24/06/2006 - Tool - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2006 - Tool - Katowice @ Spodek
No to niezły teksas musiał być wtedy. Paru niezadowolonych sie pewnie znalazło 
- real_alien
- -#Long distance runner

No dobra... S1, to jak, razem zapanujemy nad plyta czy jak?
Ja bede pod Spodkiem kolo 1700... 
ale ja biletu nie mam
choc dostac sie bede chcial 
Tjaaa, marzenia ściętej głowy chyba...Benson pisze:Chociaż MM nadal się upiera, że polacy to naród wybrany:
"Niezapomniane show juz jutro! Jak zapewnia grupa, koncert będzie trwał ok. 2 godzin albo i dłużej, jeżeli polscy fani będą mieli szczęście."
Aczkolwiek to, że polscy fani mogą mieć szczęście to akurat prawda - w Luksemburgu zagrali chyba 12 utworów w tym "The Pot".
Też tak myślę.. Co nie zmienia faktu, że nie będę musiał chyba na gupiego nocnego busa czekać, albo na taksówkę się szarpać tylko sobie spokojnie pójdę pod GIG i wsiądę w autobus numer 5S1MON pisze:kee ? nie wierze, ze wyjda o 19 20 to minimum...chyba wejscie bedzie pozniej...bo wiadomo, ze nie ma supportu..
S1MON pisze:niech ktos zarzuci jakims nowym setem, zebym sie napalił
Rosetta Stoned (chyba bez "Lost Keys")
Stinkfist
The Pot
Forty Six & 2
Jambi
Sober
Schism
Lateralus
Vicarious
AEnema
Ale to festiwal był....
Stinkfist
The Pot
Forty Six & Two
Jambi
Schism
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema
Tak krótko jeszcze na tej trasie nie grali chyba... ale też festiwal.
Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
The Pot
Forty Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema
I na taki set liczę. Ktoś napisał na forum Toola, że prawie 2 godziny trwał koncert. Oby tak u nas było.
Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
Forty Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema
I znowu o 1 utwór mniej("The Pot")
A ten koncert był przeniesiony z pierwotnego miejsca i ponoć nowe było kompletnie nieprzstosowane do takiej imprezy.
Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
Forty-Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema
I znowuż 11 miast 12 kawałków... ale niespodzianka - ponoć podczas soundchecka panowie zagrali tytułowy utwór z nowej płyty... Kurde, to by było coś
Miłej zabawy wszystkim życzę
:rocx
pozwolcie ze bede krzyczal 
MAM 2 WOLNE MIEJSCA W AUCIE , JEDZIEMY Z KRAKOWA okolo 15:30
kontakt: 667-126-232
MAM 2 WOLNE MIEJSCA W AUCIE , JEDZIEMY Z KRAKOWA okolo 15:30
kontakt: 667-126-232
Ciszej, kurna, niektórzy idą spać 
kto mi jutro da sygnal jakis na kom, zebym wiedzial czy juz wpuszczaja 
Nie wiem jak ja to zdzierże. Zamiast na Tool'a dzisiaj jechać to do sesji muszę ryć O_o
wyszli o 19.30 zagrali 1,5 godz set, bez zmian. ale i tak ząłuję że nie pojechałem:(
po koncercie...ludzi duzo...set bez zmian w sumie, tylko kolejnosci rozne...jutro szerzej...mokry...pic...
I jak sie dostałes?? znów bilet od konikow za bezcen?
Klimat nieziemski, wykrecony koncert. Jak zobaczylem Maynarda, od razu przyszlo mi do glowy skojarzenie z "Taksowkarzem" - niezly swir (w pozytywnym znaczeniu).
Po zadnym koncercie nie bolaly mnie uszy tak jak po dzisiejszym :rocx
Szkoda, ze tak krotko (poszedlbym na chorobowe od laryngologa
)
Po zadnym koncercie nie bolaly mnie uszy tak jak po dzisiejszym :rocx
Szkoda, ze tak krotko (poszedlbym na chorobowe od laryngologa
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one...
ojj piekny i cudwony wieczór? a moze raczej po południe
set ten sam <niestety> nagłośnienei jak to spodek, kijowe:( podczas pierwszego kawalka szum i nic pozatym a wokalu prawie nei bylo jednakze z kawalka na kawalek dzwiekowcy sie rozkrecali
wypada dodać iz sakramencko głośno bylo! Atmosfera nieziemska! zal mowic ale na maidenach bylo gorzej
zespol pokazał klase i odgral bardzo dobre show. Maynard i te jego ruchy sa tak dziwne ze az smieszne hehe. Jestem zadowolony w 10000%, a w uszach chyba do jutra bede mial dzwoneczki
apropos o co chodzilo Maynardowi " see yo soon, in November" ??
czyzby mieli grac ponownie czy mu sie miasta powaliły
tyle z relacji na gorąco, ide sie wykompac zjesc kolacje i spaaaaaaaaaac!
p.s jak ktos nagrywał ten koncert to super
niech sie podzieli a zostanie mu wynagrodzone 
apropos o co chodzilo Maynardowi " see yo soon, in November" ??
czyzby mieli grac ponownie czy mu sie miasta powaliły
tyle z relacji na gorąco, ide sie wykompac zjesc kolacje i spaaaaaaaaaac!
p.s jak ktos nagrywał ten koncert to super
Czy lepiej ? - na ironach spiewam caly set, na toolu znacznie mniej. Klimat na pewno inny. Ciezko porownywac. Ale konkluzja moze byc jedna. Zrobic dwudniowy festiwal z Iron i Toolem
(a moze i 3-dniowy z DT
)
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one...
O to akurat nie trudno:)Michcio pisze: Atmosfera nieziemska! zal mowic ale na maidenach bylo gorzej
Może druga częśc trasy?? było by miło...apropos o co chodzilo Maynardowi " see yo soon, in November" ??
Tak, ale pewnie koncert będzie pewnie np. w Wawie. NIech każdy kto ma jakieś zdjęcia, filmiki wrzuci je tutaj 
Koncert nieziemski! Nagłosnienie było ok. Nie mam zastrzeżeń. Zagrali nieźle, z energią i pozmieniali kolejnośc w secie. Jak ktoś może to niech poda cały set
Koncert nieziemski! Nagłosnienie było ok. Nie mam zastrzeżeń. Zagrali nieźle, z energią i pozmieniali kolejnośc w secie. Jak ktoś może to niech poda cały set
Koncert świetny, to co działo się na płycie to chwilami piekło było, jak dla mnie oczywiście
Szczerze to stwierdzam, że na płycie chyba sporo debili było, no ale trudno:/ Cały obolały byłem, tak spocony jak nigdy, ale zastrzeżeń większych nie mam. Strasznie głośno, ale ja do nagłośnienia bym się nie przyczepiał. Że wokalu dobrze nie było słychać?? W "Rosetta Stoned" wokal jest w ogóle niezbyt czytelny, a jeśli chodzi o inne utwory - Adam albo Danny w jakimś wywiadzie mówili, że wokal traktują raczej jako instrument dlatego celowo na koncertach, w jeszcze większym stopniu niż na płytach, go nie eksponują. Jeśli chodzi o długość koncertu to było tyle ile się spodziewałem, coś między 90 a 100 minutami. Szkoda, że "The Pot" nie było. Maynard w ogóle się nie odzywał, jedynie "Good Evening" po odegraniu "Rosetta Stoned", a także "Thank You Very Much, See You Soon(...) In November" między "Vicarious" a "Aenemą". Na innych koncertach na tej trasie był podobno bardziej rozmowny trochę... Danny to faktycznie istny olbrzym
Jeszcze w tej koszulce LA Clippers(42 - Brand) wyglądał w istocie jak koszykarz. Potwierdziło się, że Danny i Justin to taka jakby bardziej wyluzowana połowa zespołu, Adam raczej skupiony, chyba się nie uśmiechał(choć mogę się mylić, bo walcząc na płycie nie wszystko widziałem
), choć po zakończeniu koncertu te jego "ok" jakoś tak mnie ujęło...
No a Maynard jak to Maynard - tyłem do publiki, wykonujący te swoje tańce(Roguc z Comy musiał się go naoglądać), podczas "Jambi" przywdział swój kapelusz... Swoją drogą ciekawego miał irokeza i w ogóle ciekawie wyglądał
Nowy materiał wypadł świetnie, zajebiste "Jambi", piękne "Right In Two", fantastyczny "Vicarious" no i wspaniale połoaczone "Lost Keys/Rosetta Stone". Jeśli chodzi o starszy materiał to najbardziej podobały mi się "Stinkfist", "Schism" i "Sober". "AEnema" też wypadła pięknie. A jeśli chodzi o ten "November" to zobaczymy - albo sobie Maynard jaja robi, albo faktycznie planują drugą część trasy(wtedy prawdopodobnie z kompletnie inną setlistą)... Ogólnie świetny koncert, dzisiaj to zwłaszcza doceniłem, bo wczoraj trochę wnerwiony byłem tym, że pełno debili na płycie było
Ale już mi przeszło, chcę ich znowu zobaczyć.
Set Lista:
1. "Lost Keys"
2. "Rosetta Stoned"
3. "Stinkfist"(z poszerzoną częścią instrumentalną)
4. "Forty Six & 2"
5. "Jambi"
6. "Schism"(jak w przypadku "Stinkfist")
7. "Righ In Two"(z jakimś intrem)
8. "Sober"
9. "Lateralus"
10. "Vicarious"(poprzedzony improwizacją)
11. "AEnema"
Fajnie wyglądała ta przerwa między "Lateralus" a "Vicarious", kiedy Maynard się położył i zaczął machać do publiki jakby na pożegnanie, a reszta sobie usiadła, piła i rozmawiała(Danny i Justin oczywiście byli w dodatku uśmiechnięci).
Mam nadzieję, że wkrótce znowu ich zobaczę i będzie to koncert jednak lepszy, lepiej nagłośniony(mimo wszystko
), bo jednak chyba troszkę zbyt głośno było.Ale to nie do końca wina Spodka, bo to miało miejsce już na wielu koncertacj na tej trasie. I przede wszystkim publika - niektórzy naprawdę zachowywali się jak debile, po co na koncercie Tool pogo ?!?! Idiotyzm, niestety.... mam nadzieję, że następnym razem obędzie się bez takich "ludzi"... A co do kontaktu zespołu z publiką - tacy są, i ja to akceptuję.
Tak więc koncert życia to nie był, ale i tak było świetnie.
Set Lista:
1. "Lost Keys"
2. "Rosetta Stoned"
3. "Stinkfist"(z poszerzoną częścią instrumentalną)
4. "Forty Six & 2"
5. "Jambi"
6. "Schism"(jak w przypadku "Stinkfist")
7. "Righ In Two"(z jakimś intrem)
8. "Sober"
9. "Lateralus"
10. "Vicarious"(poprzedzony improwizacją)
11. "AEnema"
Fajnie wyglądała ta przerwa między "Lateralus" a "Vicarious", kiedy Maynard się położył i zaczął machać do publiki jakby na pożegnanie, a reszta sobie usiadła, piła i rozmawiała(Danny i Justin oczywiście byli w dodatku uśmiechnięci).
Mam nadzieję, że wkrótce znowu ich zobaczę i będzie to koncert jednak lepszy, lepiej nagłośniony(mimo wszystko
Tak więc koncert życia to nie był, ale i tak było świetnie.
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Parę moich fotek, miłego oglądania:

A co do samego koncertu, to było genialnie
Zabrakło mi tylko paru kawałków, jak chociażby "Parabola", "The Pot", czy "10 000 days". Ale i tak bawiłem się rewelacyjnie. Co do tego pogowania, to rzeczywiście momentami było to nieco uciążliwe (zwłaszcza jak robiłem fotki
), ale prawdę mówiąc w pewnych momentach sam nie mogłem się powstrzymać (np przy "Stinkfirst"). Swoją drogą zauważyłem, że cała oprawa koncertu była nieco uboższa niż na występach promujących "Lateralusa". Oby to była prawda z tym "...november" :rocx
Pozdro dla wszystkich TOOLomaniaków.
... i pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu niemal całkowicie ignorowałem tą kapelę

A co do samego koncertu, to było genialnie
Pozdro dla wszystkich TOOLomaniaków.
... i pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu niemal całkowicie ignorowałem tą kapelę
Ale już jest dobrze<-GOTHMOG_666-> pisze:... i pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu niemal całkowicie ignorowałem tą kapelę
A to byłeś na koncercie promującym "Lateralus"??<-GOTHMOG_666-> pisze:Swoją drogą zauważyłem, że cała oprawa koncertu była nieco uboższa niż na występach promujących "Lateralusa".
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Osobiście nie byłem, ale widziałem nagranie z ich koncertu z NY bodajże z 2001 roku. Poza tym po sieci krąży też parę krótszych fragmentów koncertów z tamtego okresu.Artur pisze: A to byłeś na koncercie promującym "Lateralus"??No bo jak ich ignorowałeś kilka miesięcy temu to...