24/06/2006 - Tool - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Re: 24/06/2006 - Tool - Katowice @ Spodek

Post autor: Abstract »

No to niezły teksas musiał być wtedy. Paru niezadowolonych sie pewnie znalazło :)
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

No dobra... S1, to jak, razem zapanujemy nad plyta czy jak? :P Ja bede pod Spodkiem kolo 1700... ;)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ale ja biletu nie mam :lol: choc dostac sie bede chcial ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Benson pisze:Chociaż MM nadal się upiera, że polacy to naród wybrany:
"Niezapomniane show juz jutro! Jak zapewnia grupa, koncert będzie trwał ok. 2 godzin albo i dłużej, jeżeli polscy fani będą mieli szczęście."
Tjaaa, marzenia ściętej głowy chyba... :? Chyba coś ok. 1,5 h wyjdzie, bo jak wspominałem: grają poszerzone o nowe motywy "Stinkfist" i "Schism", "Sober" poprzedzany jest "Merkabą" a "Right In Two" poprzedza fragment(ale chyba jednak nie cała kompozycja) "Intension".
Aczkolwiek to, że polscy fani mogą mieć szczęście to akurat prawda - w Luksemburgu zagrali chyba 12 utworów w tym "The Pot".
S1MON pisze:kee ? nie wierze, ze wyjda o 19 20 to minimum...chyba wejscie bedzie pozniej...bo wiadomo, ze nie ma supportu..
Też tak myślę.. Co nie zmienia faktu, że nie będę musiał chyba na gupiego nocnego busa czekać, albo na taksówkę się szarpać tylko sobie spokojnie pójdę pod GIG i wsiądę w autobus numer 5 :mrgreen: I będę w domu :P
S1MON pisze:niech ktos zarzuci jakims nowym setem, zebym sie napalił
:arrow: Set ze Szwajcarii, Interlaken z 16 czerwca:

Rosetta Stoned (chyba bez "Lost Keys")
Stinkfist
The Pot
Forty Six & 2
Jambi
Sober
Schism
Lateralus
Vicarious
AEnema

Ale to festiwal był....

:arrow: Austria, Wiedeń, 17 czerwca:

Stinkfist
The Pot
Forty Six & Two
Jambi
Schism
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema

Tak krótko jeszcze na tej trasie nie grali chyba... ale też festiwal.

:arrow: Włochy, Mediolan, 19 czerwca:

Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
The Pot
Forty Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema

I na taki set liczę. Ktoś napisał na forum Toola, że prawie 2 godziny trwał koncert. Oby tak u nas było.

:arrow: Włochy, Rzym, 21 czerwca:

Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
Forty Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema

I znowu o 1 utwór mniej("The Pot") :evil: Ciekawym od czego to zależy...
A ten koncert był przeniesiony z pierwotnego miejsca i ponoć nowe było kompletnie nieprzstosowane do takiej imprezy.

:arrow: Włochy, Bolonia, 22 czerwca:

Lost Keys
Rosetta Stoned
Stinkfist
Forty-Six & 2
Jambi
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
AEnema

I znowuż 11 miast 12 kawałków... ale niespodzianka - ponoć podczas soundchecka panowie zagrali tytułowy utwór z nowej płyty... Kurde, to by było coś :shock: Nie mam specjalnych nadziei ale zobaczymy. Aha - wprowadzenie do "Sober" nie zawsze jest jednak "Merkabą" podobno :wink: Właśnie przeczytałem.
Miłej zabawy wszystkim życzę
:rocx
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

pozwolcie ze bede krzyczal ;)

MAM 2 WOLNE MIEJSCA W AUCIE , JEDZIEMY Z KRAKOWA okolo 15:30

kontakt: 667-126-232
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Ciszej, kurna, niektórzy idą spać ;)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

kto mi jutro da sygnal jakis na kom, zebym wiedzial czy juz wpuszczaja :mrgreen:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

Nie wiem jak ja to zdzierże. Zamiast na Tool'a dzisiaj jechać to do sesji muszę ryć O_o
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

wyszli o 19.30 zagrali 1,5 godz set, bez zmian. ale i tak ząłuję że nie pojechałem:(
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

po koncercie...ludzi duzo...set bez zmian w sumie, tylko kolejnosci rozne...jutro szerzej...mokry...pic...
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

I jak sie dostałes?? znów bilet od konikow za bezcen?
Awatar użytkownika
7th_son
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: 7th_son »

Klimat nieziemski, wykrecony koncert. Jak zobaczylem Maynarda, od razu przyszlo mi do glowy skojarzenie z "Taksowkarzem" - niezly swir (w pozytywnym znaczeniu).

Po zadnym koncercie nie bolaly mnie uszy tak jak po dzisiejszym :rocx
Szkoda, ze tak krotko (poszedlbym na chorobowe od laryngologa :wink: )
He has the power to heal, He has the gift of the second sight, He is the chosen one...
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

ojj piekny i cudwony wieczór? a moze raczej po południe :lol: set ten sam <niestety> nagłośnienei jak to spodek, kijowe:( podczas pierwszego kawalka szum i nic pozatym a wokalu prawie nei bylo jednakze z kawalka na kawalek dzwiekowcy sie rozkrecali :) wypada dodać iz sakramencko głośno bylo! Atmosfera nieziemska! zal mowic ale na maidenach bylo gorzej :twisted: zespol pokazał klase i odgral bardzo dobre show. Maynard i te jego ruchy sa tak dziwne ze az smieszne hehe. Jestem zadowolony w 10000%, a w uszach chyba do jutra bede mial dzwoneczki

apropos o co chodzilo Maynardowi " see yo soon, in November" ??

czyzby mieli grac ponownie czy mu sie miasta powaliły :lol:

tyle z relacji na gorąco, ide sie wykompac zjesc kolacje i spaaaaaaaaaac!

p.s jak ktos nagrywał ten koncert to super :D niech sie podzieli a zostanie mu wynagrodzone :)
Awatar użytkownika
7th_son
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: 7th_son »

Czy lepiej ? - na ironach spiewam caly set, na toolu znacznie mniej. Klimat na pewno inny. Ciezko porownywac. Ale konkluzja moze byc jedna. Zrobic dwudniowy festiwal z Iron i Toolem ;) (a moze i 3-dniowy z DT :wink: )
He has the power to heal, He has the gift of the second sight, He is the chosen one...
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Michcio pisze: Atmosfera nieziemska! zal mowic ale na maidenach bylo gorzej
O to akurat nie trudno:)

apropos o co chodzilo Maynardowi " see yo soon, in November" ??
Może druga częśc trasy?? było by miło...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Tak, ale pewnie koncert będzie pewnie np. w Wawie. NIech każdy kto ma jakieś zdjęcia, filmiki wrzuci je tutaj :)

Koncert nieziemski! Nagłosnienie było ok. Nie mam zastrzeżeń. Zagrali nieźle, z energią i pozmieniali kolejnośc w secie. Jak ktoś może to niech poda cały set :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Koncert świetny, to co działo się na płycie to chwilami piekło było, jak dla mnie oczywiście :wink: Szczerze to stwierdzam, że na płycie chyba sporo debili było, no ale trudno:/ Cały obolały byłem, tak spocony jak nigdy, ale zastrzeżeń większych nie mam. Strasznie głośno, ale ja do nagłośnienia bym się nie przyczepiał. Że wokalu dobrze nie było słychać?? W "Rosetta Stoned" wokal jest w ogóle niezbyt czytelny, a jeśli chodzi o inne utwory - Adam albo Danny w jakimś wywiadzie mówili, że wokal traktują raczej jako instrument dlatego celowo na koncertach, w jeszcze większym stopniu niż na płytach, go nie eksponują. Jeśli chodzi o długość koncertu to było tyle ile się spodziewałem, coś między 90 a 100 minutami. Szkoda, że "The Pot" nie było. Maynard w ogóle się nie odzywał, jedynie "Good Evening" po odegraniu "Rosetta Stoned", a także "Thank You Very Much, See You Soon(...) In November" między "Vicarious" a "Aenemą". Na innych koncertach na tej trasie był podobno bardziej rozmowny trochę... Danny to faktycznie istny olbrzym :shock: :lol: Jeszcze w tej koszulce LA Clippers(42 - Brand) wyglądał w istocie jak koszykarz. Potwierdziło się, że Danny i Justin to taka jakby bardziej wyluzowana połowa zespołu, Adam raczej skupiony, chyba się nie uśmiechał(choć mogę się mylić, bo walcząc na płycie nie wszystko widziałem :evil: ), choć po zakończeniu koncertu te jego "ok" jakoś tak mnie ujęło... :wink: No a Maynard jak to Maynard - tyłem do publiki, wykonujący te swoje tańce(Roguc z Comy musiał się go naoglądać), podczas "Jambi" przywdział swój kapelusz... Swoją drogą ciekawego miał irokeza i w ogóle ciekawie wyglądał :wink: Nowy materiał wypadł świetnie, zajebiste "Jambi", piękne "Right In Two", fantastyczny "Vicarious" no i wspaniale połoaczone "Lost Keys/Rosetta Stone". Jeśli chodzi o starszy materiał to najbardziej podobały mi się "Stinkfist", "Schism" i "Sober". "AEnema" też wypadła pięknie. A jeśli chodzi o ten "November" to zobaczymy - albo sobie Maynard jaja robi, albo faktycznie planują drugą część trasy(wtedy prawdopodobnie z kompletnie inną setlistą)... Ogólnie świetny koncert, dzisiaj to zwłaszcza doceniłem, bo wczoraj trochę wnerwiony byłem tym, że pełno debili na płycie było :evil: Ale już mi przeszło, chcę ich znowu zobaczyć.
Set Lista:
1. "Lost Keys"
2. "Rosetta Stoned"
3. "Stinkfist"(z poszerzoną częścią instrumentalną)
4. "Forty Six & 2"
5. "Jambi"
6. "Schism"(jak w przypadku "Stinkfist")
7. "Righ In Two"(z jakimś intrem)
8. "Sober"
9. "Lateralus"
10. "Vicarious"(poprzedzony improwizacją)
11. "AEnema"

Fajnie wyglądała ta przerwa między "Lateralus" a "Vicarious", kiedy Maynard się położył i zaczął machać do publiki jakby na pożegnanie, a reszta sobie usiadła, piła i rozmawiała(Danny i Justin oczywiście byli w dodatku uśmiechnięci).
Mam nadzieję, że wkrótce znowu ich zobaczę i będzie to koncert jednak lepszy, lepiej nagłośniony(mimo wszystko :wink: ), bo jednak chyba troszkę zbyt głośno było.Ale to nie do końca wina Spodka, bo to miało miejsce już na wielu koncertacj na tej trasie. I przede wszystkim publika - niektórzy naprawdę zachowywali się jak debile, po co na koncercie Tool pogo ?!?! Idiotyzm, niestety.... mam nadzieję, że następnym razem obędzie się bez takich "ludzi"... A co do kontaktu zespołu z publiką - tacy są, i ja to akceptuję.
Tak więc koncert życia to nie był, ale i tak było świetnie.
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

Parę moich fotek, miłego oglądania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co do samego koncertu, to było genialnie :twisted: Zabrakło mi tylko paru kawałków, jak chociażby "Parabola", "The Pot", czy "10 000 days". Ale i tak bawiłem się rewelacyjnie. Co do tego pogowania, to rzeczywiście momentami było to nieco uciążliwe (zwłaszcza jak robiłem fotki :wink: ), ale prawdę mówiąc w pewnych momentach sam nie mogłem się powstrzymać (np przy "Stinkfirst"). Swoją drogą zauważyłem, że cała oprawa koncertu była nieco uboższa niż na występach promujących "Lateralusa". Oby to była prawda z tym "...november" :rocx

Pozdro dla wszystkich TOOLomaniaków.

... i pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu niemal całkowicie ignorowałem tą kapelę :roll:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

<-GOTHMOG_666-> pisze:... i pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu niemal całkowicie ignorowałem tą kapelę
Ale już jest dobrze :wink:
<-GOTHMOG_666-> pisze:Swoją drogą zauważyłem, że cała oprawa koncertu była nieco uboższa niż na występach promujących "Lateralusa".
A to byłeś na koncercie promującym "Lateralus"?? :wink: No bo jak ich ignorowałeś kilka miesięcy temu to... :roll:
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

Artur pisze: A to byłeś na koncercie promującym "Lateralus"?? :wink: No bo jak ich ignorowałeś kilka miesięcy temu to... :roll:
Osobiście nie byłem, ale widziałem nagranie z ich koncertu z NY bodajże z 2001 roku. Poza tym po sieci krąży też parę krótszych fragmentów koncertów z tamtego okresu.
ODPOWIEDZ