Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
jesli chodzi o solowki to zastrzezenia mam do legacy i ostatniej w FTGGOG. Jesli chodzi o ten pierwszy to po prostu prosi sie o drugie solo, a ten drugi zarzut dave wynagrodzil na koncercie. Jesli o pozostaly material chodzi to solowki pasuja do utworu, a to jest w nich najwazniejsze, nie moga zagrac w takim rytmie/tempie solowki rodem z powerslave czy SiT .... a szkoda, moze kiedys sprobuja.
Bardzo mało lub nawet brak wypaśnych solówek i brak killera na miarę Be Quick or Be Dead czy Aces High. Ale na numery tego typu nie ma już co liczyć.
The Legacy przede wszystkim...
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Why?? Dla mnie jest fajna tylko trohe przydługa. Intro jest zaje**Hallowed pisze:The Legacy przede wszystkim...
Legacy byloby o wiele lepsze gdyby byla druga solowka...tak pozostawia pewien niedosyt ale na zywo wychodzi znakomicie. Tak ! wlasnie przy tym najlepiej bawilem sie w Dortmundzie.
Jak już mówiłem, nie wszystkie Gersowe patatajki mi podchodzą, mimo, że go lubię.Cygan pisze:Why?? Dla mnie jest fajna tylko trohe przydługa. Intro jest zaje**Hallowed pisze:The Legacy przede wszystkim...
Satch pisze:mimo, że go lubię.
BTW: Hallowed coz za zmiana stylistyczno/nickowa
A to taki hołd dla jednego z Mistrzów 
Wszystko mi się nie podoba w tej płycie. Nudna jak flaki z olejem.
Hmm... jestem na etapie chyba 5 czy 6 podejścia do tej płyty (każde podejście to od 1 do 4 przesłuchań) I mimo, że jest tam parę pozytywów (choć zaczynam się wkręcać dopiero teraz) - jak parę solówek, mroczny klimat itp. to jednak ta płyta ma sporo minusów:
-brak agresji - panowie już dawno przestali pisać mocne, agresywne utworki... ta płyta odchodzi od Heve Metalu jak żadna inna płyta Maiden
-sporo utowrów jest zbyt rozwlekłych... po prostu
I zarzut największy:
-pierwsze kilka przesłuchań miałem wrazenie że słucham zlepka z patentów z DoD, BNW i VXI... zrobili się momentami nieziemsko wręcz przewidywalni - takie same patenty aranżacyjne, podobne konstrukcje utworów.. i zawsze wiadomo, ze zaraz wejdzie Bruce robiąc "ooooooooo oooooo"
I to mnie w tej płycie mierzi nieziemsko...
-brak agresji - panowie już dawno przestali pisać mocne, agresywne utworki... ta płyta odchodzi od Heve Metalu jak żadna inna płyta Maiden
-sporo utowrów jest zbyt rozwlekłych... po prostu
I zarzut największy:
-pierwsze kilka przesłuchań miałem wrazenie że słucham zlepka z patentów z DoD, BNW i VXI... zrobili się momentami nieziemsko wręcz przewidywalni - takie same patenty aranżacyjne, podobne konstrukcje utworów.. i zawsze wiadomo, ze zaraz wejdzie Bruce robiąc "ooooooooo oooooo"
I to mnie w tej płycie mierzi nieziemsko...
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
No fakt. Jest moc i potężne czasem chwile jak w BTATS ale nima agresji a szkoda.Ryba pisze:brak agresji
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
No fakt. Jest moc i potężne czasem chwile jak w BTATS ale nima agresji a szkoda.Ryba pisze:brak agresji
Jedynym minusem jest to że jest na niej jedynie 10 utworów
Up The Irons :rocx
Up The Irons :rocx
No fakt. Mogło by być 5 krotszych była by dużo lepsza 
To raczej jakaś mini-płytka by z tego wyszła
Ale o wiele fajniejsza 
Mnie zczyna wkurzac na tej płycie(dopiero teraz) wokal Bruce jak zaczyna piać 
A ja nie wiem co mnie tam konkretnie wkurza bo ta płyta jest nudna i nieciekawa i o 
Tak do końca nudna to nie jest...ale faktycznie, niektóre kawałki powinny być krótsze...niepotrzebnie poprzeciągali...
No tak pierwsze 10 powinni skrócić.ironek_48 pisze:niektóre kawałki powinny być krótsze