Co dalej z Iron Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Co dalej z Iron Maiden?

Post autor: syzygy »

Ja chcę jak najszybciej wydania koncertówki z trasy early years...ale to już jest pewne, więc nie mam o co się bać. Teraz ma być też koncertowka z nadchodzącej trasy, i bez chorego bruce'a tak jak na DOTR. Niech se nagrają z 15 koncertów i wybiorą najlepszy....
Potem traska Golden Years (i koncertówka) . Ma być Mariner 8). po drodze minimum dwa albumy solo bruca z H w składzie :twisted: które skopią tylek tak jak Chemical. Ostatni album Maiden ma być geniuszem- tak, żeby nawet liki, Slayer i Copy byli zadowoleni :P Po nim trasa.

Na koniec trasa pożegnalna z Thin Line i Nomadem w secie. Po zakończeniu działalności Bruce nagra parę świetnych albumów.

i tak bym to widział. :D
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

A ja wam mówię:

Iron Maiden nagra jeszcze conajmnie 3 płyty ;] Beda nagrwać aż Bruceowi się baterie wyczerpią ;] Ale sądząc po tym jak śpiewa na AMOLAD to ma Duracelki które pracują tak jakby przez pare dni czyli jeszcze długo długo ;] !!

I sie nie smiac z tego bo Eddie was poskromi ;)
Awatar użytkownika
Addie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Addie »

Kratos pisze:
Artur pisze:Ja chcę po prostu trasę Golden Years , gdzie graliby TYLKO utwory z "Powerslave", "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son",
Nie no ze 4-5 klasyków z pierwszych płyt by się przydało :wink: Koncert bez Iron Maiden... nie...
Mowy nawet nie ma! Trzy konkretne płyty to trzy konkretne płyty. Ja jestem za tym, żeby grali TYLKO utwory z albumów 5-7. Nie powinno być nawet kultowego 'Iron Maiden'. Wiadomo, ciężko sobie wyobrazić koncert bez niego, ale w tamtym roku zagrali jakoś bez 'Fear Of The Dark', jednego z pewniaków na każdym koncercie i było zajebiście. W sumie wolę nawet, żeby zastąpili te klasyki. Pomyśl tylko ile zrobi się miejsca w secie bez 'Numbera', 'Run To The Hills', 'Hallowed', 'Wratchild', 'Sanctuary' albo wlaśnie 'Iron Maiden'. Ironi będą mogli zagrać dużo więcej utworów z końca lat osiemdziesiątych, co będzie nie lada gratką dla młodszych fanów, którzy usłyszą po raz pierwszy i prawdopodobnie już ostatni na żywo sporo utworów z okresu Golden Years. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak w Chorzowie z 'Fear Of The Dark'...
prodigalson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: prodigalson »

a ja chciałbym żeby nagrali taką płytę która nie pozwoliła by zakończyć grania (co z resztą i tak się nie stanie), Steve mówi o 15 płytach, ale jest przecież reszta zespołu
Zenek ze Złotopolskich
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Zenek ze Złotopolskich »

A ja myślę, że nagrają album z orkiestrą symfoniczną i chórem. Niewykluczone, że przy okazji nagrają płyte koncertową z tym materiałem albo swoje największe przeboje w wersji symfonicznej.
I to będzie koniec tego zespołu.
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

jak tak czytam o tej ostatniej 15 plycie to mi sie smutno robi :P bez kitu :roll: tak czy siak na pewno bedzie lepiej jak odejdą w dobrym stylu i jasno sprecyzuja kiedy odejdą na emeryture, anizeli mają odwalac jakies tam come backi za pare lat...chociaz znajac steve'a nie wydaje mi sie zeby tak bylo.
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Kurde, aż za serce ściska kiedy mysle że jeszcze tylko 1 płyta :( W takich momentach żałuje że zacząlem ich tak późno słuchać (poczatek 2005)[/img]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:Ostatni album Maiden ma być geniuszem- tak, żeby nawet liki, Slayer i Copy byli zadowoleni
Hehe, fantasta :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Myślę, że Maideni wydadzą więcej niż 15 albumów :wink: Dlaczego? Proste, nie zabija się kury znoszącej złote jajka :rocx
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Też Chciałem to powiedzieć :P A tak przy okazji, zna ktoś termin wydania DVD z trasy Early Years ?
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Artur pisze:
syzygy pisze:Ostatni album Maiden ma być geniuszem- tak, żeby nawet liki, Slayer i Copy byli zadowoleni
Hehe, fantasta :lol: :wink:
O, hihi, nawet o mnie pomyśleliście. Również liczę na taki album.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Myślę, że z tymi 15 albumami to nie jest jeszcze przesądzone. Steve sobie coś powiedział i wszyscy od razu biorą to na poważnie. Myślę, że nawet jeśliby miało byc 15 albumów to może faktycznie lepiej żeby maiden odeszło jako największy heavy metalowy zespół na świecie, niż jako jakieś dziadki po 60 lat :lol: Bo nie wyobrażam sobie wokalu Bruce'a na 18 studyjnym albumie :D . Ale nie martwmy się na zapas, bo jeszcze tyle tras i koncertówek, przeciez z kazdej trasy mają byc teraz koncertówki więc trochę tego będzie, jeszcze nam panowie z 7 lat pograją :rocx
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Abstract pisze:A tak przy okazji, zna ktoś termin wydania DVD z trasy Early Years ?
Pewnie okolice Bożego Narodzenia... potencjalnie lepsza sprzedaż :wink: Przyszłej oczywiście.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Tzn. Mówimy o przyszłym Bożym Narodzeniu w 2007?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tak obstawiam. Trasę skończą jakoś w marcu pewnie, potem zrobią pewnie jakąś przerwę, w okolicach wakacji wypuszczą DVD historyczne a koncert z Early Days pewnie na święta. Tak może być ale nie musi :wink: Zresztą DOTR DVD na dobrą sprawę jeszcze się nie ukazało a my już o następnym prawimy :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Chciałbym by w 2007 r. zrobili na wakacjach, mini trasę na 20 koncertów po Europie poświęconą w całości płycie The Number of the Beast na 25-lecie albumu, cała płyta w secie +5-6 utworów.
Eee takie marzenia.
Awatar użytkownika
reiper
-#Invader
-#Invader

Post autor: reiper »

Sciagnijcie sobie Rock Am Ring, bedziecie miec koncert z Early Days :). To wydanie nieoficjalne (o ile w ogole wydane) wiec mozna sciagac (wersja DVD , bardzo fajnie zrobiona). Jest jeszcze podobnie zrobiony koncert ze stadionu Ulevi.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Addie pisze:
Kratos pisze:
Artur pisze:Ja chcę po prostu trasę Golden Years , gdzie graliby TYLKO utwory z "Powerslave", "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son",
Nie no ze 4-5 klasyków z pierwszych płyt by się przydało :wink: Koncert bez Iron Maiden... nie...
Mowy nawet nie ma! Trzy konkretne płyty to trzy konkretne płyty. Ja jestem za tym, żeby grali TYLKO utwory z albumów 5-7. Nie powinno być nawet kultowego 'Iron Maiden'. Wiadomo, ciężko sobie wyobrazić koncert bez niego, ale w tamtym roku zagrali jakoś bez 'Fear Of The Dark', jednego z pewniaków na każdym koncercie i było zajebiście. W sumie wolę nawet, żeby zastąpili te klasyki. Pomyśl tylko ile zrobi się miejsca w secie bez 'Numbera', 'Run To The Hills', 'Hallowed', 'Wratchild', 'Sanctuary' albo wlaśnie 'Iron Maiden'. Ironi będą mogli zagrać dużo więcej utworów z końca lat osiemdziesiątych, co będzie nie lada gratką dla młodszych fanów, którzy usłyszą po raz pierwszy i prawdopodobnie już ostatni na żywo sporo utworów z okresu Golden Years. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak w Chorzowie z 'Fear Of The Dark'...
Ale ten zespół nie nazywa się Fear of the Dark, i nie grał Feara na każdym koncercie od początku istnienia. Na gigach promujących Golden Years na pewno będą grali kawałki z wcześniejszych płyt.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nomad pisze:Chciałbym by w 2007 r. zrobili na wakacjach, mini trasę na 20 koncertów po Europie poświęconą w całości płycie The Number of the Beast
Co z tego skoro nawet jeśli, to i tak by nie zawitali do naszego pięknego kraju :wink: Zreszta,to marzenia ściętej głowy :?
Smith6
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Smith6 »

paniron pisze:mi sie wydaje, że 15 płyta bedzie kontynuacją Amolada długie kompozycje troche eksperymantów. Potem pewnie trasa promująca. Mam tylko nadzieje, że od czasu do czasu będą jeszcze pogrywać. Choć to jeszcze daleka przyszłość. Bruce pewnie nagra jakiś album, ewentualnie powydziera sie okazyjnie z innymi kapelami. Dave bedzie czytał dziatkom bajki przy kominku. Steve może nagra coś z Nicko i innymi muzykami, albo z córką potem napisze autobiografie, albo Bruce ją napisze :lol:
Nicko będzie w TV prowadził program rozrywkowy. A Jan nic nie będzie robił.
Raz na jakiś czas spotkają sie wszyscy na scenie i kilka razy w roku odbędą sie okazyjne koncerty i zagrają całe SIT i SSOASS :wink:

a Jan będzie pił piwo :d
ODPOWIEDZ