Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
I bardzo dobrze. 
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Nie znacie jakieś stronki z tłumaczeniami Megadeth'a (szczególnie zależy mi na A Secret Place)

Megadeth to zawsze była i będzie jedna z moich ulubionych kapel thrashowych , stawiam obok nich Testament ale tych drugich słucham już mniej , wole twórczość Mustaine'a , właśnie słucham So Far...So Good...So What!
Jest zapowiedź nowego albumu Megadeth
:rocx
Zapraszam na: http://www.megadeth.com/ gdzie możecie posłuchać wersji demo jednego z nowych kawałków - "Gears Of War". Jest świetny, dość mocny, agresywniejszy od większości utworów z "The System Has Failed", ma fajną, melodyjną solówkę. Strasznie wyostrzył mi apetyt na "United Abominations", zwłaszcza, że to "tylko" wersja demo a i tak świetnie się słucha
Brawo Rudy & Droverowie :rocx
Kurde, jakby jeszcze Obserwator wrócił.... byłoby o czym rozprawiać...
Zapraszam na: http://www.megadeth.com/ gdzie możecie posłuchać wersji demo jednego z nowych kawałków - "Gears Of War". Jest świetny, dość mocny, agresywniejszy od większości utworów z "The System Has Failed", ma fajną, melodyjną solówkę. Strasznie wyostrzył mi apetyt na "United Abominations", zwłaszcza, że to "tylko" wersja demo a i tak świetnie się słucha
Brawo Rudy & Droverowie :rocx
Kurde, jakby jeszcze Obserwator wrócił.... byłoby o czym rozprawiać...
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

-
Paschendale
- -#Wrathchild

Mój głos na Rust In Peace, choc CTE i Youthnasia też są niczego sobie.
Nooo nieźle, kawałek ma fajny ciężki riff. Mam nadzieję że cały album utrzyma się w podobnej stylistyce, a nie jak na TSHF że jedynie Kick the chair kopał dupsko.
Ja tutaj powrócę jeszcze do pierwotnego tematu, tj. do ankiety.
Twierdzę, iż najlepszym albumem jest Countdown to Extenction. Bardzo niedoceniona płyta, szczególnie dlatego,że wyszła praktycznie równo z Black Albumem, który w porównaniu do dzieła Megadeth, wypada bardzo blado.
Megadeth nadal bardzo mocno kopie w jajka riffami, sięgając też po gitary klasyczne i akustyczne. Osobiście porównując te dwie płyty, Countdown wyżej.
Zawartość muzyczna: same hiciory tak naprawdę. Symphony of Destruction, Architecture of Agression czy Sweating Bullets, grane są chyba po dziś dzień.
Tą płytą, Megadeth potwierdził również, że trzecie miejsce w panteonie bóstw Thrashu, zaraz po Slayerze i Metallice, należy im się jak najbardziej.
Twierdzę, iż najlepszym albumem jest Countdown to Extenction. Bardzo niedoceniona płyta, szczególnie dlatego,że wyszła praktycznie równo z Black Albumem, który w porównaniu do dzieła Megadeth, wypada bardzo blado.
Megadeth nadal bardzo mocno kopie w jajka riffami, sięgając też po gitary klasyczne i akustyczne. Osobiście porównując te dwie płyty, Countdown wyżej.
Zawartość muzyczna: same hiciory tak naprawdę. Symphony of Destruction, Architecture of Agression czy Sweating Bullets, grane są chyba po dziś dzień.
Tą płytą, Megadeth potwierdził również, że trzecie miejsce w panteonie bóstw Thrashu, zaraz po Slayerze i Metallice, należy im się jak najbardziej.
BzduraBeBe pisze:Twierdzę, iż najlepszym albumem jest Countdown to Extenction. Bardzo niedoceniona płyta, szczególnie dlatego,że wyszła praktycznie równo z Black Albumem, który w porównaniu do dzieła Megadeth, wypada bardzo blado. .
Architecture grany był chyba tylko na trasie Countdown, a szkoda.. chętnie bym teraz usłyszał ten kawałek.BeBe pisze:Zawartość muzyczna: same hiciory tak naprawdę. Symphony of Destruction, Architecture of Agression czy Sweating Bullets, grane są chyba po dziś dzień..
Ke? że niby Slayer lepszy od Megadeth? :>:>BeBe pisze:Tą płytą, Megadeth potwierdził również, że trzecie miejsce w panteonie bóstw Thrashu, zaraz po Slayerze i Metallice, należy im się jak najbardziej.
A co do nowego kawałku to kopie dupsko
no, a jak by mialo byc inaczej ?Wojtek pisze:e niby Slayer lepszy od Megadeth? :>:>
już nie mam tu najwięcej postów

nie mogło by być inaczej.Szajba pisze:no, a jak by mialo byc inaczej ?
neva!!!
A jak napisałemBzdura Razz Samo Ashes In Your Mouth jest lepsze niż połowa Black Albumu.
A nie ? :> Z całym szacunkiem, ale Slayer jest Zeusem ThrashuKe? że niby Slayer lepszy od Megadeth? :>:>
Hehe, bo zawsze grał thrash, w przeciwieństwie do MegadethBeBe pisze:A nie ? :> Z całym szacunkiem, ale Slayer jest Zeusem Thrashu
A i tak wszyscy wiedzą, że The Big Four o kant dupy rozbić można, bo są jeszcze TestAmenT i Exodus
Właśnie, szczególnie Testament.Artur pisze:A i tak wszyscy wiedzą, że The Big Four o kant dupy rozbić można, bo są jeszcze TestAmenT i Exodus
MEGADEATH niezła kapelka ma kilka świetnych płyt np.Youthanasia,Rust ...,
Coutdown ...., Peace ....,Killing...,a reszta bez Marty Friedmana to troszkę już cienkawo.
Coutdown ...., Peace ....,Killing...,a reszta bez Marty Friedmana to troszkę już cienkawo.
łups de IRON