12-14/08/2006 - HunterFest 2006 - Szczytno

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 12-14/08/2006 - HunterFest 2006 - Szczytno

Post autor: Ascot »

to dobrze powiedziane - studiował :D
Jakbyś mieszkał u mnie to z nauki by nic nie było ;P
Bierzemy jeszcze Zdzicha i Gredda do nas? :D

EDIT

Komandos TEAM:

http://ascot.dickensa.waw.pl/DSC00233.JPG

a reszta zdjęć (robione moim telefonem, więc taki sobie jest jakościowo obraz)

http://ascot.dickensa.waw.pl/hunter.rar
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ale o najważniejszym nie piszecie... jak Napalm Death?
w sumie nic specjalnego po raz kolejny. jedno wielkie larmo. i tyle.
Czaro
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Czaro »

likipiki pisze: fakt faktem, że na CoB i przede wszystkim Opeth pojechałą tam masa ludzi. zostali, ze sie tak brzydko wyrażę, wycyckani. nie wierzę, w żadne 'czyjeś' winy przy przelewach. nie chce też nikogo oskarżać o świadome oszustwa. po prostu, grupka muzycznych zapaleńców, ze zbyt chyba ideologicznym nastawieniem, porwała się z motyką na słońce.
A ty wszystkie rozumy pozjadałeś? Nam nie wierzysz, a tamtym tak? A to dlaczego? Polacy są gorsi? Finowie tacy sami ludzie jak my.
Na szczęście finał tej sprawy nie zależy od twojego "wierze" tylko od papierów w których jest czarno na białym napisane, że zapłaciliśmy w dobrym terminie.
Szajba pisze:a sam festival z tego co wiem byl straszna porażka
to mało wiesz.

Pozdrawiam przy okazji wszystkich napotkanych Sanktuarian :)
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 5:56 pm przez Czaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Czyli Opeth oraz COB mimo ze dostali kase na czas i wszystko było załatwione tak jak zapewniali im organizatorzy , to olali przyjazd do Polski ?
Ostatnio zmieniony śr sie 16, 2006 5:53 pm przez Deleted User 1309, łącznie zmieniany 1 raz.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Czaro pisze:
likipiki pisze: fakt faktem, że na CoB i przede wszystkim Opeth pojechałą tam masa ludzi. zostali, ze sie tak brzydko wyrażę, wycyckani. nie wierzę, w żadne 'czyjeś' winy przy przelewach. nie chce też nikogo oskarżać o świadome oszustwa. po prostu, grupka muzycznych zapaleńców, ze zbyt chyba ideologicznym nastawieniem, porwała się z motyką na słońce.
A ty wszystkie rozumy pozjadałeś? Nam nie wierzysz, a tamtym tak? A to dlaczego? Polacy są gorsi? Finowie tacy sami ludzie jak my.
Na szczęście finał tej sprawy nie zależy od twojego "wierze" tylko od papierów w których jest czarno na białym napisane, że zapłaciliśmy w dobrym terminie.
no ale jednak finał jest taki że te kapele na które ludzie tam pojechali (sam o mały włos nie pojechalem) i zapłacili niezłą kasę nie przyjechały. bez powodu to się nie stało. ci wszyscy ludzie zostali zwyczajnie oszukani i bez znaczenia jest teraz po której stronie wina leży
Czaro
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Matek pisze: no ale jednak finał jest taki że te kapele na które ludzie tam pojechali (sam o mały włos nie pojechalem) i zapłacili niezłą kasę nie przyjechały. bez powodu to się nie stało. ci wszyscy ludzie zostali zwyczajnie oszukani i bez znaczenia jest teraz po której stronie wina leży
a to prawda. My też zapłaciliśmy i to jeszcze większą kasę.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Czaro pisze:a to prawda. My też zapłaciliśmy i to jeszcze większą kasę.
na pewno nikt nie twierdzi że zrobiliście to z premedytacją ale nie można sie dziwić reakcją ludzi którzy dostali zupełnie co innego niż to za co zapłacili.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Fear Factory - genialny koncert, moc i potęga na scenie :) Pozamiatali dokładnie wszystkie inne kapele :!: Koncert na WOA? Jaki koncert? ;) :lol: REWELACJA :!:

Amorphis - drugi świetny koncert... ja nie mam pytań. "My Kantele" i pozamiatane :!: Nowe kawałki też dają radę :) Nowy wokal (Tomi Joutsen) - brawo dla tego pana :!:

Arakain - :shock: kolejna rewelacja :clap: Największa niespodzianka "na plus" tego festiwalu. Rewelacyjny występ :)

Acid Drinkers - całkiem nieźle, chociaż jak dla mnie to troszkę zagłośno.

Totem - niezły występ pomimo niezbyt dobrego dzwięku.

Virgin Snatch - położony koncert, poprzez fatalne nagłośnienie... szkoda!

Hunter - bardzo dobry występ, o niebo lepiej niż na Metalmanii. Początek koncertu --> :shock: i ciarki na plecach. Utwór z dedykacją dla Docenta.

TSA - znudziło mnie dosyć mocno...

Napalm Death - nie znalazłem w tej muzyce nic, co by mnie zainteresowało i po jakiś 10 utworach wróciłem do domu :)

Co do organizacji festiwalu, to napiszę o tym w relacji... która na brudno jest już prawie napisana :lol:

Odwołania zespołów na razie nie będę komentował, bo szczegółów jeszcze nie znam, a wróżyć nie będę :)

Wielkie podziękowania dla Karoliny i Krzyśka za gościnę i wspólnie spędzony czas :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

co ze Śpiochem i luckiem664?
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Czaro pisze:
... no właśnie ... jednak "Czaro" powiedz w takim razie co było prawdziwą przyczyną [przynajmniej w Twoim odczuciu i na podstawie wiedzy którą posiadasz w tej kwestii ]że te kapele nie wystąpiły na festiwalu ... bo można się obrażać i wieszać psy zarówno na zespołach że olały fanów a także na organizatorach że ich oszukali , być może wina leży po obu stronach - jednak w moim odczuciu nie sądzę aby organizatorzy imprezy z góry zakładali że załaduja ludzi w ptaka i wcześniej ogłoszą listę kapel które wystapia aby np: wzrosła sprzedaż biletów - bo do cholery jednak HUNTER FEST jest bardzo młodą impreza i dobrze by się składało gdyby była festiwalem organizowanym cyklicznie bez takich wpadek. Odnośnie zespołów, nie oszukujmy się OPETH oraz CHILDREN OF BODOM posiadają na rynku muzycznym juz spora renomę i gościły także w naszym kraju czyli jednak doszły do porozumienia z organizatorami skoro wówczas koncerty miały miejsce - coś tu jest nie tak - tylko co :?:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

hahaha! własnie mi sie przypomniała jaka akcja ze śpiochem była.

idę sobie po polu namiotowym do namiotu kumpla. Zaczynam sie pytać ziomka czy przynieść moje komandosy. nagle przystaje koleś w koszulce maiden. Pyta sie czy w brązowej butelce. Ja mu na to odpowiadam, ze mam wszystkie kolory butelek. On patrzy na mnie.. "Ty z Sanktuarium jesteś?" na co ja: "oczywiscie! Tobink jestem" na co on odpowiada "o kurde, ja śpioch"

po czym udałem się do mojego namiotu po komandosa i razem żeśmy go spili :)

mega LOL!
Czaro
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Prawda jest taka, że nie wiemy dlaczego nie przyjechali. To co napisali na swoich stronach jest dla nas zupełnie niezrozumiałe, a nie odbierają telefonów i nie możemy z nimi tego wyjaśnić.
W każdym bądź razie oba zespoły kasę dostały. Opeth wprawdzie dwa tygodnie za późno, ale wyłącznie ze swojej winy. Nie mogliśmy puścić im przelewu dopóki nie przysłali nam podpisanego kontraktu. A ten dostaliśmy dwa tygodnie po umówionej dacie realizacji przelewu za koncert. Jedyne co sie zgadza w ich oświadczeniu to to, że nie zapłaciliśmy za transport sprzętu. Opeth zażyczył sobie cały backline zorganizowany na miejscu. Listę sprzętu jaką udało nam się wypożyczyć dla ich potrzeb zaakceptowali na tydzień przed koncertem. Mieli przywieźć same gitary i klawisze, za co zapłaciliśmy. Teraz nagle zarzucają nam, że nie opłaciliśmy transportu całego backlineu, jakby im się pogląd na świat zmienił o 180st :/ COB kasę dostało na czas. Kłopotów żadnych nie było. Nie mamy pojęcia czemy im się odwidziało. Prawdopodobnie posłuchali nagabywań menagera Opethu który obdzwonił wszystkie zachodnie kapele przyjeżdżające na HF, że tu Afryka, okradniemy ich, nie zapłacimy itd. Na szczęście ani Amorphis, Napalm, ani FF się nie przestraszyli. COB niestety tak, no i teraz będą mieć problem, bo ze swojej strony jesteśmy czyści.
Oficjalnego oświadczenia na razie nie wydamy, chcemy porozmawiać z nimi w cztery oczy i dowiedzieć się jakie na prawde mają do nas zastrzeżenia.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

a ja dopiero wrocil :D
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Byłeś w Wawie cały czas i na browar nie przyedłeś?
spioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: spioch »

Tobink pisze:hahaha! własnie mi sie przypomniała jaka akcja ze śpiochem była.

idę sobie po polu namiotowym do namiotu kumpla. Zaczynam sie pytać ziomka czy przynieść moje komandosy. nagle przystaje koleś w koszulce maiden. Pyta sie czy w brązowej butelce. Ja mu na to odpowiadam, ze mam wszystkie kolory butelek. On patrzy na mnie.. "Ty z Sanktuarium jesteś?" na co ja: "oczywiscie! Tobink jestem" na co on odpowiada "o kurde, ja śpioch"

po czym udałem się do mojego namiotu po komandosa i razem żeśmy go spili :)

mega LOL!
tak wlasnie bylo :D ma sie tego nosa hehe
pozniej napisze swoja relacje i podrzuce fotki z tel jak chceta;mam z ludzmi z tad i z paroma mozykami co udalo mi sie dorwac na miescie

:twisted:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Ascot|Support pisze:Byłeś w Wawie cały czas i na browar nie przyedłeś?
przeciez Ty mnie nie lubisz :(
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

nienawidzę wręcz ;P
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

a tak btw. to co tak Hunter straszyl, ze to ich last wystep itp...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

S1MON pisze:a tak btw. to co tak Hunter straszyl, ze to ich last wystep itp...
Hmm... to chyba był taki czarny humor... nawiązujący do ostatniego występu ś.p. Docenta...
www.MetalSide.pl
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

gumbyy pisze: nawiązujący do ostatniego występu ś.p. Docenta...
jeśli o to im chodziło to na pewno nie było to smieszne :?
ODPOWIEDZ