100 wokalistów wszech czasów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Re: 100 wokalistów wszech czasów
Dokładnie, jak zespół który nagrał Hatebreeder'a mógł nagrać takie coś... a wokal to kwestia gustu, bo to są dwa zupełnie inne rodzaje wokalu, raczej nie można ich obiektywnie porównać.Stormshield pisze:W ogóle ta płyta strasznie gówniana jest. A Laiho jest tak samo średnim wokalistą jak Jamesmichi pisze:AYDY
wracając do rankingu. 4 miejsce miał Chris Cornell, jak najbardziej zasłużone imo. jeden z lepszych wokalistów jakich mi było dane usłyszeć. jeżeli ktoś nie kojarzy gościa to ma okazje
bo nagrał utwór do nowego bonda. jak wam się podoba ten kawałek? 
podoba i to nawet bardzo, ale do black hole sun, call me a dog, hungerstrike, all night thing czy times of trouble to mu troche brakuje
ale milo sie slucha... milej niz audioslave w kazdym razie heh
"everybody lies"
-
The Burczax
- -#Moonchild

Znam z Soundgarden tylko Black Hole Sun bardzo mi się ten kawałek podoba , taki schizowaty. Jeszcze ten teledysk.Bizon pisze:podoba i to nawet bardzo, ale do black hole sun, call me a dog, hungerstrike, all night thing czy times of trouble to mu troche brakujeale milo sie slucha... milej niz audioslave w kazdym razie heh
no i z tego co wymienilem to tylko BHS to soundgarden
reszta to temple of the dog... jedna z moich ulubionych plyt jakie dane mi bylo slyszec... a slyszalem (i posiadam) sporo...
"everybody lies"
Robert Plant wg mnie faktycznie niezagrozony! zasluzona pozycja nr 1! na drugie miejsce dalbym freddiego mercury. Najwiekszym zartem chyba jest pozycja 43 Iana Gillana, do cholery ten kto ukladal ten pseudoranking chyba nie slyszal Child Time i Lazy. Ian ze spokojem powinien znalezc sie w pierwszej piatce, no ale coz jesli taki Bono- niby to rockowiec? hahaha jest przed nim to nie ma o czym dyskutowac
ale ranking chyba nie miał na celu oceniać umiejętności technicznych. na to się składa pewnie jeszcze wiele czynników.Deep pisze:Robert Plant wg mnie faktycznie niezagrozony! zasluzona pozycja nr 1! na drugie miejsce dalbym freddiego mercury. Najwiekszym zartem chyba jest pozycja 43 Iana Gillana, do cholery ten kto ukladal ten pseudoranking chyba nie slyszal Child Time i Lazy
a może nie? bono i u2 zasługują nawet na najwyższe miejsca.Deep pisze:Bono- niby to rockowiec?
oczywista sprawa. jego najlepszy okres. takie say hello to heaven to poezja.Bizon pisze: reszta to temple of the dog.
Ozz i Axl za wysoko, Hendrix i Mercury za nisko.
Jak dla mnie kolejny ranking, który o kant tyłka można rozbić.
Jak dla mnie kolejny ranking, który o kant tyłka można rozbić.
z niego to akurat niezbyt wybitny wokalista byłBeBe pisze:Hendrix
jak dla mnie najlepszy ranking jaki widziałem. pokaż lepszy. zrób lepszy.BeBe pisze:Jak dla mnie kolejny ranking, który o kant tyłka można rozbić.
Nie zapomnij o Dodzie
Oceniam też klimat jaki tworzą wokaliści. Jak dla mnie Axl nawet ze swoim piskiem nie przebija fałszów Hendrixa.Matek pisze: z niego to akurat niezbyt wybitny wokalista był
A jak dla mnie to kolejny badziewny. Rankingi nie są robione pod ludzi, ale pod tego który robi dany ranking. Więc jeżeli ja bym robił, zrobiłbym taki ranking, który wg. mnie zawierałby najlepszych wokalistów, jednym by przypadł do gustu innym nie.jak dla mnie najlepszy ranking jaki widziałem. pokaż lepszy. zrób lepszy.
Dlatego twierdzę,że takie "kwalifikacje" dla ludu, są bez sensu-bo i tak nadal każdy będzie miał swoje zdanie, czyż nie ?
Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 12:38 pm przez BeBe, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie o tym mówię. nie ma dobrych rankingów. a jednak ludzie są ich ciekawiBeBe pisze:A jak dla mnie to kolejny badziewny. Rankingi nie są robione pod ludzi, ale pod tego który robi dany ranking. Więc jeżeli ja bym robił, zrobiłbym taki ranking, który wg. mnie zawierałby najlepszych wokalistów, jednym by przypadł do gustu innym nie.
Dlatego twierdzę,że takie "kwalifikacje" dla ludu, są bez sensu-bo i tak nadal będzie miał swoje zdanie, czyż nie ?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No rzeczywiście... W rankingu największych krzykaczy i ludzi od darcia się rzeczywiście nie powinno być dla niego miejsca...Deep pisze: no ale coz jesli taki Bono- niby to rockowiec? hahaha jest przed nim to nie ma o czym dyskutowac
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

rankingi "popelniane" przez zachodnie media...sa przeazajaco zenujace i to tak wyglada wszedzie!ale czemu sie dziwimy?!dla nich ciezki metal to H.I.M. albi inna Apocalitica...chory swiat
- Alkochochlik
- -#Trooper

Wybaczcie za odkopanie tematu, ale co tam k*rwa robi Mike Shinoda? No LP nie lubię, i na Benningtona się jeszcze zgodze, bo jest niezłym wokalistą, ale Shinoda? A z tym że Dee Snider jest tak nisko nie mogę pojąć, imo zabrakło tam też Jeff'a Scot'a Soto. Bruce też jest nieco za nisko wg. mnie.
ha ha , dobre z tym wybaczaniemWarlordTheGreat pisze:Wybaczcie za odkopanie tematu, Bruce też jest nieco za nisko wg. mnie.
Dio też za nisko.
- Alkochochlik
- -#Trooper

ZdecydowanieStokrotka pisze:Dio też za nisko.
IMO:
1. Bruce
2. Ronnie
3. Ozzy
4. Rob Halford
Reszta może być, ale nie umię Shinody i paru innych tam ździerżyć, a nie chce mi się włąsnego top 100 robić, no ale w okolicach 20 miejsca uplasowałbym Dee Snidera (Twisted Sister jakby ktoś nie wiedział) - jego wykonanie Wasted Years bardziej mi odpowiada niż oryginał wykonywany przez Bruce'a - a nie na Boga (powinno być Szatana) na 8x
I brakuje mi tam też Chucka Billy'ego (Testament)
Ave Satanas!
-
AnarchyMen
- -#Invader

dal mnie Bruce na pierwszym bo głos mnie powala w szczególności ten z Fear of the dark a potem Ozzy za Iron Mana i Crazy Train 
- Mike Patton
- -#Trooper

Brak Mike Pattona w 100 to skandal!!!