Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Judas Priest

Post autor: Brand »

Matek pisze:no to przesłuchałęm conieco bo przecież painkillera lubię. ale anemia na maksa.
Nie słyszałem z 90 roku i okolic żadnych bootów.
a co Ty na to?
http://www.youtube.com/watch?v=4hpUx05h ... s%20Priest
Też wg Ciebie anemia? :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

no tu już dużo lepiej 8) ale wolę ich słuchać niż oglądać :lol: halford budzi we mnie obrzydzenie :twisted:

edit: choć tutaj halford śpiewa trochę do dupy ;) ale takiej anemii już nie czuć.
Ostatnio zmieniony ndz maja 14, 2006 10:30 pm przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Matek pisze: halford budzi we mnie obrzydzenie
Noo okropny jest :lol: w dodatku wokal w tym painkillerze jest kiepski dosyć...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

syzygy pisze:
Matek pisze: halford budzi we mnie obrzydzenie
Noo okropny jest :lol: w dodatku wokal w tym painkillerze jest kiepski dosyć...
a Bruce to niby piękny jest ? :lol:

W temacie Judas Priest =Potęga :twisted:
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

ThunderBird pisze:a Bruce to niby piękny jest ?
No jasne <ślini się>
Matek
-#Nomad
-#Nomad

no stary bez przesady :lol: halford przy brucie to jak pani lodzia z warzywniaka przy jesice albie :D
a mówią że bruce sie jak małpa zachowuje na scenie... no za to halford ciągle jakby loda robił, mikrofon za makiete sluży.. a fe :?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Ubiera się troszkę gustowniej :wink: W ogóle jak tak się bliżej przyjrzeć to IM ma bardzo fajny image w stosunku do innych zespołów :wink:
Matek pisze:no za to halford ciągle jakby loda robił, mikrofon za makiete sluży.. a fe
pojechałeś :laugh
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Właśnie image Maiden tworzy Eddie bardziej, bo sami muzycy Maiden to image teraz mają taki dosc nijaki,a kiedyś ,w latach 80,to taki image jak wszystkie kapele heavy, gorsety skórzane, ćwieki, kurtki skórzane, katany, czyli mniej więcej to samo co Judasi, tyle że to Judasi są prekursorami tego stylu, więc jeśli chodzi tylko o image stoją napewno wyżej. 8)
Dla mnie ani Bruce ani Halford ani żaden muzyk kapeli ,którą lubie pięknisiem nie jest i dobrze, bo pięknisi nienawidze 8) Zresztą nie mi to oceniać...
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

ThunderBird pisze:gorsety skórzane, ćwieki, kurtki skórzane, katany
nie zapomnij o sexi spodenkach :laugh
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

ThunderBird pisze:Właśnie image Maiden tworzy Eddie bardziej, bo sami muzycy Maiden to image teraz mają taki dosc nijaki,a kiedyś ,w latach 80,to taki image jak wszystkie kapele heavy, gorsety skórzane, ćwieki, kurtki skórzane, katany, czyli mniej więcej to samo co Judasi, tyle że to Judasi są prekursorami tego stylu, więc jeśli chodzi tylko o image stoją napewno wyżej. 8)
Dla mnie ani Bruce ani Halford ani żaden muzyk kapeli ,którą lubie pięknisiem nie jest i dobrze, bo pięknisi nienawidze 8) Zresztą nie mi to oceniać...
A Eric Adams nie jest piękny? :lol:
Deleted User 622

syzygy pisze:w dodatku wokal w tym painkillerze jest kiepski dosyć...
Hahaha jest strasznie kiepski. Sory ale mysle ze sam bym gorzej nie zaspiewał :lol:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Wiem że tak tylko gadacie, a tak naprawde to byście z Robem chętnie całuski wymienili :lol:
Deleted User 622

etam całuski
Obrazek
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: danko »

metal pisze:
Hahaha jest strasznie kiepski. Sory ale mysle ze sam bym gorzej nie zaspiewał :lol:
tak tak co ty nie powiesz
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Mi się tam w ogóle 'Painkiller' nie podoba. Z Judas Priest to uwielbiam starsze płyty typu 'Point Of Entry' czy 'Defenders Of The Faith'. No i najnowszą strasznie lubię, mam do niej sentyment i w ogóle bardzo fajna jest.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No i super, bo Point of Entry to świetna płyta, ma genialny klimacik ,taki motocyklowy, niby to nie ten agresywny Judasowski heavy-metal, ale słucha sie niesamowicie, to coś więcej niż tylko pomost między BS a SfV.
Poza tym pod względem perskusji jest świetna, to najlepsza płyta Hollanda, a wokal Halforda jest nawet nieco lepszy niż na BS.
Takie utwory jak Hot Rockin, Desert Plains czy Heading out of the Highway to niesamowita muzyka.

Co do Painkillera, to kiedyś bardzo,bardzo mi sie podobał. Teraz jednak dużo mniej niż wtedy, dalej uważam ,że to kawał dobrego metalu, ale Judasi mieli dużo lepsze płyty wg.mnie, poza tym drażnią mnie niektóre elementy w tej płycie, np.powtarzane wokale, taki chory,złowieszczy klimat, no i brzmienie, nie do końca wszystko to do mnie trafia, wole klasyczne, poczciwe melodie z DotF czy SfV.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

danko pisze:
metal pisze:
tak tak co ty nie powiesz
weż już danko odpuść sobie... nawet nie wiesz jak metal śpiewa. a zaśpiewać lepiej niż halford w tym kawałku (w tej wersji) to trudno by nie bylo. przecież to wykonanie jest tragiczne.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Hehe nie słyszeliście wynonania Rippera Owensa Paina na Meltdown 98,to dopiero jest tragedia, dzieci tym można straszyć,jak ktoś napisał kiedyś o tym.
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Point of Entry to bardzo nierówna płyta.. 2 genialne utwory, jedne z najlepszych w karierze Judas - Solar Angels oraz Desrt Plains, 2 bardzo dobre utwory - HOTTH, HR a reszta to takie wypełniacze z gejowskim Dont go na czele
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Masz racje Don'go to bardzo słaby utwór, zaniża wartośc płyty, ale obok tych co wymieniłeś dodał bym On the Run i Turning Circles ,też są niezłe.Poza tym to taka typowa płyta, której nie ocenia sie po poszczególnych utworach,tylko ogólnie. Ma świetny klimat, przede wszystkich,i brzmienie, to co tam wyprawia Holland na garach to prawdziwa klasa.
Faktycznie Point of Entry na tle British Steel czy Screaming for Vengeance wypada dośc słabo,ale po co porównywać, ważne że sie bardzo dobrze słucha. A Hot Rockin to mój pierwszy usłyszany utwór Judas Priest, bardzo mi sie spodobał....
ODPOWIEDZ