fałszu, Duda ma świetny głos na żywo- zwłaszcza to mnie poraziło na koncercie. Ogólnie świetnie było, może publika troche mały kontakt miała z zespołem, może nie było jakiejś wyczuwalnej więzi, ale dało się przeżyć. Widziałam tylko jeden ich koncert, ale jeżeli na każdym wypadają równie dobrze jak na lubelskim (nie liczę pierdzenia basu na początku:]) to na pewno warto ich zobaczyćna żywo :]
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Nom.. z Eulogym sobie piatek uprzyjemnimy :-) Aż nie mogę się doczekać. Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka 
dobra, juz koniec złośliwości
A no pewnie, że będzie przyjemnieironBIDDAF pisze:Nom.. z Eulogym sobie piatek uprzyjemnimy :-) Aż nie mogę się doczekać. Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka
Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside
Jakość ponoć troche gorsza od poprzedniego i koleś który rejestrował spóźnił się na Shine On You Crazy Diamond i na kawałek Conceiving You i nie nagrał
Setlista dłuuga bo zagrali wszystkie bisy łącznie z Before i OK
Format FLAC, rozmiar 772.5 Mb
Ja już sciągam
Wiesz DT to to nie jest, ale daje radeFear pisze: Oooo:) To bardzo miło! W końcu coś się zaczęło dziać na PL scenie w takim rodzaju muzyki ! Dwa śweitne zespoły i to jeszcze na zywo widzę, że wypadają o wiele lepiej niż to słychac na krążkach ;] Ale takich kapel nam potrzeba ;]
ironBIDDAF pisze:Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka![]()
No.
Łomatko, jakbym miała wszystko z tej strony ściągać to by mi chyba komputer wybuchł... Muszę sobie dozowaćeulogy pisze:
Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside
A tam marudziszCopycat pisze:Wiesz DT to to nie jest, ale daje rade
No noCopycat pisze:Żartuje of kors Wink
Eulogy, dobrze wiedzieć. Już ściągameulogy pisze:Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside Very Happy Tym razem z 21.04.06 De Boerderij, Zoetermeer, Netherlands Wink
Jakość ponoć troche gorsza od poprzedniego i koleś który rejestrował spóźnił się na Shine On You Crazy Diamond i na kawałek Conceiving You i nie nagrał Laughing
Setlista dłuuga bo zagrali wszystkie bisy łącznie z Before i OK Smile
Format FLAC, rozmiar 772.5 Mb
Ja już sciągam Very Happy
Ale to już nie to samoFear pisze:Ale te kawałki, które nie zostały nagrane, można znaleźć na innym bootlegu, także mała zamiana, kopiuj, wklej i będzie cały set
EDIT - Konkretny ten nowy bootleg, nie ma co
iBidd to już jutro
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Byłem, zobaczyłem i stwierdziłem, że już to widziałem 
Ogólnie koncert Riverside to jest wspaniałe przeżycie, jednak bardzo mnie zasmucił fakt, że zagrali dokładnie to samo... Skoro to był koncert specjalny to oczekiwałem jakijś zmiany... bonusowego utworu, albo czegokolwiek... Zawiodłem się... Wprawdzie był ten koncert gorszy od poprzedniego w Krakowie, to jednak stałem tym razem przy barierkach i miałem możliwość (znów, jak w KAtowicach) podziwiać kunszt instrumentalistów.
Zespół się spóźnił do klubu, ze względu na korki pod Krakowiem, więc o porze, kiedy to normalnie zaczynali grać (20:30) kończyli dopiero się nagłaśniać. Koncert zaczął się o 21. Była śmieszna sprawa, jak w momencie, gdy zwyczajowo Duda mówił pare minut i przedstawiał zespół przy dźwiękach podkładzie klawiszowym z I Believe. Tym razem chyba miało tego nie być, albo być trochę później, ponieważ jak Łapaj zarzucił podkładem to zespół się zaczął śmiać; Duda powiedział "na klawiszach Michał Łapaj", a Michał płynnie przeszedł do utworu, ktory mieli grać. Podczas rzeczywistego przedstawiania zespołu drugi raz przedstawił Łapaja
Natomiast Grudzień na dwa razy podzielił sobie przedstawianie MAriusza. Było to mniej więcej tak: "Pięknie nam śpiewa Mariusz Duda" - P.G. "NA kalwiszach MArcin Łapaj" - M.D.; "Mariusz Duda jeszcze gra na Basie" - P.G.
Na tym koncercie bardzo bardzo doceniłem grę Dudy na basie. Wcześniej na płycie oczywiście strasznie mi się spodobała, ale teraz stojąc bezpśrednio przd MAriuszem dostrzegłem co on wyprawia. Gra na tym instrumencie jak na normaniej gitarze, w odróżnieniu od wielu innych basistów.
Ogólnie koncert mi sie podobał, bo świetny zespół, ale jestem mimo to bardzo zawiedziony.
Zawiedziony jestem również z tego powodu, że Szanowny Eulogy ledwo piwko szarpnął po koncercie i się zmył
No cóż, trzeba to nadrobić przy kolejnej okazji. Dzieki za booty 
Ogólnie koncert Riverside to jest wspaniałe przeżycie, jednak bardzo mnie zasmucił fakt, że zagrali dokładnie to samo... Skoro to był koncert specjalny to oczekiwałem jakijś zmiany... bonusowego utworu, albo czegokolwiek... Zawiodłem się... Wprawdzie był ten koncert gorszy od poprzedniego w Krakowie, to jednak stałem tym razem przy barierkach i miałem możliwość (znów, jak w KAtowicach) podziwiać kunszt instrumentalistów.
Zespół się spóźnił do klubu, ze względu na korki pod Krakowiem, więc o porze, kiedy to normalnie zaczynali grać (20:30) kończyli dopiero się nagłaśniać. Koncert zaczął się o 21. Była śmieszna sprawa, jak w momencie, gdy zwyczajowo Duda mówił pare minut i przedstawiał zespół przy dźwiękach podkładzie klawiszowym z I Believe. Tym razem chyba miało tego nie być, albo być trochę później, ponieważ jak Łapaj zarzucił podkładem to zespół się zaczął śmiać; Duda powiedział "na klawiszach Michał Łapaj", a Michał płynnie przeszedł do utworu, ktory mieli grać. Podczas rzeczywistego przedstawiania zespołu drugi raz przedstawił Łapaja
Na tym koncercie bardzo bardzo doceniłem grę Dudy na basie. Wcześniej na płycie oczywiście strasznie mi się spodobała, ale teraz stojąc bezpśrednio przd MAriuszem dostrzegłem co on wyprawia. Gra na tym instrumencie jak na normaniej gitarze, w odróżnieniu od wielu innych basistów.
Ogólnie koncert mi sie podobał, bo świetny zespół, ale jestem mimo to bardzo zawiedziony.
Zawiedziony jestem również z tego powodu, że Szanowny Eulogy ledwo piwko szarpnął po koncercie i się zmył
Koncert rewelacja
Nie będzmy drobiazgowi, to nagłośnienie w niczym nie przeszkadzało
W końcu to koncert a nie odsłuchiwanie studyjnej płyty
W końcu usłyszałem Ok na żywo, pięknie to pan Duda zaśpiewał
Atmosfera nie doopisania, nie ma co Krakowianie sympatyczni są na koncetach
Nasza ekipa też była przednia, pozdro Biddaf
Jedno piwko po koncercie ale więcej przed
Chyba widziałeś jakie miałem ciśnienie
Po za tym za szybko pijesz, padł bym przy Tobie, szybciej niż zwykle 
BTW - Trasa się skończyła
Można odklejać 
Nasza ekipa też była przednia, pozdro Biddaf
BTW - Trasa się skończyła
No nie do końca odklejać. Za oficjalną
Nie wyobrażam sobie żeby mnie nie było w Katowicach. A jak chodzi o Moonlight to z którym albumem polecacie się zapoznać przed koncertem? Bom zielony całkiem w tej sprawie.Koncertowa jesień
We wrześniu i październiku dalszy ciąg koncertowej promocji płyty Second Life Syndrome.
A oto szczególowy plan:
09.09.2006 - Rock Against Terrorism Festival - Warszawa, PROGRESJA
Bilety do nabycia w salonie muzycznym Traffic, w sklepie muzycznym Hej Joe oraz tu.
ProgMetalFest Tour - Vanden Plas, Riverside, Aurora Project
14.09.2006 - Zaandam, DE KADE (NL)
15.09.2006 - Hardenberg, PODIUM (NL)
16.09.2006 - Helmond, PLATO (NL)
17.09.2006 - Vosselaar, BIEBOB (B)
29.09.2006 - Frankfurt am Main, DIE HALLE (D)
01.10.2006 - ProgPower Festival - Baarlo, JC SJIWA (NL)
03.10.2006 - Essen, ZECHE CARL (D)
Second Live Syndrome II Tour - Riverside, Moonlight
05.10.2006 - Kraków, STUDIO
06.10.2006 - Katowice, MEGA CLUB
07.10.2006 - Łódź, MUSIC GARDEN (d. DEKOMPRESJA)
08.10.2006 - Toruń, OD NOWA
09.10.2006 - Gdynia, UCHO
10.10.2006 - Poznań, ZEPPELIN HALL
11.10.2006 - Wrocław, W-Z
Wszystkie koncerty na trasie rozpoczynają sie o godzinie 19:30. Bilety w cenie 25 zl (przedsprzedaż) 30 zl (w dniu koncertu) do nabycia już wkrótce.
- ironBIDDAF
- -#Trooper

No to zaczniemy w tą trasę w najbliższa sobotę w Wawie, aby potem jeszcze się udać do MEga w KAtowicach. Myślę, że tym razem kraków mi nie wypalił, aczkolwiek koncerty Riverside w KRakowie są bardzo owowcne 
zawsze możesz do wrocka wpaść jeszcze
:beer
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Znów mnie na koncercie Riverside nie będzie
. To już wstyd, zwłaszcza, że w oficjalnym Fan Klubie jestem.
- likipiki
- -#Lord of the flies

jak mi się zechce to się w krku pojawie. ale chyba mi się nie zechce 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Ja się wybieram raczej. Tylko, tak jak w przypadku Di'Anno z Chainsaw, nie wiem czy do Kraka czy Katowic. Katowice są chyba w piątek to niewykluczone, że właśnie tam wtedy będę 
no, zacnie. piatek :] jak rat odpuszczam to trzeba nadrobic :]
Ehhh... a w Wawie nie ma 
Będe prawdopobnie we Wrocku. Jest to sobota, także bardzo dobry termin.