Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

herki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Post autor: herki »

Little Moonchild pisze: bo jednak mam wrazenie,ze ci,ktorzy z oczywistych wzgledow nie moga sie nazwac fanami pieniadze na bilet jednak wyloza.
Jakby grali nawet Ironi 2 koncerty w Polsce to na oba by poszli bez problemu, a potem by mówili że płyty za drogie. Nie czepiam się nikogo, tylko mnie to trochę śmieszy.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

tyle że koncert to coś ważniejszego niż płyta. coś niezapomnianego. każdy jest jedyny w swoim rodzaju. jedyny w życiu.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

no ludzie wolą wydać kasę na koncert niż na album, bo album mogą spiracić a atmosfery koncertu raczej nie ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

no dokładnie :lol: d;atego na koncertach chyba się najlepiej zarabie ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

A płyta [w sensie album, a nie egzemplarz] to nie jest jedyna na świecie? ;)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

ja też wole wydać kase na koncert. Nie mam oryginałów innych zespołów niz Maiden, nie nazywam się też fanem takim jak Maiden, bo wole kase oszczędzać na koncerty. I nie ukrywam, że to nie są dla mnie priorytety (plyty). Ale wtedy nazywam się conajwyżej ćwiercć-fanem albo miłośnikiem. Zresztą ten temat był poruszany w "oryginaly okntra piraty".
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

w sumie nie tylko na koncerty Maiden jeździmy ;) (do koncertu zazwyczaj dolicza sie jeszcze dojazD)
ale ja mam sobie w tej ppłaszczyźnie i tak niewiele do zarzucenia, chodzi raczej o inne zespoly ;]
Awatar użytkownika
Lifthrasil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Lifthrasil »

Legenda.. Iron Maiden jest legendą, są ludzie którzy czczą ten zespół, jego muzykę i samych muzyków..
Ale ta legenda zaczyna tracić zwolenników.. Wiele osób boi się przyznać do tego, ze kocha ten zespół...
Często spotykam się z opiniami ludzi, którzy mają wyraźne uprzedzeni do tego zespołu.
Jedni mówią - Nie lubię, oni się sprzedali! - A okazuje się, ze nie słyszeli ani jednej płyty, a kiedy jakiś utwór
usłyszą nagle mowią: No dobra jedną fajną piosenkę mają...
Znam kilka takich przypadków. Zaczęło się od zagrania na gitarze kawałka, potem puściłem z płyty...
I nagle okazuje się, że nie taki zły zespół...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A najgorsze ,że w miejsce starych fanów ,którzy siłą rzecza odchodzą z "rodziny" nie pojawiają sie nowi, pełni zapału i pasji ,które to cechy są nieodłącznym atrybutem młodości. Jak ich przekonać, jak sprawić by pokochali ten zespół?
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

A w moim otoczeniu nikt na nich nie narzeka
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Lifthrasil pisze:Wiele osób boi się przyznać do tego, ze kocha ten zespół...
ja tez...bo nie kocham 5 gosci, ktorzy nie wiedza o moim isnieniu...co najwyzej moge kochac to co tworza...music
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

ThunderBird pisze:A najgorsze ,że w miejsce starych fanów ,którzy siłą rzecza odchodzą z "rodziny" nie pojawiają sie nowi, pełni zapału i pasji ,które to cechy są nieodłącznym atrybutem młodości. Jak ich przekonać, jak sprawić by pokochali ten zespół?
a co za siła zmusza do odejścia z "rodziny" starych fanów :?: bo nie bardzo rozumiem. ja jestem fanem Maidena od 26lat i mimo że słucham wielu innych kapel Dream'ów, Queensryche, Fates Warning, Judas i wielu wielu innych to i tak największą atencją i najchętniej wracam do muzyki Maiden a na płyty i koncerty czekam z takim samym utensknieniem jak 20lat temu. np. nie wyobrażam sobie abym nie poszedł na koncert w Polsce gdziekolwiek by się nie odbył a inne kapele potrafię odpuścić...

szkoda ze o tej stronie dowiedziałem się tak późno i nie załapałem na bilety do Dortmundu ale mam nadzieję że w 2007 zawitają do nas albo przynajmniej do Czech gdzie też mam blisko
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Przecież pisałem w pierwszej wypowiedzi,tego tematu,że cała masa starych fanów,pamiętających lata 80,do dziś ma sentyment do Iron Maiden, co o czymś świadczy, ja tez za 20 lat ,dalej będe słuchał Ironów,mimo że juz pewnie nie będą grali ,ale co z tego,muzyka nie umrze nigdy...no ale musisz przyznać, że większośc twoich kolegów, z ktorymi słuchałeś Maiden w latach 80,juz chyba ich nie słucha..., nie wszyscy zostali z nimi,przez te lata. Wogóle to szacunek za tyle lat z Ironami ,to świetna rzecz.
I co w latach 80,była prawdziwa mania w Polsce co,nie, fan clubów musiało być dużo w Polsce, często były pewnie jakieś nieoficjalne spotkania fanów. Jak ja robiłem ostatnio fan club we Wrocławiu Maiden,to nikomu sie nawet nei chciało przyjść, ale gadałem gościem który tak jak ty słuchał Maiden w latach 80,że wtedy ludzie ich traktowali jak bohaterów,zresztą widziałem Behind the Iron Curtain i to było coś wspaniałego,chciałbym w czymś takim uczestniczyć.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

może opowiedz nam więcej jak było w latach 80tych :lol: bo chyba wiesz doskonale.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Matek pisze:może opowiedz nam więcej jak było w latach 80tych :lol: bo chyba wiesz doskonale.
no jasne że wiem,było fajnie :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

chyba na tasmanii :P
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ciekawy post, serio. a Thunder pewnie i tak zignoruje :?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

juz nawet ja wiem co to Pewex...mieli takie reklamowki z dużym `P`
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Vlad - myślę, że ludzie, którzy nie znają realiów tamtych czasów i wyobrażają sobie tylko 'fajny klimat' trudu w zdobywaniu płyt, kaset i innych dupereli mogą myśleć, że chcieliby żyć w takich czasach. Ja również chciałbym mieć możliwość przeniesienia się na jakiś krótki okres czasu w lata osiemdziesiąte czy inne temu podobne. Z tym, że ja zdaję sobie sprawę, że to wcale nie jest tak 'fajne', jak mogą to widzieć niektórzy. Samym kultem heavy-metalu się nie wyżyje.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Ja to pamiętam z podstawówki jak wyczekiwałem na czwartkowe audycje chyba w trójce i potem nagrywałem te cuda na jamniku. To były czasy...a jak sie potem miło tego słuchało
ODPOWIEDZ