Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Slayer

Post autor: M@ti »

obserwator pisze:ale ja na twoim miejscu bym teraz z neta zaciągnął a za 5 dni do sklepu po oryginał, jak kupisz to możesz teraz sobie ściągnąć
Heh nie kuś. :wink:
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

M@ti pisze:(o ile w którymś będzie na tym zadupiu)
u mnien awet sklepu muzycznego nie ma....
Ale kasy to ja nie mam ważniejszy jest album maiden i singiel maiden potem zastanowie sie nad slayerem...
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Elevatorman pisze:u mnien awet sklepu muzycznego nie ma....
A ja właśnie dostałęm maila od właściciela salonu płytowego i mówił że płyta może już być w sobotę, a dniu premiery na 100%. :P
Elevatorman pisze:Ale kasy to ja nie mam ważniejszy jest album maiden i singiel maiden potem zastanowie sie nad slayerem...
No właśnie ja niewiem skąd wykombinuje kase ma Maiden, ale Slayera kupić muszę. :)

EDIT: przeglądałem sobie vivid.pl i natknąłem się na albumy których do tejpory tam nie było, a premiera wyznaczona jest na sierpień. Możliwe że są to te obiecane reedycje: RiB, SOH, SITA, Decade itp. A i ceny są bardzo przystępne. :P Super! http://www.vivid.pl/php/wyszukiwanie_glowne.php3
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

http://angernet.org/?id=showmp3&i=1295
taka sobie stronka w necie ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

A ja jednak się skusiłem i z eMula ściągnąłem, nie wytrzymałem. Płyta miażdży, IMO najlepsza od czasu Divine. :P Riff do Flesh Storm trochę jest podobny do tego z Angel of Death. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

M@ti pisze:EDIT: przeglądałem sobie vivid.pl i natknąłem się na albumy których do tejpory tam nie było, a premiera wyznaczona jest na sierpień. Możliwe że są to te obiecane reedycje: RiB, SOH, SITA, Decade itp. A i ceny są bardzo przystępne. Super!
:shock: :shock: Czyżbym wreszcie mógł sobie legalnie słuchać muzyki Slayera ?? Oby :rocx Aczkolwiek jak tak porównuję ceny "Reign In Blood" i "South Of Heaven" z ceną "Hell Awaits" to mnie troszkę martwić zaczyna :? Być może będą to reedycje, ale może nie w takich pięknych wydaniach jak "Hell Awaits", "Show No Mercy" i "Live Undead" ?? Szkoda by było... Zobaczy się w Media Marktach i tym podobnych, premiera w sierpniu będzie, to sporo powinni tego mieć.
Ale jednak bardzo bym chciał, żeby to było w DG. Wtedy zakup "RIB", "SOH", "SITA" i "DI" obowiązkowy. A jeśli nie będą w DG, to się będę musiał zastanowić.
M@ti pisze:A ja jednak się skusiłem i z eMula ściągnąłem, nie wytrzymałem. Płyta miażdży, IMO najlepsza od czasu Divine. Riff do Flesh Storm trochę jest podobny do tego z Angel of Death.
Ha :!: I nie wytrzymał :lol: Ja ściągnę na dniach, razem z nowym Voivod, Sadus i Metal Church chyba
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Aczkolwiek jak tak porównuję ceny "Reign In Blood" i "South Of Heaven" z ceną "Hell Awaits" to mnie troszkę martwić zaczyna
Bo tutaj chyba Hell Awaits, Show i Live Undead zawyżają, albo są to normalne pierwotne nie remasterowane wetrsje. Na Mysticu są wersje w digipackach po 48 zł. :P
Artur pisze:Ha Exclamation I nie wytrzymał
I tak długo trwałem. :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Bo tutaj chyba Hell Awaits, Show i Live Undead zawyżają, albo są to normalne pierwotne nie remasterowane wetrsje
Chyba to drugie. Tak mi się wydaje. Tym bardziej, że zarówno na www.vivid.pl, jak i choćby na www.gigant.pl z tych 3-ech dostepne jest tylko "Hell Awaits", a przy dacie premiery widnieje "1985", czyli data premiery samej płyty. Zresztą ktoś już mówił, że nawet te reedycje Slayera ciężko dostać. No a jeszcze jedna sprawa - remastery z reguły tanie dośc są, vide: Maiden(do czasu :evil: ), Judas, Megadeth czy Queensryche i zamykają się w kwocie 30-40 zł.
Pytanie tylko kto wydał reedycje tych 3-ech płyt... bo jeśli Warner to powinno być ok, bo Warner też wydaje te, które teraz wychodzić będą. Jeśli nie to kolejna niewiadoma.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze: Chyba to drugie. Tak mi się wydaje. Tym bardziej, że zarówno na www.vivid.pl, jak i choćby na www.gigant.pl z tych 3-ech dostepne jest tylko "Hell Awaits", a przy dacie premiery widnieje "1985", czyli data premiery samej płyty. Zresztą ktoś już mówił, że nawet te reedycje Slayera ciężko dostać. No a jeszcze jedna sprawa - remastery z reguły tanie dośc są, vide: Maiden(do czasu Evil or Very Mad ), Judas, Megadeth czy Queensryche i zamykają się w kwocie 30-40 zł.
Pytanie tylko kto wydał reedycje tych 3-ech płyt... bo jeśli Warner to powinno być ok, bo Warner też wydaje te, które teraz wychodzić będą. Jeśli nie to kolejna niewiadoma.
Żeby sprawdzić trzeba kupić. 8) Ceny przystępne są więc jak kasa będzie (w terminie nieokreślonym) to będzie trzeba zakupić. A z tych pierwszych 3 płyt to najlepiej z Mystica nabyć. :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

tak patrze to pewnie bankowo te remastery, czyli będę mógł sobie spokojnie zakupić w końcu seasons i south :D
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Żeby sprawdzić trzeba kupić. 8)
Skądże znowu, starczy zobaczyć w sklepie :lol:
M@ti pisze:A z tych pierwszych 3 płyt to najlepiej z Mystica nabyć.
Tak też zrobię, choć póki co, to kupiłbym tylko "Hell Awaits". "Show No Mercy" wieki temu ostatni raz słuchałem. Choć w zasadzie to było wtedy kiedy Slayer mnie w ogóle nie interesował, więc trza nadrobić zaległości.
Tak w ogóle - ja chyba raz w życiu w MM widziałem te reedycje, więc innej drogi(dla mnie, bo nie wiem jak MM w innych częściach kraju, a przecież nie pojadę specjalnie po płytę takiego hektara niewiadomo gdzie :lol: )niż zakupienie tego na Mysticu nie mam chyba.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:tak patrze to pewnie bankowo te remastery
Obyś miał rację. Jesli tak będzie to chyba nic innego nie będzie dla mnie priorytetem do zakupienia. No, "Shovell Headed Kill Machine" w DG kusi mnie bardzo i "Tempo Of The Damned" też bym chciał mieć.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ja tak teraz słucham (po raz pierwszy wogóle) "tyranny of souls" dickinsona i nie mogę się oderwać, cholera pewnie to kupie pierwsze, później testament "live at fillmore", ale przed tym oczywiście new maiden album, do tego jeszcze nowy megadeth przecież (jest już okładka i info)-ale to jeszcze nie znana data płyty rudego i spółki a dopiero później remastery slayera
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Skądże znowu, starczy zobaczyć w sklepie
No od razu przed zakupem. :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:ja tak teraz słucham (po raz pierwszy wogóle) "tyranny of souls" dickinsona
:shock: Serio pierwszy raz ?? O qrcze Stary, toś mnie dopiero zaskoczył. Ale jak się podoba to ok, znakomity album.
obserwator pisze:do tego jeszcze nowy megadeth przecież (jest już okładka i info)-ale to jeszcze nie znana data płyty rudego i spółki
:shock: Zaskoczenie nr. 2 , ale jakże radosne :D Dobra, będzie trzeba odświeżyć topic o Rudym & co. żeby wszyscy zainteresowani wiedzieli co i jak.
M@ti pisze:No od razu przed zakupem. :lol:
Tak, ale zawsze można się rozmyslić, jeśli nie będą w DG :lol: I poczekać, aż tamte nadejdą.. o ile w ogóle :lol:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

artur, zajrzył do tematu newsy muzyczne, tam dałem wczoraj info
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=460
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Tak, ale zawsze można się rozmyslić, jeśli nie będą w DG
Raczej nie będą.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:artur, zajrzył do tematu newsy muzyczne, tam dałem wczoraj info
Ano właśnie - rzadko tam zaglądam :wink: Weź to Obserwatorze też wklej do topicu o Megadeth może co??. Przynajmniej tam o nim pogadamy, żeby nie off-topować w topicu o Slayer :wink:
BTW - dziwna ta okładka :wink: Absolutnie nie jest zła, taka po prostu inna :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Weź to Obserwatorze też wklej do topicu o Megadeth może co??.
spoko, ale tak patrze to nie ma wogóle tematu o megadeth, mam zakładać :?: zakładam hehehe
Artur pisze:BTW - dziwna ta okładka Absolutnie nie jest zła, taka po prostu inna
prawda, też właśnie mi się taka dziwna wydaje, ale klimatyczna ogólnie
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:spoko, ale tak patrze to nie ma wogóle tematu o megadeth, mam zakładać zakładam hehehe
Nie nie, jest, kilka stron wstecz, sam sprawdź :wink:
ODPOWIEDZ