Tool
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Tool
Teoretycznie lubię Toola. Aczkolwiek ten cichy, niepozorny wokal przyprawia mnie o mdłości.
Sam band jest ok.
Podobno Toola albo się kocha ,albo nienawidzi...ja nie należę do żadnej z tych grup. Gdyby nie wokal, który działa mi na nerwy...to może i by coś z tego było.
Sam band jest ok.
Podobno Toola albo się kocha ,albo nienawidzi...ja nie należę do żadnej z tych grup. Gdyby nie wokal, który działa mi na nerwy...to może i by coś z tego było.
najpiękniejszy wokal jaki może być. no ale w toolu tego może tak dosadnie nie slychać. posłuchaj sobie a perfect circle (on tam śpiewa) i zobaczysz na co stac Maynarda Wielkiego. a potem błagaj o zapomnienie tego coś napisał 

Zgadzam się z Celticiem. Wokal jest tak mdły, niemrawy, bez wyrazu że aż mi się rzygać chce. Muzyka niczego sobie, chociaż też trochę nie moje klimaty. Od czasu do czasu zarzuce Lateralusa, ale nie pochłania mnie to nawet w 20%.
Szczerze to nie lubię tego typu określeń... wiem, że to tylko takie uogólnianie, bo chyba nikt nie wierzy w to, że jest na świecie jakiś zespół, który jest jedynie albo uwielbiany totalnie albo wręcz przeciwnie... no i w sumie właśnie dlatego mnie drażni to określenieCeltic pisze:Podobno Toola albo się kocha ,albo nienawidzi...
No a co do wokalu to się nie będę wypowiadał, bo nie chcę się z nikim kłócić... Powiem, że dla mnie Maynard jest geniuszem pod tym względem, tak w Tool jak i A Perfect Circle. Ale nikomu nie zamierzam tego wmawiać.
Rozumiem. Zazwyczaj spotykam się z opinią wśród ludzi : albo lubią Toola, bądź niecierpią.
Tak, zgadzam się ,że to straszne uogólnienie i ubolewam nad tym jak trudno jest niekiedy odkryć bądź wyrazić to co myślimy o danym zespole.
Czasem gitara chodzi bez zarzutu...perkusja w tle pobrzmiewa a wokal chowa się pod instrumentami.
Tak, zgadzam się ,że to straszne uogólnienie i ubolewam nad tym jak trudno jest niekiedy odkryć bądź wyrazić to co myślimy o danym zespole.
Czasem gitara chodzi bez zarzutu...perkusja w tle pobrzmiewa a wokal chowa się pod instrumentami.
Spoko, o Nevermore na przykład też to słyszałem, a to bzdura również straszna.Celtic pisze:Rozumiem. Zazwyczaj spotykam się z opinią wśród ludzi : albo lubią Toola, bądź niecierpią.
No a w Tool mi się podoba wszystko, od czasu jak pierwszy raz usłyszałem "Lateralus" wskoczyli do mojego Top10
herki pisze:Przestań z tymi rankingami bo jak Rycerz gadasz ;]
No i trudnoherki pisze:A ja dziś se poznałem AEnimę i powiem, że mi się nie podoba.
Nie nie, skojarzyło mi się tylko z ThunderBirdem który często ocenia czy kapela jest dobra opisując jej historię w swoim osobistym rankinguArtur pisze:herki pisze:Przestań z tymi rankingami bo jak Rycerz gadasz ;]Ale o co Ci chodzi?? Mogę chyba mieć 5 albo 10 ulubionych kapel nie?? Ja nie widzę w tym nic złego...
A moje rankingi to jedynie ulubione zespoły i ulubione płyty w obrębie zespołów
Poza tym to już się nie bawię w porównywanie płyt różnych wykonawców bo tego nie lubię.... ale takie rankingi mogą być
![]()
![]()
Spox, spoxherki pisze:Nie nie, skojarzyło mi się tylko z ThunderBirdem który często ocenia czy kapela jest dobra opisując jej historię w swoim osobistym rankingu
ojj racja...sam jestem dobrym przykładem - mi ta płyta "wchodziła" jakieś 2 lata, a jak już weszła to kocham ją całym sercemslayer pisze:nie znam chyba osoby, ktorej by od razu "weszla", ujawni sie ktos taki?herki pisze:A ja dziś se poznałem AEnimę i powiem, że mi się nie podoba.
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum