Pomóż w promocji nowego albumu Iron Maiden!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pomóż w promocji nowego albumu Iron Maiden!!!
No to ja jestem z Filikiem...
- dostoevsky
- -#Assassin

Szczerze mówiąc, to ja zamierzam ok. 3-4 wyskoczyć na miasto na rowerku z plakatami i klejem w plecaku i to wszystko porozwieszać. Wtedy można nawet zaatakować Śródmieście i Centrum, które później jest zatłoczone.
-
Robcio_journeyman4
Chętnie mógłbym pomóc w Promocji Albumu Maiden!
Jeżeli można mogę też w Niemczech
Zgorzelec-Gorlitz/dolnyśląsk
Jeżeli można mogę też w Niemczech
Zgorzelec-Gorlitz/dolnyśląsk
-
Steve_Rainmaker
- -#Prowler

JA MOGE KRAKÓW I SKAWINA !!!!
UP THE IRONS ! :solo
UP THE IRONS ! :solo
And I know of the pain that you feel the same as me...
mawpa - Wrocław / Dolnośląskie
chetnie przyczynie sie do promocji novego albumu ;]
warszawa//mazowieckie
w razie konkretow prosze o info na maila
warszawa//mazowieckie
w razie konkretow prosze o info na maila
Białystok\Podlaskie
Wągrowiec i okolice/północna wielkopolska
-
Davenport
że tak się zapytam... po co promować nowy krążek? Maiden to taka marka, że nie potrzebuje promocji... a promocją zajmą się także media i pisma muzyczne, gdzie będą trąbić na prawo i lewo... i reklamy w tychże...
Iron Maiden zna każdy nawet trzynastolatek, który się tką muzyką interesować zaczyna...
a i komu chcecie te ulotki dawać? starym babciom na ulicy? o_O
wiem, jestem istotą aspołeczną ale trochę mnie dziwi takie promowanie...
tyle z mojej strony
Iron Maiden zna każdy nawet trzynastolatek, który się tką muzyką interesować zaczyna...
a i komu chcecie te ulotki dawać? starym babciom na ulicy? o_O
wiem, jestem istotą aspołeczną ale trochę mnie dziwi takie promowanie...
tyle z mojej strony
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ulotki w klubach, sklepach muzycznych i przed koncertami.
Mylisz sie twierdzac, ze Maideni nie potrzebuja promocji. Nasze media nie beda trabily o nowym albumie tak jak media zachodnie wiec tak naprawde bez reklamy (w tym plakatow w poblizu sklepow) wielu fanow moze przespac premiere. A to ile egz. zostanie sprzedanych na samym poczatku (pierwszy tydzien-dwa i debiut na OLIS) moze wplynac na decyzje o ewentualnym wystepie w Polsce.
Mylisz sie twierdzac, ze Maideni nie potrzebuja promocji. Nasze media nie beda trabily o nowym albumie tak jak media zachodnie wiec tak naprawde bez reklamy (w tym plakatow w poblizu sklepow) wielu fanow moze przespac premiere. A to ile egz. zostanie sprzedanych na samym poczatku (pierwszy tydzien-dwa i debiut na OLIS) moze wplynac na decyzje o ewentualnym wystepie w Polsce.
wg mnie ten ktory chce kupic album bedzie wiedzial kiedy dokladnie on sie pojawi, wejdzie do sklepu i bedzie gotowy wylozyc te 60 zł na cd, a ten co nie chce kupic tego krazka, nawet gdyby dostal 10 ulotek, nie kupi go, bo woli zostawic te 60 zł w pubach 'metalowych' tak jest przynajmniej w olkuszu... tacy fani moga co najwyzej wydac 3,5 na naszywke, jako dowod swojej 'autentycznosci' i samookresleniaWICKER MAN pisze:Ulotki w klubach, sklepach muzycznych i przed koncertami.
Maciek, Wrocław/Dolny Śląsk! Bardzo chętnie pomogę! Dla Iron Maiden wszystko i jeszcze więcej!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Duzo osob kupuje plyty rockowych-metalowych zespolow, nie tylko tych, ktorych sa mega-fanami, a jakas forma promocji moze tylko sklonic ich do wybrania albumu Maiden. Do tego trzeba doliczyc osoby, ktore lubia IM, ale nie kupuja kazdej ich plyty w ciemno. Jesli zobacza, ze o tej plycie jest glosno - duzo ulotek, plakatow itp, to moga po nia siegnac. Mylicie sie twierdzac, ze taka promocja nic nie daje. Przy takim zalozeniu nie mamy co liczyc na lepsze wyniki sprzedazy niz DOD, a byc moze nawet na podobne...
Wicker zapomniałeś, że tutaj każdy jest ekspertem od marketingu, sprzedaży różnych rzeczy, czy też promocji
Wiadomo, że sama akcja nie spowoduje masowego kupna nowej płyty, ale jakaś częć ludzi napewno sie przekona
Wiadomo, że sama akcja nie spowoduje masowego kupna nowej płyty, ale jakaś częć ludzi napewno sie przekona
PIOTREK => LUBLIN / LUBELSKIE
gg:8038590
gg:8038590
-
Davenport
pisząc media miałem na myśli pisma muzyczne typu HMP, MetalHammer czy Teraz Rock... tam będzie 'od groma' reklam...
poza tym, to trochę (przynajmniej wg. mnie) bezczelne (nie mogłem innego słowa wymyśleć) uważać, że jak się komuś ulotkę wciśnie to od razu kupi album w ciemno... jeszcze taka kwestia, że żywot ulotki jest strasznie krótki... najczęściej wygląda to tak, że gość dostaje ulotkę i nawet bez czytania wyrzuca ją do śmietnika lub ziemię przed tem zmiąwszy...
a co do występu - mi się osobiście wydaje, że i tak przyjadą patrząc na trasy promujące 'Dance of Death' czy 'the Early Days'...
poza tym, to trochę (przynajmniej wg. mnie) bezczelne (nie mogłem innego słowa wymyśleć) uważać, że jak się komuś ulotkę wciśnie to od razu kupi album w ciemno... jeszcze taka kwestia, że żywot ulotki jest strasznie krótki... najczęściej wygląda to tak, że gość dostaje ulotkę i nawet bez czytania wyrzuca ją do śmietnika lub ziemię przed tem zmiąwszy...
a co do występu - mi się osobiście wydaje, że i tak przyjadą patrząc na trasy promujące 'Dance of Death' czy 'the Early Days'...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ulotki bylyby pewnie glownie po prostu zostawiane w sklepach czy klubach muzycznych. Sama reklama w kilku magazynach nie starczy. Plakaty i ulotki od dawna pelnia wazna funkcje promocyjna i wytwornie w nie inwestuja. W takim razie musi sie to oplacac. 
Co do koncertu w Polsce to niestety jesli sprzedaz plyt ciagle bedzie u nas spadac to nie jestem optymista... Nawet jesli chodzi o przyszle trasy. Po prostu bedzie wiele wazniejszych rynkow, na ktorych skoncentruje sie zespol.
Co do koncertu w Polsce to niestety jesli sprzedaz plyt ciagle bedzie u nas spadac to nie jestem optymista... Nawet jesli chodzi o przyszle trasy. Po prostu bedzie wiele wazniejszych rynkow, na ktorych skoncentruje sie zespol.
... wiesz WICKER MAN ja osobiścię podchodzę sceptycznie do tego hurra optymizmu odnośnie tej akcji i jej skuteczności aby sprzedaż płyt IRON MAIDEN wzrosła w jakiś znaczny sposób, ale tak jak napisałem wcześniej - jeżeli choć kilka osób więcej w danym mieście kupi nowy album to warto to zrobić
:rocx
... przy okazji - warto także pamiętać o innych środkach masowego przekazu tj. prasie, radio czy portalach internetowych i forach dyskusyjnych.
... przy okazji - warto także pamiętać o innych środkach masowego przekazu tj. prasie, radio czy portalach internetowych i forach dyskusyjnych.
-
Davenport
Wicker - piszesz to tak, jakby mieli zbankrutować i trzeba koniecznie ratować ich budżet 
a o nowej płycie Maiden każdy prawdziwy fan tej muzyki wie... a sprzedawalność płyty tak znanego zespołu imo nie zależy od promocji a od jej zawartości i co równie ważne... ceny.
a o nowej płycie Maiden każdy prawdziwy fan tej muzyki wie... a sprzedawalność płyty tak znanego zespołu imo nie zależy od promocji a od jej zawartości i co równie ważne... ceny.