Tool

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony album TOOL??

Lateralus
30
56%
Aenima
14
26%
Undertow
6
11%
Opiate
4
7%

Liczba głosów: 54

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: Tool

Post autor: S1MON »

Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Celtic »

Teoretycznie lubię Toola. Aczkolwiek ten cichy, niepozorny wokal przyprawia mnie o mdłości.
Sam band jest ok.
Podobno Toola albo się kocha ,albo nienawidzi...ja nie należę do żadnej z tych grup. Gdyby nie wokal, który działa mi na nerwy...to może i by coś z tego było.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

najpiękniejszy wokal jaki może być. no ale w toolu tego może tak dosadnie nie slychać. posłuchaj sobie a perfect circle (on tam śpiewa) i zobaczysz na co stac Maynarda Wielkiego. a potem błagaj o zapomnienie tego coś napisał :evil:
;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Zgadzam się z Celticiem. Wokal jest tak mdły, niemrawy, bez wyrazu że aż mi się rzygać chce. Muzyka niczego sobie, chociaż też trochę nie moje klimaty. Od czasu do czasu zarzuce Lateralusa, ale nie pochłania mnie to nawet w 20%.
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jeżeli juz, to polecam piosenkę "Sober". Ta jest naprawdę dobra. Pomijając wokal rzecz jasna. :D
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

herki pisze:Wokal jest tak mdły, niemrawy
i to jest najbardziej adekwatny toolowy wokal.
Jazz is not dead, it just smells funny.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Celtic pisze:Jeżeli juz, to polecam piosenkę "Sober". Ta jest naprawdę dobra. Pomijając wokal rzecz jasna. :D
no wokal miejscami akurat w sober mi sie nie podoba...ale ten bas na poczatku...mmmmmmmmmmm
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Bas niezły. Wogóle gitara i linia melodyczna w Toolu jest świetna.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Celtic pisze:Podobno Toola albo się kocha ,albo nienawidzi...
Szczerze to nie lubię tego typu określeń... wiem, że to tylko takie uogólnianie, bo chyba nikt nie wierzy w to, że jest na świecie jakiś zespół, który jest jedynie albo uwielbiany totalnie albo wręcz przeciwnie... no i w sumie właśnie dlatego mnie drażni to określenie :lol:
No a co do wokalu to się nie będę wypowiadał, bo nie chcę się z nikim kłócić... Powiem, że dla mnie Maynard jest geniuszem pod tym względem, tak w Tool jak i A Perfect Circle. Ale nikomu nie zamierzam tego wmawiać.
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Rozumiem. Zazwyczaj spotykam się z opinią wśród ludzi : albo lubią Toola, bądź niecierpią.
Tak, zgadzam się ,że to straszne uogólnienie i ubolewam nad tym jak trudno jest niekiedy odkryć bądź wyrazić to co myślimy o danym zespole.
Czasem gitara chodzi bez zarzutu...perkusja w tle pobrzmiewa a wokal chowa się pod instrumentami. :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Celtic pisze:Rozumiem. Zazwyczaj spotykam się z opinią wśród ludzi : albo lubią Toola, bądź niecierpią.
Spoko, o Nevermore na przykład też to słyszałem, a to bzdura również straszna. :D
No a w Tool mi się podoba wszystko, od czasu jak pierwszy raz usłyszałem "Lateralus" wskoczyli do mojego Top10 :wink: , potem była "AEnima" i dłuuuugo tylko te 2 albumy znałem, następnie(to było dopiero w tym roku :shock: ) poznałem "Undertow" i od tego czasu już właściwie Top5, co ostatni album tylko potwierdził, więc obiektywnie się o tej kapeli nie wypowiem.... Powiem tylko, że rock progresywny dzięki nim przeżył jakiśtam renesans.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Przestań z tymi rankingami bo jak Rycerz gadasz ;]

A ja dziś se poznałem AEnimę i powiem, że mi się nie podoba.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:Przestań z tymi rankingami bo jak Rycerz gadasz ;]
:P Ale o co Ci chodzi?? Mogę chyba mieć 5 albo 10 ulubionych kapel nie?? Ja nie widzę w tym nic złego... :roll: A moje rankingi to jedynie ulubione zespoły i ulubione płyty w obrębie zespołów :P Poza tym to już się nie bawię w porównywanie płyt różnych wykonawców bo tego nie lubię.... ale takie rankingi mogą być :P :lol:
herki pisze:A ja dziś se poznałem AEnimę i powiem, że mi się nie podoba.
No i trudno :wink: Bywa.Aczkolwiek mi się "AEnima" z początku niezbyt podobała... wtedy jeszcze leżałem na ziemi, że tak powiem po "Lateralus" :wink: No, ale Tobie "Lateralus" niespecjalnie leży, więc chyba Toola nie polubisz :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

nie znam chyba osoby, ktorej by od razu "weszla", ujawni sie ktos taki?
Jazz is not dead, it just smells funny.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Artur pisze:
herki pisze:Przestań z tymi rankingami bo jak Rycerz gadasz ;]
:P Ale o co Ci chodzi?? Mogę chyba mieć 5 albo 10 ulubionych kapel nie?? Ja nie widzę w tym nic złego... :roll: A moje rankingi to jedynie ulubione zespoły i ulubione płyty w obrębie zespołów :P Poza tym to już się nie bawię w porównywanie płyt różnych wykonawców bo tego nie lubię.... ale takie rankingi mogą być :P :lol:
Nie nie, skojarzyło mi się tylko z ThunderBirdem który często ocenia czy kapela jest dobra opisując jej historię w swoim osobistym rankingu ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:Nie nie, skojarzyło mi się tylko z ThunderBirdem który często ocenia czy kapela jest dobra opisując jej historię w swoim osobistym rankingu
Spox, spox :wink: Nie no chodziło mi o to, że po prostu po "Lateralus" Toola bardzo lubiłem, a po "Underotw" już acząłem uwielbiać... Faktycznie, tak to lepiej brzmi :wink: Bez pitolenia o rankingach, ale i tak jakby ktoś kazał mi wybrać z 5 ulubionych zespołów to Tool raczej niechybnie by się tam, znalazł. No a porównanioe z Thunderem... nie no, ja do niego nic nie mam :wink: ale oczywiście wiem o co Ci chodzi :wink:
Awatar użytkownika
Maciek_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maciek_ »

slayer pisze:
nie znam chyba osoby, ktorej by od razu "weszla", ujawni sie ktos taki?
ojj racja...sam jestem dobrym przykładem - mi ta płyta "wchodziła" jakieś 2 lata, a jak już weszła to kocham ją całym sercem :)
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a mi 10000 zaczyna się poprostu nudzić :? dziś wracając ze szkoły słuchałem i przeleciała tak poprostu...
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Matek pisze:a mi 10000 zaczyna się poprostu nudzić :? dziś wracając ze szkoły słuchałem i przeleciała tak poprostu...
Mi podobnie. Bardzo dobra płyta, ale mi się już prawie przesłuchała.
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Mi się znudziła gdy już ją słuchałem w "Makakofonii" w antyradiu.
Po pół godziny wyłączyłem odbiornik.
ODPOWIEDZ