Nevermore

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Nevermore

Post autor: Artur »

M@ti pisze:Fakt, ale oprócz TGE (w moim przypadku przynajmniej), dla mnie to to od razu było perełką z krystalicznym brzmieniem, ani trochę syfu.
No taaak, mi nawet nie o brzmienie chodziło tylko ogólnie o charakter muzyki - taki chaos to może być :wink: a "TGE" ma IMO bardzo czyściutkie brzmienie, takie typowo sneapowe... :wink: Ten facet, to normalnie czego się nie dotknie to jest genialne - Nevermore, Testament, Exodus, Machine Head, Kreator, Killswitch Engage :rocx
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Artur pisze:mi nawet nie o brzmienie chodziło tylko ogólnie o charakter muzyki - taki chaos to może być
Chaos też jest, ale IMO na TGE wszystko jest jakby troszkę bardziej stonowane, porównując np. taki Politics... :wink:

Artur pisze:Ten facet, to normalnie czego się nie dotknie to jest genialne
Podobnie jak Rubin. I mam nadizeję że ten drugi stanie na wysokości zadania z nowym Slayerem (ale znając Rubina to zapewne tak zrobi). :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze:Nevermore to jeden taki zajebisty syf, chaos, oczywiście tylko z początku
Dokładnie... po pierwszym przesłuchaniu DHIDW nie wiedziałem co o tym w ogóle myśleć, takie sieczkowate i bez ładu i składu się zdawało :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

A ja zacząłem przygode z Nevermore dzięki jakiejś gazetce...
Mystic Art, albo coś takiego. Bo tam This Godless Endeavor był płytą miesiąca i sie skusiłem i nie żałuje he he. Narazie wszystko mi sie podoba, ale może dlatego, że za krótko ich słucham.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:Narazie wszystko mi sie podoba, ale może dlatego, że za krótko ich słucham.
Hehe, a przecież z nimi to jest tak, że im więcej słuchasz tym bardziej się podoba :wink: Ja w każdym razie tak właśnie mam.... No, w Mysticu "This Godless..." miał takie oceny, że hej :D Z drugiej strony - Mystic tę płytę dystrybuuje więc trudno oczekiwać czegoś innego, ale z drugiej strony nie każda płyta, którą dystrybuują dostaje takie noty, więc jednak świadczy to o klasie "TGE"...
A co słyszałęś Paniron??
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

No mam wszyskie płytki ale na razie słuchałem ich tak po trochu.Najwięcej "Thie Godless..." bo ją pierwswzą kupiłem i w miare dobrze znam, a z wcześniejszych to powoli przemierzam przez "Dead Heart..."
Nie słucham ich zbyt często, bo to jest taka muza, że nie można jej włączyś ot tak sobie, tylko trzeba być w odpowiednim nastroju i najlepiej żeby nikt nie przeszkadzał.Wtedy można sie dobrze wsłuchać i jest git
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Ładnie to ująłeś :wink: No ja to w sumie mógłbym się nimi codziennie katować, ale jest przecież tyle muzyki dookoła, że trzeba poznawać wciąż nowe rzeczy, więc NM czasem trzeba odłożyć :wink: Ale i tak już zawsze będę jednym z moich ulubionych zespołów, nie ma bata :rocx Już nie mogę się doczekać nowej płyty :twisted: Ja wiem, że od premiery "TGE" nie minęło zbyt dużo, ale qrcze mam duuuży apetyt na jeszcze więcej NM... A mogliby jak dla mnie nawet koncetówkę wydać :lol: Posłuchałbym z najwięszą przyjemnością... byleby dobrze nagrana bo muzyka NM wręcz tego wymaga... inaczej to może totalnie chaotycznie brzmieć...
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

No koncertówka by sie przydała, albo jeszcze DVD, chociaż już o tym pisałem wcześniej...
A byłeś może na Metalmanii ?
Cholera ja nie miałem z kim jechać, ale i tak nie lubie festiwali...
Może jakby dali 'normalny' koncert to bym pojechał.
I tak żałuje bo to było historycczne wydarzenie, bo pierwszy wystep w naszym kraju. W takich chwilach człowiek żałuje że nie zaczą ich słuchać wcześniej...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:A byłeś może na Metalmanii ?
Byłeś :twisted: Zajebiście było, NM jak dla mnie rzecz jasna najlepszy występ.... Jak chcesz to przejrzyj:
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=224
Cośtam skrobnąłem :wink: Set liste masz tam podaną...
paniron pisze:Może jakby dali 'normalny' koncert to bym pojechał.
No wiadomo, tylko się zastanawiam czy ktoś to, jakby nie patrzeć, ryzyko podejmie... NM zbyt popularne nie jest i nawet nie wiadomo jak by się sprawa miałą z wypełnieniem klubu :evil: Ale jednak i tak wszystko idzie ku lepszemu i coraz więcej ludzi słucha NM co mnie bardzo cieszy, bo szanse na kolejny koncert wzrastają...
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Dokładnie. Sam sie dziwiłem dlaczego nic nie słysałem o tym zespole, mimo że działają już sporo czasu i wydali kilka płyt. Zawsze jak kogoś pytam o Nevermore to sie tak na mnie patrzą jakby to była jakaś kapela z Afryki, o której nikt nic nie wie.
Mam tylko nadzieje, że doczekam sie jeszcze zobaczyć ich na żywo...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

paniron pisze:albo jeszcze DVD,
jak na taka kapele i na to co widzialem na wszelkich video zespolu to mus teraz.mus.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze: A mogliby jak dla mnie nawet koncetówkę wydać Posłuchałbym z najwięszą przyjemnością... byleby dobrze nagrana bo muzyka NM wręcz tego wymaga... inaczej to może totalnie chaotycznie brzmieć...
Noo to by była kompletna klapa gdyby brzmienie było zbyt brudne... fajne to jest u innych zespołów ale u Nevermore raczej by się nie komponowało z tym co grają... taka zupełna sieczka by mogła wyjść :wink: Może dlatego jak dotąd żadnej nie wydali... :P

Artur- znalazłem przypadkiem Twój stary Awatar :lol:

Obrazek

Koles ma trochę dziwny image :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

syzygy pisze:Koles ma trochę dziwny image
no tez mam takei wrażenie ;) wyraz twarzy typu "zaraz się zesram" :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

A to jest z czasów "Enemies Of Reality", wtedy ponoć Warrel miał jakieś problemy z alkoholem... Teraz chłopcy wyglądają tak:
Obrazek
A sam Warrel:
Obrazek
Generalnie to wyglądem kompletnie się nie wyróżniają spośród innych metalowych zespołów. Dobrze, że zostaje muzyka :D
A tak w ogóle to co jest dziwnego w tym imidżu?? :P :wink:
Ostatnio zmieniony pt maja 12, 2006 1:02 pm przez Artur, łącznie zmieniany 2 razy.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Kolczyk w nosie troche nie teges ;) Poza tym OK
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze: wyraz twarzy typu "zaraz się zesram"
tutaj jest jeszcze lepszy :laugh

Obrazek

a tu to już przegięcie:

Obrazek

:shock:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

To se obczajcie tę fotę, młody Warrel jak demon wygląda :twisted: To zdjęcie to nawet chyba sprzed Sanctuary jest, ale nie wiem na pewno:
Obrazek
Ostatnio zmieniony pt maja 12, 2006 12:59 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

he he fajna bransoleta
Z łańcucha od kolarzówki chyba
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Nie mozna hotlinkowac. Zapisz na dysku i wyslij go na imageshack
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Zrobione :wink:
BTW - ta druga fota którą wkleił Kuba jest masakryczna :lol: Zapewne z czasów "Enemies Of Reality", jakże mogłoby być inaczej :lol:
ODPOWIEDZ