Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:Raczej o to drugie,
Te, nie rób ze mnie jakiegoś alkoholika ;(
syzygy pisze:choć pierwsze też się czasem zdarza
jak zwykle Ci się zdaje :]

odnośnie ankiety - głos na Apetite choc pozotsale tez uwielbiam ;)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

G'n'R to zespol, na ktorym wzoruje sie moj zespol, wiec oczywiste, ze ich lubie. fanem nie jestem ale grają fajnie :)Use your Illusion II to wg mnei plyta nr 1 :) a co do velvetu...gdyby nie Slash to ten zespoł utonąłby w morzy wielu innych tego typu zespołow.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

najlepsze gunsy to oczywiście debiut. jeżeli miałbym ulubione utwory wymienić to tak by to wyglądało
nightrain
paradise city
welcome to the jungle
civil war
estranged
so fine
you could be mine
november rain
it's so easy
możeniezbyt to oryginalne no ale tak jest ;)

a co do velvetów... jeden wielki zawód jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Wiśnia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Wiśnia »

Gunsów słucham już dość długo, ale nigdy nie moge się zdecydować, czy wole Appetite For Destruction czy Use Yor Illusion 1. Głos na UYI1 bo przegrywa. :D
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

AFD :solo G`N`R rlz :solo malo jest takich zepsolow, ktore tak potrafia mi walnac dawka humoru lub zdolowac ;] a kto mowi, ze bez chocby Slasha gnr dzis to nie to samo, co 15 lat temu to nie do konca wie co mowi :] wystarczylo byc na koncercie w wawie lub obejrzec ich koncert z Lizbony w ramach RiR , by sadzic, ze daja czadu :rocx
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

S1MON pisze:a kto mowi, ze bez chocby Slasha gnr dzis to nie to samo, co 15 lat temu to nie do konca wie co mowi :] wystarczylo byc na koncercie w wawie
wyczuwam aluzje :wink:
wiadome, że bycie na koncercie to przeżycie i też inaczej przez to na to patrzysz, ale gdybyś był na tym koncercie te 15 lat temu mógłbyś myśleć inaczej

ja słuchając bootów z lat 90 i "teraźniejszych" czuje po prostu tak wielką różnicę, że dla mnie gnr bez duffa i slasha to jednak inny zespół
z żadnym innym zespołem tak nie mam tylko akurat właśnie z gnr

ale ogólnie spoko, każdy ma swoje zdanie na ten temat :wink:
mtszły
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

ok tamte byly lepsze, ale po przerwie jaka nam Axl zapodal to i tak swietnie graja i brzmia, a sa to jakby nowi ludzie na basie czy bebnach czy gitarach dwoch
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Szajba pisze:a co do velvetu...gdyby nie Slash to ten zespoł utonąłby w morzy wielu innych tego typu zespołow.
Owszem, choć z drugiej strony osoba Weilanda też gwarantuje pewną odmienność, a zarazem dość spore zainteresowanie, wszak Stone Temple Pilots niszową kapelą nie byli.
S1MON pisze:malo jest takich zepsolow, ktore tak potrafia mi walnac dawka humoru...
Dokłądnie, to jest dla mnie w ogóle istota tej muzyki - dawka pozytywnej energii :rocx Natomiast jednak dołować się przy tej muzyce nie potrafię :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Natomiast jednak dołować się przy tej muzyce nie potrafię :wink:
wiesz...mozna miec sentyment do jakiegos utworu, ktory kojarzy Ci sie z czyms negatywnym z zycia i sluchajac jakiegos utworu przypomina sie cos niemilego...ogolnie w swoich textach gnr ma pare linijek zamulajacych ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

S1MON pisze:wiesz...mozna miec sentyment do jakiegos utworu, ktory kojarzy Ci sie z czyms negatywnym z zycia i sluchajac jakiegos utworu przypomina sie cos niemilego...ogolnie w swoich textach gnr ma pare linijek zamulajacych
No spoko, każdy przecież odbiera muzykę inaczej, to raz, a dwa, że faktycznie można mieć jakieś wspomnienia z daną piosenką, których inni ludzie nie mają.
A'propos - czyli udało Ci się być w tym roku na ich gigu łobuzie ?? :lol: :P
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

udało :oops:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Nie lubie za bardzo Gunsów, jakoś mi nie przypasowali, bardzo lubie takiego Amerykańskiego Hard-Rocka ,ale Gunsów akurat nie, no i trzeba przyznać że Gunsi to troche inna muzyka niż KISS, Van Halen, Motley Crue czy Dokken.Fajnie jakby ludzie lubiący Gunsów ,dalej "grzebali" w Amerykanskim Hard-Rocku bo wg.mnie są zespoły lepsze w tym nurcie 8).
Velvet Revolver,nie słyszałem.
Davenport

Post autor: Davenport »

hehe... Gunsi... jeden z najważniejszych dla mojej skromnej osoby zespół... ale niestety już go nie ma... Guns N' Roses to byli Slash, Axl, Matt, Izzy, Duff... a Velvet Revolver? To tylko próba pokazania 'czegoś' Axlowi... imo powinni dać sobie buzi na zgodę i połączyć znów siły. bo tylko razem są zdolni, żeby cokolwiek zdziałać...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Gunsów podoba mi się słownie JEDEN utwór - Welcome To The Jungle. Poza tym jest to zespół dla mnie nie do przetrawienia. Natomiast Velvet to już IMO totalna porażka,totalnie bezpłciowy rock dla nikogo
Davenport

e tam... 'Appetite...' jest zajebisty! :)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Kwestia gustu,jak zwykle :wink:
Davenport

masz rację! :beer
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Davenport pisze:hehe... Gunsi... jeden z najważniejszych dla mojej skromnej osoby zespół... ale niestety już go nie ma... Guns N' Roses to byli Slash, Axl, Matt, Izzy, Duff...
hmmmm...dzis koncert gnr brzmieniowo nie wyglada jak te parenascie lat temu...zaden zespol nie brzmi tak samo na koncercie po tylu latach...jestes az tak pewien, ze jakbys USLYSZAL kolesi grajacych teraz w gnr a oryginalny sklad to wyczulbys roznice ? ogladalem jeden koncert z RiR i bylem w wawie i ci kolesie nie partacza solo z chocby November Rain...inaczej wygladaja, ale ten zespol TERAZ tez potrafi grac z calym szacunkiem dla skladu z lat `90
Davenport

S1MON pisze:ale ten zespol TERAZ tez potrafi grac z calym szacunkiem dla skladu z lat `90
okej... ale skąd pewność, że ci obecni dobrze sprawdzą się w roli tych, którzy byli odpowiedzialni za powstawanie nowego materiału? każdy, kto umie grać, będzie grał dobrze to, co już zostało wymyślone...
S1MON pisze:zaden zespol nie brzmi tak samo na koncercie po tylu latach
no nie... ale są zespoły, które brzmią bardzo podobnie, jak np. Grave Digger czy Iced Earth...
S1MON pisze: jakbys USLYSZAL kolesi grajacych teraz w gnr a oryginalny sklad to wyczulbys roznice ?
nie o to chodzi, ale niech Ci będzie...
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

ja Cie do nieczego nie chce zmuszac czy wywierac odpowiedzi :) powiedziales swoje zdanie a ja swoje...a jaki bedzie nowy material ( jesli wyjdzie w koncu :/ ) to ja nie wiem...slyszalem pare ich idem nowych i chocby madagascar i sa ok, ale nie powalaja jak chocby Nightrain w starym skladzie :]
ODPOWIEDZ