Heh nie kuś.obserwator pisze:ale ja na twoim miejscu bym teraz z neta zaciągnął a za 5 dni do sklepu po oryginał, jak kupisz to możesz teraz sobie ściągnąć
Slayer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Slayer
- Elevatorman
- -#Clansman

u mnien awet sklepu muzycznego nie ma....M@ti pisze:(o ile w którymś będzie na tym zadupiu)
Ale kasy to ja nie mam ważniejszy jest album maiden i singiel maiden potem zastanowie sie nad slayerem...
A ja właśnie dostałęm maila od właściciela salonu płytowego i mówił że płyta może już być w sobotę, a dniu premiery na 100%.Elevatorman pisze:u mnien awet sklepu muzycznego nie ma....
No właśnie ja niewiem skąd wykombinuje kase ma Maiden, ale Slayera kupić muszę.Elevatorman pisze:Ale kasy to ja nie mam ważniejszy jest album maiden i singiel maiden potem zastanowie sie nad slayerem...
EDIT: przeglądałem sobie vivid.pl i natknąłem się na albumy których do tejpory tam nie było, a premiera wyznaczona jest na sierpień. Możliwe że są to te obiecane reedycje: RiB, SOH, SITA, Decade itp. A i ceny są bardzo przystępne.
A ja jednak się skusiłem i z eMula ściągnąłem, nie wytrzymałem. Płyta miażdży, IMO najlepsza od czasu Divine.
Riff do Flesh Storm trochę jest podobny do tego z Angel of Death. 
M@ti pisze:EDIT: przeglądałem sobie vivid.pl i natknąłem się na albumy których do tejpory tam nie było, a premiera wyznaczona jest na sierpień. Możliwe że są to te obiecane reedycje: RiB, SOH, SITA, Decade itp. A i ceny są bardzo przystępne. Super!
Ale jednak bardzo bym chciał, żeby to było w DG. Wtedy zakup "RIB", "SOH", "SITA" i "DI" obowiązkowy. A jeśli nie będą w DG, to się będę musiał zastanowić.
HaM@ti pisze:A ja jednak się skusiłem i z eMula ściągnąłem, nie wytrzymałem. Płyta miażdży, IMO najlepsza od czasu Divine. Riff do Flesh Storm trochę jest podobny do tego z Angel of Death.
Bo tutaj chyba Hell Awaits, Show i Live Undead zawyżają, albo są to normalne pierwotne nie remasterowane wetrsje. Na Mysticu są wersje w digipackach po 48 zł.Artur pisze:Aczkolwiek jak tak porównuję ceny "Reign In Blood" i "South Of Heaven" z ceną "Hell Awaits" to mnie troszkę martwić zaczyna
I tak długo trwałem.Artur pisze:Ha Exclamation I nie wytrzymał
Chyba to drugie. Tak mi się wydaje. Tym bardziej, że zarówno na www.vivid.pl, jak i choćby na www.gigant.pl z tych 3-ech dostepne jest tylko "Hell Awaits", a przy dacie premiery widnieje "1985", czyli data premiery samej płyty. Zresztą ktoś już mówił, że nawet te reedycje Slayera ciężko dostać. No a jeszcze jedna sprawa - remastery z reguły tanie dośc są, vide: Maiden(do czasuM@ti pisze:Bo tutaj chyba Hell Awaits, Show i Live Undead zawyżają, albo są to normalne pierwotne nie remasterowane wetrsje
Pytanie tylko kto wydał reedycje tych 3-ech płyt... bo jeśli Warner to powinno być ok, bo Warner też wydaje te, które teraz wychodzić będą. Jeśli nie to kolejna niewiadoma.
Żeby sprawdzić trzeba kupić.Artur pisze: Chyba to drugie. Tak mi się wydaje. Tym bardziej, że zarówno na www.vivid.pl, jak i choćby na www.gigant.pl z tych 3-ech dostepne jest tylko "Hell Awaits", a przy dacie premiery widnieje "1985", czyli data premiery samej płyty. Zresztą ktoś już mówił, że nawet te reedycje Slayera ciężko dostać. No a jeszcze jedna sprawa - remastery z reguły tanie dośc są, vide: Maiden(do czasu Evil or Very Mad ), Judas, Megadeth czy Queensryche i zamykają się w kwocie 30-40 zł.
Pytanie tylko kto wydał reedycje tych 3-ech płyt... bo jeśli Warner to powinno być ok, bo Warner też wydaje te, które teraz wychodzić będą. Jeśli nie to kolejna niewiadoma.
-
obserwator
- -#Long distance runner

tak patrze to pewnie bankowo te remastery, czyli będę mógł sobie spokojnie zakupić w końcu seasons i south 
mtszły
Skądże znowu, starczy zobaczyć w sklepieM@ti pisze:Żeby sprawdzić trzeba kupić.![]()
Tak też zrobię, choć póki co, to kupiłbym tylko "Hell Awaits". "Show No Mercy" wieki temu ostatni raz słuchałem. Choć w zasadzie to było wtedy kiedy Slayer mnie w ogóle nie interesował, więc trza nadrobić zaległości.M@ti pisze:A z tych pierwszych 3 płyt to najlepiej z Mystica nabyć.
Tak w ogóle - ja chyba raz w życiu w MM widziałem te reedycje, więc innej drogi(dla mnie, bo nie wiem jak MM w innych częściach kraju, a przecież nie pojadę specjalnie po płytę takiego hektara niewiadomo gdzie
Obyś miał rację. Jesli tak będzie to chyba nic innego nie będzie dla mnie priorytetem do zakupienia. No, "Shovell Headed Kill Machine" w DG kusi mnie bardzo i "Tempo Of The Damned" też bym chciał mieć.obserwator pisze:tak patrze to pewnie bankowo te remastery
-
obserwator
- -#Long distance runner

ja tak teraz słucham (po raz pierwszy wogóle) "tyranny of souls" dickinsona i nie mogę się oderwać, cholera pewnie to kupie pierwsze, później testament "live at fillmore", ale przed tym oczywiście new maiden album, do tego jeszcze nowy megadeth przecież (jest już okładka i info)-ale to jeszcze nie znana data płyty rudego i spółki a dopiero później remastery slayera
mtszły
No od razu przed zakupem.Artur pisze:Skądże znowu, starczy zobaczyć w sklepie
obserwator pisze:ja tak teraz słucham (po raz pierwszy wogóle) "tyranny of souls" dickinsona
obserwator pisze:do tego jeszcze nowy megadeth przecież (jest już okładka i info)-ale to jeszcze nie znana data płyty rudego i spółki
Tak, ale zawsze można się rozmyslić, jeśli nie będą w DGM@ti pisze:No od razu przed zakupem.![]()
-
obserwator
- -#Long distance runner

artur, zajrzył do tematu newsy muzyczne, tam dałem wczoraj info
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=460
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=460
mtszły
Raczej nie będą.Artur pisze:Tak, ale zawsze można się rozmyslić, jeśli nie będą w DG
Ano właśnie - rzadko tam zaglądamobserwator pisze:artur, zajrzył do tematu newsy muzyczne, tam dałem wczoraj info
BTW - dziwna ta okładka
-
obserwator
- -#Long distance runner

spoko, ale tak patrze to nie ma wogóle tematu o megadeth, mam zakładaćArtur pisze:Weź to Obserwatorze też wklej do topicu o Megadeth może co??.
prawda, też właśnie mi się taka dziwna wydaje, ale klimatyczna ogólnieArtur pisze:BTW - dziwna ta okładka Absolutnie nie jest zła, taka po prostu inna
mtszły
Nie nie, jest, kilka stron wstecz, sam sprawdźobserwator pisze:spoko, ale tak patrze to nie ma wogóle tematu o megadeth, mam zakładać zakładam hehehe