Nevermore

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Nevermore

Post autor: M@ti »

and moooore...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Wrath pisze:Jakbym nie wiedzial ze tam Warrel śpiewa to bym myślał ze to inny wokalista chyba. Czasami kojarzyło mi się z Tatem z Queensryche.
Tate jest zajebisty przeca ;]
Choć faktycznie w początkach kariery Queensryche piał jak kogut ałe ładnie piał ;)
Wrath pisze:ee nie zrobi tego chyba.
Może jednak ?? ;)
Wrath pisze:chociaz i moze przydałby się na coś...nie wchodzi mi jakoś 5 ostatnich kawalkow na debiucie :/ 4 pierwsze super a potem wszystko sie zlewa. może Arczi by mnie oświecil.
Znaczy ja śłucham debiutu 8-utworowego bo "the system Is Failing" to bonus ;]
A że nie wchodzi to trudno, może będzie (albo i już jest) lepiej ;) Mi ciężko było się przekonać do "Sea Of Possibilities", ale polubiłem. Z tej reszt natomiast to uwielbiam "The Hurting Words" (taki jakby pierwowzór "The Lotus Eaters" z "DNB") i "Godmoney" :)
Wrath pisze:już mi się wszystko podoba 8)
Aaaa :lol: Trochę widać me zaległości :P
husaria pisze:Reszta hołoty niech nam na ''pan'' mówi:j
No na bank :lol:

"The Politics Of Ecstasy" gniecie 8)

A teraz do rzeczy:
Czytałem w Pure Metal wywiad z WD i powiedział m.in. że:
:arrow: Smyth jest już zdrowy, Sheppard też
:arrow: obok DVD wyjdzie też normalna koncertówka w formie audio (ZAJEBIŚCIE :D)
:arrow: nowy album ma się ukazać pod koniec roku :twisted: 8)

Gdzie indziej natomiast wyczytałem, że Smyth ma już ponoć napisanych 5 utworów na nowy album :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:nowy album ma się ukazać pod koniec roku
aaaaaaaaaa !!!!!!!!!!
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

a miał być jutro :evil: :P
<ślini się>
Artur pisze:obok DVD wyjdzie też normalna koncertówka w formie audio (ZAJEBIŚCIE
Nie no super, szkoda tylko, że będę jej słuchał z pirata pewnie :/
wogole to zadnego oryginala NM nie mam i chyba duzo czasu minie zanim jakiegoś nabędę.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wrath pisze:Nie no super, szkoda tylko, że będę jej słuchał z pirata pewnie :/
Nie martw się, z czasem i oryginała kupisz. :D
Wrath pisze:wogole to zadnego oryginala NM nie mam i chyba duzo czasu
minie zanim jakiegoś nabędę.
Zdasz te wszystkie butelki po browarach i kupisz całą dyskografię.:B
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

metal pisze:metal lubi wszystko w czym maczał paluchy Warell ;]
to coś się nie przyznawaleś zbytni, chyba że Arturowy prywatnie :P

Mi tam Warrel się zajebiście podoba na tGE, POE, DHIADW. Wokale z tych płyt łykam bez popity i nie marudzę. Ale nie znosze tej jego maniery 'charczenia' jaka się często ujawnia na DNB (Fault Of The Flash np. :P ) na EoR też często mnie wkurza, np. w pierszej połowie ostatniego, zajebistego kawałka. Ogólnie to z Warrelem mam tak jak z LaBrie- czasami mam ochotę utopić go w łyżce wody, innym razem wpadam w zachwyt nad jego wokalem... i co ja mam biedny zrobić? :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No nie wiem ;]

Ja to mam tak jak Metal - kocham w zasadzie wszystko co Warrel zrobił a wokalnie jest dla mnie po prostu mistrzem.
Jedynie mógłbym ponarzekać na "Refuge Denied" bo ten album aż tak mnie nie rusza. Ale resztę łykam bez popity. Taki już jestem :lol: i taki jest Warrel ;]
syzygy pisze:na EoR też często mnie wkurza, np. w pierszej połowie ostatniego, zajebistego kawałka.
Chyba kojarzę o co Ci biega i o ile pamiętam to w jednym z tych fragmentów mi przypomniał autentycznie Andy'ego Derisa :lol:

I tak szczerze to jednak porównywać LaBrie z Warrelem to IMO trochę niebo a ziemia, choć James też potrafi czasem pięknie śpiewać ;]
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:I tak szczerze to jednak porównywać LaBrie z Warrelem to IMO trochę niebo a ziemia, choć James też potrafi czasem pięknie śpiewać ;]
nie no, wiem, że to zupełnie inna bajka, ale mi chodziło o mieszane uczucia jakie obaj we mnie wywołują :P
A z NM będzie lepiej. Te 3 CD właściwie uwielbiam, a to juz naprawdę coś, a reszta wejdzie pewnie jeszcze. Nic na siłę :P Za jakiś czas pewnie puszczę EoR i oniemieję z zachwytu ;]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

To teraz kupuj, wszak lubisz orginałki ;]
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

To teraz kupuj, wszak lubisz orginałki ;]
no polityków już nawet miałem w ręce, bo za 30zł, ale przegrali z Octavarium :P A jakie wydawnictwo warto kupić, bo ja już się gubię w tych remasterach...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

:shock:
"Politics Of Ecstasy" z "Octavarium" ?? :closed Toś mnie z tropu zbił :lol: Ja znaczy lubię w sumie "8varium" ale no jednak "POE" to kilka klas wzwyż IMO ;]

A co do tego co niby warto kupić to jeśli idzie o remastery to ja nic nie mam i nie zamierzam raczej. A tak w ogóle to wszystko warto kupić nevermoraków :mrgreen:
A jeśli Ci chodzi o wybór między pierwszym wydaniem (w zasadzie to wznowieniem ale to już szczegół :lol: ) a remasterem to ró jak chcesz. Normalna wersja tańsza, co u mnie zawsze raczej wygrywa ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:"Politics Of Ecstasy" z "Octavarium" ?? Toś mnie z tropu zbił
nie no, to było głównie dlatego, że DT nie miałem żadej płyty, a NM już mam tGE. A chciałem mieć przynajmniej 1 oryginał zespołów z mojej pierwszej 10. Ale w sumie Tool się wladował i znowu dupa :]
Artur pisze:Normalna wersja tańsza, co u mnie zawsze raczej wygrywa
ee, to ja tez wybiore te za 30zł. Myślałem, ze te remastery można dostać tezpo tej cenie, ale jak nie, to niech spadają ;B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Yeah!
Genialna kapela... słucham ich od jesieni 1996 roku, czyli od premiery "The Politics of Ecstasy". Wcześniej znałem tylko jeden teledysk Sanctuary, a mianowicie "Future Tense". Klip ten nagrałem sobie z "Headbanger's Ball".

Moim ulubionym krążkiem Nevermore jest "Dreaming Neon Black". Później "The Politics...", "Dead Heart in a Dead World" i później reszta :)

Bardzo sobię cenię ten zespół :)
www.MetalSide.pl
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No i bardzo fajnie :beer
syzygy pisze:a NM już mam tGE
A kurde zapomniałem właśnie o tym ;)
gumbyy pisze:a mianowicie "Future Tense".
Przezajebisty wałek :twisted: Jeden z moich ulubionych Sanctuary.
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Ja słuchałem TGE jak pisałem pracę do "Złotego Pióra" (konkur dziennikarski zachodniopomorskiem ;)). Kiedy DVD?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:nowy album ma się ukazać pod koniec roku
o, super. Nie zauważyłem tego wcześniej :P
Artur pisze:obok DVD wyjdzie też normalna koncertówka w formie audio (ZAJEBIŚCIE )
a to jeszcze lepsza informacja :P Bo jakby było DVD, to bym w ogóle tym się nie intereswał...no może w najlepszym razie ściągnął z neta i obejrzał z jeden raz.. bo jakoś mało koncertów oglądam :wink: Bardzo liczę na tą koncertówkę, set jest wprost idealny, modlę się tylko, żeby wykonanie było równie świetne.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

syzygy pisze:Bardzo liczę na tą koncertówkę, set jest wprost idealny, modlę się tylko, żeby wykonanie było równie świetne.
E tam, ja nie mogłem sie doczekać i pościągałem pełno bootów, więc nie mozność doczekania mam mniejszą.
A w ogółe przeca jakby wyszło tylko DVD to zawsze można przerobić same audio i tego słuchac :j
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

husaria pisze:A w ogółe przeca jakby wyszło tylko DVD to zawsze można przerobić same audio i tego słuchac :j
no niby tak.. ale lepiej jak wydadzą od razu audio i nie trzeba będzie liczyć na ripperów :wink:
E tam, ja nie mogłem sie doczekać i pościągałem pełno bootów, więc nie mozność doczekania mam mniejszą.
a ja tam bootów nie lubię słuchać, chyba że są super jakości :P Albo uwielbiam jakiś zespół. Jakiś czas temu naściągałem sporo bootów IE, ale żadnego nie przesłuchałem od deski do deski :lol:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

syzygy pisze:a ja tam bootów nie lubię słuchać, chyba że są super jakości
To sie Gniewka zapytaj jakiego mamy zajebistego ze Szewcji ( chodzi o jakośc ) :j
syzygy pisze:no niby tak.. ale lepiej jak wydadzą od razu audio i nie trzeba będzie liczyć na ripperów
Jakbym miał to bym od razu przerobił, ale sobie :B
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

a kiedy będzie , qrde, koncert
ODPOWIEDZ