Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Megadeth

Post autor: Artur »

No niektóre zmiany na "Rust In Peace" mnie wkurzają - np. totalnie zmienione chórki w "Take No Prisoners" ---> po kiego wała ??
Ale jednak nie narzekam bo i tak czerpię niewymowną radość ze słuchania tego. a remaster "Youthanasii" brzmi zajebiście IMO, zajebisty bas.
W "Countdown To Extinction" też raczej dużo nie mieszał.

A poza tym to starych wersji już nie kupisz, więc wiesz...;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Abstract pisze:Yhm, czyli lepiej stare wersje? A jak sądzi reszta?
Ja z daleka trzymam się od tych remasterów... od lat słucham i nie chcę żadnych zmian ;)
www.MetalSide.pl
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nie wiem czy ktoś już pisał ale data wydania "United Abominations" to dopiero 8 maja :?
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Artur pisze:data wydania "United Abominations" to dopiero 8 maja
a myślałem że w marcu będzie :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

tutaj troszkę więcej ;)
www.MetalSide.pl
Jack87
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack87 »

dlaczego znowu to przekładają?! omg...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Jack87 pisze:dlaczego znowu to przekładają?! omg...
hmm.. to chyba nie przekładanie, tylko oficjalne przedstawienie daty premiery :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Chcą wydać razem z Metallicą :lol:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

I pokazać, że grają lepiej 8)

Dave dopieszcza płytę i kończy obróbki, przynajmniej tak mówił w wywiadzie dla strony ultimate-guitar.com
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

"Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler oraz Vinny Appice wyruszają w tym roku w trase koncertową Heaven And Hell. Będą to pierwsze występy tych muzyków razem w ostatnich 15 latach. Wraz z nimi wystąpi Megadeth a także Down.

Na trasę złoży się 11 występów w Kanadzie a także jedyny swego rodzaju koncert w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc na świecie - Radio City Music Hall w Nowym Jorku (ten występ jednak bez Megadeth). Trasa rozpocznie się 11 marca w Vancouver a skończy 30 marca w Nowym Jorku. Później w planach są kolejne występy aż do końca roku w USA, Azji oraz Europie. Heaven And Hell zawita także do Polski - 19 czerwca w Warszawie oraz 20 czerwca w Katowicach. Nic jednak nie wiadomo czy Megadeth będzie uczestniczyć także w tej części tras"

"Wreszcie poznaliśmy planowaną datę premiery nowej płyty Megadeth. W poście na forum Dave potwierdził dochodzące z NAMM informację że United Abominations ukaże się 8 maja 2007

"Więc wreszcie gdy miksowanie jest już prawie skończonę mogę powiedzieć że 8 maja to jest ta data. Nie znoszę podawać dat wydania, ponieważ nieraz się one zmieniają"

Metal potrzebuje znowu dobrego oldschoolowego nagrania i wierzę że właśnie takie zrobiłem. To nie jest Rust In Peace 2, ale jest to płyta która może sprawić że zapomnę o wszystkim pomiędzy"

Wczoraj światło dzienne ujrzała nowa gitara sygnowana nazwiskiem Mustaine. Producentem tego sprzętu okazała sie firma Dean Guitars. Umowa zaoowocowała dwoma modelami: VMMT Limited i VMMT1. Pierwszy z nich (zdjęcie poniżej po prawej) wyprodukowany zostanie w zaledwie 150 egzemplarzach z których każdy kosztować będzie niemalże $6000. W tej cenie znajdu się złoty osprzęt, hebanowy gryf. Gitara sprzedawana razem z twardym pokrowcem będzie dostępna w kolorach: bursztynowym, czerwony oraz czarnym a wraz z nią kupujący otrzyma Deth Certificate podpisany przez Dave'a. Drugi model (zdjęcie poniżej po lewej) będzie tańszy czterokrotnie jednak oczywiście nie będzie posiadał aż tak ekstrawaganckiego wykończenia.

Dave tak skomentował swoją nową gitarę:
Zaprojektowaliśmy ten model w ... parę godzin [śmiech]. Tak to przynajmniej czuję. Rozmawiałem z Deanem [Dean Zelinsky - założyciel Dean Guitars] nieco ponad półtora miesiąca temu, potem wpadłem do jego sklepu i od razu zacząłem konstruować tą nową gitarę. Chcieliśmy zrobić ją tak by grała lepiej niż jakakolwiek inna gitara jaką miałem więc wybraliśmy z różnych starych modeli to co była najlepsze i połączyliśmy to w jedno

Zapytany dlaczego wybrał właśnie Dean Guitars:
Ponieważ rozumieją wartość moją oraz Megadeth. I działa to w dwie strony. Wiem że to jest właściwa firma z którą mógłbym współpracować do końca swojej kariery
Obrazek
Obrazek

Dave Mustaine oraz Glen Drover przebywają obecnie w Anglii w Derbyshire, gdzie kończą wraz z Andy Sneapem prace nad United Abominations. W swoim mailu na forum Dave wyjawił kolejne tytuły piosenek, które znajdą się na nadchodzącej płycie. Oprócz Gears Of War, Washington Is Next i United Abominations będą tam także Amerikhastan, Blessed Are The Dead, Never Walk Alone, Sleepwalker, Burnt Ice. Ponadto zespołowi udało się w końcu nagrać cover "Out Of The Tiles" Led Zeppelin więc i on trafi na krążek.
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

No ciekawy jestem czy Megadeth będzie supportem H&H tylko w Ameryce Północnej czy też pojawią się w Europie.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Szczerze to jednak wątpię, mam natomiast głęboką nadzieję, że i tak podczas trasy promującej "United Abominations" Dace & co. odwiedzą kraj nad Wisłą :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:mam natomiast głęboką nadzieję, że i tak podczas trasy promującej "United Abominations" Dace & co. odwiedzą kraj nad Wisłą Smile
Podczas ostatniej trasy zawitali chyba do Wawy, więc może to powtórzą, mam taką nadzieję.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nie raz u nas grali, więc to chyba tylko kwestia tego, żeby ktoś chciał to zorganizować.
Jakby było w Wawie to i tak jestem na bank raczej. Byleby to było tak na jesień, bardziej mnie to urządza :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:tylko kwestia tego, żeby ktoś chciał to zorganizować.
A patrząc na obecną sytuację to mogą być z tym problemy. Chociaż Roseproduction wybija się coraz wyżej i organizuje coraz lepsze i coraz więcej koncertów więc kto wie. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Roseproduction ?? Szczerze mówiąc nie znam :oops: Albo inaczej - nie wiem które koncerty organizowali/organizują. A jakie na przykład ?? :>

Natomiast ja bym się nie zdziwił gdyby to MMP zrobił.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ja sobie przyżekłem, ze na koncert 'deth muszę się wybrać i gdy tylko się dowiem, ze grają gdzież u naszych sąsiadów(czechy, niemcy)-po prostu jade, u nas to nawet nie licze, że będzie, choć było by przecudownie gdyby zawitali i do nas

propos nowego video "washington is next" to bardzo fajnie wypadł na tym loud park, w końcu mam jakiś rzeczywisty obraz o tym kawałku bo poprzednie wersje były mierne, w wersji studyjnej pewnie już będzie całkowicie cacy-bardzo dobry kawałek
co do "holy wars..." wykonanego podczas tego koncertu, to imo jest do dupy pod względem wokalu
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Tak se słucham i słucham tego "Gears Of War" to kurde cholernie mnie się podoba ten utwór :twisted: Bardzo fajna praca gitar i brzmienie jest bardzo fajne, a to przecież tylko wersja demo i to słuchana w formacie mp3 :lol: Sneap jak zawsze stanął na wysokości zadania, nawet jeśli tylko miksował materiał ;) :lol:
Myślę, że będzie to płyta heavy/thrashowa, pierwsza taka od czasu "Countdown To Extinction".
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Artur pisze:Roseproduction ?? Szczerze mówiąc nie znam :oops: Albo inaczej - nie wiem które koncerty organizowali/organizują. A jakie na przykład ?? :>
Cradle Of Filth, Destruction, Black Metal Festival, Dismember, Decapitated.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Myślę, że będzie to płyta heavy/thrashowa, pierwsza taka od czasu "Countdown To Extinction".
też mam takie przeczucie właśnie i mam nadzieję, że tak będzie

a "gears of war" jak dla mnie też jest super, przekonałem się do tego utworu
i faktycznie to tylko wersja demo do tego w mp3 a i tak brzmi świetnie
mtszły
ODPOWIEDZ