Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 357

Re: Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Post autor: Deleted User 357 »

Przecież na Masters będą sieroto jedna.... :P
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

O fuck, zapomniałem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale jednak to nie zmienia faktu, że chciałbym ich zobaczyć teraz :P
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Obrazek Może nastęnym razem.. a w Czechach nie grają?
A o moich wrażeniach pisałam coś tam parę stron wcześniej. Ale podobało mi się bardzo, bije od nich taką pozytywną energią i radością z grania, że i publice się udziela. Wiadomo, brzmi to wszystko z większą mocą. Zero fałszu, Duda ma świetny głos na żywo- zwłaszcza to mnie poraziło na koncercie. Ogólnie świetnie było, może publika troche mały kontakt miała z zespołem, może nie było jakiejś wyczuwalnej więzi, ale dało się przeżyć. Widziałam tylko jeden ich koncert, ale jeżeli na każdym wypadają równie dobrze jak na lubelskim (nie liczę pierdzenia basu na początku:]) to na pewno warto ich zobaczyćna żywo :]
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Copycat pisze:ObrazekMoże nastęnym razem.. a w Czechach nie grają?
Juz mi Żel przpomniał, że grają w Czechach :D Ale wiadomo, że jednak tu w PL chciałbym ich zobaczyc teraz ;]
Copycat pisze:A o moich wrażeniach pisałam coś tam parę stron wcześniej. Ale podobało mi się bardzo, bije od nich taką pozytywną energią i radością z grania, że i publice się udziela. Wiadomo, brzmi to wszystko z większą mocą. Zero fałszu, Duda ma świetny głos na żywo- zwłaszcza to mnie poraziło na koncercie. Ogólnie świetnie było, może publika troche mały kontakt miała z zespołem, może nie było jakiejś wyczuwalnej więzi, ale dało się przeżyć. Widziałam tylko jeden ich koncert, ale jeżeli na każdym wypadają równie dobrze jak na lubelskim (nie liczę pierdzenia basu na początku:]) to na pewno warto ich zobaczyćna żywo :]
Oooo:) To bardzo miło! W końcu coś się zaczęło dziać na PL scenie w takim rodzaju muzyki ! Dwa śweitne zespoły i to jeszcze na zywo widzę, że wypadają o wiele lepiej niż to słychac na krążkach ;] Ale takich kapel nam potrzeba ;]
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironBIDDAF »

Nom.. z Eulogym sobie piatek uprzyjemnimy :-) Aż nie mogę się doczekać. Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka ;)

dobra, juz koniec złośliwości :P
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

ironBIDDAF pisze:Nom.. z Eulogym sobie piatek uprzyjemnimy :-) Aż nie mogę się doczekać. Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka ;)

A no pewnie, że będzie przyjemnie ;-)

Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside :D Tym razem z 21.04.06 De Boerderij, Zoetermeer, Netherlands ;-)
Jakość ponoć troche gorsza od poprzedniego i koleś który rejestrował spóźnił się na Shine On You Crazy Diamond i na kawałek Conceiving You i nie nagrał :lol:
Setlista dłuuga bo zagrali wszystkie bisy łącznie z Before i OK :)
Format FLAC, rozmiar 772.5 Mb
Ja już sciągam :D
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Fear pisze: Oooo:) To bardzo miło! W końcu coś się zaczęło dziać na PL scenie w takim rodzaju muzyki ! Dwa śweitne zespoły i to jeszcze na zywo widzę, że wypadają o wiele lepiej niż to słychac na krążkach ;] Ale takich kapel nam potrzeba ;]
Wiesz DT to to nie jest, ale daje rade :lol: Żartuje of kors :wink:
ironBIDDAF pisze:Copy, żałuj, ze sie nie wybierzesz do Kraka ;)
:evil: :P

No. :wink:
eulogy pisze:
Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside
Łomatko, jakbym miała wszystko z tej strony ściągać to by mi chyba komputer wybuchł... Muszę sobie dozować :wink:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Copycat pisze:Wiesz DT to to nie jest, ale daje rade
A tam marudzisz :P
Copycat pisze:Żartuje of kors Wink
No no :)
eulogy pisze:Tymczasem uwaga uwaga na Dimeadozen kolejny bootleg Riverside Very Happy Tym razem z 21.04.06 De Boerderij, Zoetermeer, Netherlands Wink
Jakość ponoć troche gorsza od poprzedniego i koleś który rejestrował spóźnił się na Shine On You Crazy Diamond i na kawałek Conceiving You i nie nagrał Laughing
Setlista dłuuga bo zagrali wszystkie bisy łącznie z Before i OK Smile
Format FLAC, rozmiar 772.5 Mb
Ja już sciągam Very Happy
Eulogy, dobrze wiedzieć. Już ściągam :mrgreen: Ale te kawałki, które nie zostały nagrane, można znaleźć na innym bootlegu, także mała zamiana, kopiuj, wklej i będzie cały set :lol:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Fear pisze:Ale te kawałki, które nie zostały nagrane, można znaleźć na innym bootlegu, także mała zamiana, kopiuj, wklej i będzie cały set
Ale to już nie to samo :roll: Poza tym takie niekompletne bootlegi też mają swoją wartość ;-)

EDIT - Konkretny ten nowy bootleg, nie ma co ;-) Pierwszy raz słyszałem OK na żywo bo w Rzeszowie tego nie grali. Mam nadzieję, że jutro usłyszymy i zobaczymy to na żywo :D
iBidd to już jutro :lol:
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Byłem, zobaczyłem i stwierdziłem, że już to widziałem :P

Ogólnie koncert Riverside to jest wspaniałe przeżycie, jednak bardzo mnie zasmucił fakt, że zagrali dokładnie to samo... Skoro to był koncert specjalny to oczekiwałem jakijś zmiany... bonusowego utworu, albo czegokolwiek... Zawiodłem się... Wprawdzie był ten koncert gorszy od poprzedniego w Krakowie, to jednak stałem tym razem przy barierkach i miałem możliwość (znów, jak w KAtowicach) podziwiać kunszt instrumentalistów.

Zespół się spóźnił do klubu, ze względu na korki pod Krakowiem, więc o porze, kiedy to normalnie zaczynali grać (20:30) kończyli dopiero się nagłaśniać. Koncert zaczął się o 21. Była śmieszna sprawa, jak w momencie, gdy zwyczajowo Duda mówił pare minut i przedstawiał zespół przy dźwiękach podkładzie klawiszowym z I Believe. Tym razem chyba miało tego nie być, albo być trochę później, ponieważ jak Łapaj zarzucił podkładem to zespół się zaczął śmiać; Duda powiedział "na klawiszach Michał Łapaj", a Michał płynnie przeszedł do utworu, ktory mieli grać. Podczas rzeczywistego przedstawiania zespołu drugi raz przedstawił Łapaja :) Natomiast Grudzień na dwa razy podzielił sobie przedstawianie MAriusza. Było to mniej więcej tak: "Pięknie nam śpiewa Mariusz Duda" - P.G. "NA kalwiszach MArcin Łapaj" - M.D.; "Mariusz Duda jeszcze gra na Basie" - P.G.

Na tym koncercie bardzo bardzo doceniłem grę Dudy na basie. Wcześniej na płycie oczywiście strasznie mi się spodobała, ale teraz stojąc bezpśrednio przd MAriuszem dostrzegłem co on wyprawia. Gra na tym instrumencie jak na normaniej gitarze, w odróżnieniu od wielu innych basistów.

Ogólnie koncert mi sie podobał, bo świetny zespół, ale jestem mimo to bardzo zawiedziony.

Zawiedziony jestem również z tego powodu, że Szanowny Eulogy ledwo piwko szarpnął po koncercie i się zmył :( No cóż, trzeba to nadrobić przy kolejnej okazji. Dzieki za booty :)
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Koncert rewelacja :) Nie będzmy drobiazgowi, to nagłośnienie w niczym nie przeszkadzało :P W końcu to koncert a nie odsłuchiwanie studyjnej płyty ;-) W końcu usłyszałem Ok na żywo, pięknie to pan Duda zaśpiewał :D Atmosfera nie doopisania, nie ma co Krakowianie sympatyczni są na koncetach :P
Nasza ekipa też była przednia, pozdro Biddaf :P Jedno piwko po koncercie ale więcej przed :lol: Chyba widziałeś jakie miałem ciśnienie :lol: Po za tym za szybko pijesz, padł bym przy Tobie, szybciej niż zwykle :lol:

BTW - Trasa się skończyła :( Można odklejać ;-)
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

No nie do końca odklejać. Za oficjalną
Koncertowa jesień
We wrześniu i październiku dalszy ciąg koncertowej promocji płyty Second Life Syndrome.
A oto szczególowy plan:

09.09.2006 - Rock Against Terrorism Festival - Warszawa, PROGRESJA
Bilety do nabycia w salonie muzycznym Traffic, w sklepie muzycznym Hej Joe oraz tu.

ProgMetalFest Tour - Vanden Plas, Riverside, Aurora Project
14.09.2006 - Zaandam, DE KADE (NL)
15.09.2006 - Hardenberg, PODIUM (NL)
16.09.2006 - Helmond, PLATO (NL)
17.09.2006 - Vosselaar, BIEBOB (B)

29.09.2006 - Frankfurt am Main, DIE HALLE (D)
01.10.2006 - ProgPower Festival - Baarlo, JC SJIWA (NL)
03.10.2006 - Essen, ZECHE CARL (D)

Second Live Syndrome II Tour - Riverside, Moonlight
05.10.2006 - Kraków, STUDIO
06.10.2006 - Katowice, MEGA CLUB
07.10.2006 - Łódź, MUSIC GARDEN (d. DEKOMPRESJA)
08.10.2006 - Toruń, OD NOWA
09.10.2006 - Gdynia, UCHO
10.10.2006 - Poznań, ZEPPELIN HALL
11.10.2006 - Wrocław, W-Z
Wszystkie koncerty na trasie rozpoczynają sie o godzinie 19:30. Bilety w cenie 25 zl (przedsprzedaż) 30 zl (w dniu koncertu) do nabycia już wkrótce.
Nie wyobrażam sobie żeby mnie nie było w Katowicach. A jak chodzi o Moonlight to z którym albumem polecacie się zapoznać przed koncertem? Bom zielony całkiem w tej sprawie.
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

No to zaczniemy w tą trasę w najbliższa sobotę w Wawie, aby potem jeszcze się udać do MEga w KAtowicach. Myślę, że tym razem kraków mi nie wypalił, aczkolwiek koncerty Riverside w KRakowie są bardzo owowcne ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

zawsze możesz do wrocka wpaść jeszcze ;) :beer
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Znów mnie na koncercie Riverside nie będzie :( . To już wstyd, zwłaszcza, że w oficjalnym Fan Klubie jestem.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

jak mi się zechce to się w krku pojawie. ale chyba mi się nie zechce :lol:
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ja się wybieram raczej. Tylko, tak jak w przypadku Di'Anno z Chainsaw, nie wiem czy do Kraka czy Katowic. Katowice są chyba w piątek to niewykluczone, że właśnie tam wtedy będę :)
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

no, zacnie. piatek :] jak rat odpuszczam to trzeba nadrobic :]
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

Ehhh... a w Wawie nie ma :(
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Będe prawdopobnie we Wrocku. Jest to sobota, także bardzo dobry termin.
ODPOWIEDZ