Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Helloween

Post autor: Szajba »

a mnie nie, bardzo lubie jego wokal :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

kazdy ma swoje zdanie ja bede bronil Hammerfall zawsze ;P hehe...tak jak i Derisa...a swoja droga... a wykonanie sonaty mi sie nie podoba...

:NOWY PROJEKT BYŁYCH MUZYKÓW HELLOWEEN

Byli członkowie Helloween planują połączenie sił i stworzenie nowego projektu. Roland Grapow, Kai Hansen i Michael Kiske mają zamiar nagrać w nieokreślonej przyszłość wspólny album. Nic nie wiadomo jeszcze o nazwie ów projektu. W wywiadzie dla hiszpańskiego Laestadea.com Roland żartował, że rozważa nazwanie tego projektu...Helloween Więcej informacji wkrótce.

Watpie w to bardzo bo niestety akurat ci 3 panowie sie zbytnio nie lubia...heh...a kiszka juz daaawno powiedzial ze metal to szajs...i gdy w 2005 roku zaspiewal na singlu Edguya cos tu nie gralo...czyzby Tobi zadzialal jakos ;> hehe... w kazdym razie co z tego i czy bedzie zobaczymy
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Żelazny pisze:Nie no technicznie Cans jest niezły,ale w jgo barwie jest to coś co denerwuje wielu ludzi,m.in. mnie :wink:
Jednostajność, monotonia czajnika z wrzącą wodą? To mnie też.
Nie słyszałem wersji ze Sonatą Arcticą, możliwe że jest skaszaniona. Ale jaka jest ta? http://rapidshare.com/files/15070851/iwantout.wmv.html [10MB]

Stoneman - Grapowski mówi, że dogadali się z Kiskem i to już nie CZY, a KIEDY :>.
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

zygfryd pisze: Stoneman - Grapowski mówi, że dogadali się z Kiskem i to już nie CZY, a KIEDY :>.
hm troche to nie zrozumiale dla mnie...ale jesli sie cos wykluje poslucham...

a kiedy sie dogadali to ja nie wiem...bo kiske jak narazie sam nic o tym czyms nie mowi... jeszcze niech skoluja marcusa z helloween i uliego i mamy nowe/ stare Helloween troche pomixowane :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Stoneman pisze:a kiszka juz daaawno powiedzial ze metal to szajs..
Dickinson też kiedyś powiedział, ze z metalem nie chce mieć nic wspólnego... Halford podobnie...
www.MetalSide.pl
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

no coz ....Kiszka zmienna jest jak widac...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zmienna i wie że jak będzie nagrywała takie płyty jak ostatnio to długo na rynku nie pociągnie :wink:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

wogole nie pociagnie niczego...
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

No to znamy okładkę z nowej płyty Gambling with the devil
Obrazek
Wyjątkowo fajny kpiący pomysł i znowu dupiate wykonanie z pseudo3D.

Ponoć edycja limitowana będzie zawierać puzzle.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

zygfryd pisze:Ponoć edycja limitowana będzie zawierać puzzle.
:lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

Na plycie bedzie 16 kawalkow. w jednym w duecie z derisem bedzie spiewal Biff z Saxona
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A tam Walls of Jericho najlepsze zdecydowanie, jeszcze żeby lepiej brzmiała ta płyta...
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

bo jakbys stwierdzil, ze Keepery sa najlepsze to by bylo nie w twoim stylu, co nie??
Tak samo jak Masters Of Puppets spowodowal ten wyimaginowany upadek metalu do piekielnych czelusci jako to opowiastke kolega byl laskaw nam zaserwowac w legendarnym juz temacie 'Rok 1986' :twisted:
A zostawiajac na boku ironie to Walls owszem jest dobry, ale zarowno wspomniane stare Keepery, Better Than Raw czy The Dark Ride stawiam wyzej.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ja zecydowanie u Helloween najwyżej stawiam oba Keepery, Time of The Oath. Wall of Jericho nie lubię właśnie ze względu na podłą jakość dźwięku
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ironkostek pisze:bo jakbys stwierdzil, ze Keepery sa najlepsze to by bylo nie w twoim stylu, co nie??
Tak samo jak Masters Of Puppets spowodowal ten wyimaginowany upadek metalu do piekielnych czelusci jako to opowiastke kolega byl laskaw nam zaserwowac w legendarnym juz temacie 'Rok 1986' :twisted:
A zostawiajac na boku ironie to Walls owszem jest dobry, ale zarowno wspomniane stare Keepery, Better Than Raw czy The Dark Ride stawiam wyzej.
Walls jest świetne ! a Keeper 1 cenię prawie tak samo, żadne tak Keepery, dwójka jest dużo słabsza od jedynki
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Nomad pisze:

Walls jest świetne ! a Keeper 1 cenię prawie tak samo, żadne tak Keepery, dwójka jest dużo słabsza od jedynki
Jeśli chodzi o porównanie Keeperów, to 2 stawiam wyżej od 1. Jest równiejsza. Więcej czadowych utworów jak Eagle Fly Free, Save us, I Want Out czy March of Time nie mówiąc już o tytułowym. Na 1 mamy A Little Time, Future World i zajebisty Halloween. Jednak ballada Tale That Wasn't Right czy Twilight ...... są poniżej każdego utworu z 2. Mam oczywiście ogromny sentyment do Keeper 2. To moja pierwsza heavymetalowa kaseta, którą zakupiłem gdzieś koło 1989.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dla mnie I'm Alive jest lepszy niż każdy utwór na dwójce, to samo słaby dla Ciebie Twilight of the Gods, także Future World i Little Time są naprawde dobrze, za to I Want Out nie lubię ,to samo Rise and Fall, dla mnie dwójka jest zbyt wesołkowata, na Keeper I mamy więcej grania pod IM i to wychodzi.
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Nomad pisze: dla mnie dwójka jest zbyt wesołkowata, na Keeper I mamy więcej grania pod IM i to wychodzi.
To jest Helloween i ma być wesoło. Jak chcę posłuchać coś w stylu IM, to zapuszczam sobie płytkę IM. Lubię I'm Alive, ale dla mnie Save Us czy Eagle Fly Free to inna liga. Kiedy kilkanaście lat temu, mając już zdartego Keepera 2 na kasecie, posłuchałem Keeper 1, to wydała mi się dużo lżejsza i mniej czadowa od 2. Keeper 1 jest owszem trochę surowszy w brzmieniu, ale na 2 jest więcej lepszych utworów i nie ma wpadek z pościelówkami typu Tale..... Jeśli chodzi o twórczość z Andi Derrisem to bardzo podoba mi się The Dark Ride, mimo że nie jest to do końca typowy Helloween. Bardzo lubię po kilka kawałków z płyt od Master....... po ostatnią produkcję, ale to już nie są tak dobre płyty jak z Kiske. Wszystkie, opróćz The Dark Ride, są mniej lub bardziej nierówne.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

wlasnie, pogodny nastroj jest od poczatku kariery wpisany w tworczosc Helloween.
Stad tez nie rozumiem tych glosow oburzenia jak nagraja cos 'glupkowatego'....
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zrobiłem sobie dziś pierwszy odsłuch nowej płyty Helloween....i szczerze mówiąc jestem mocno zaskoczony (pozytywnie). Przede wszystkim b.dobre brzmienie a i kompozycyjnie nieźle,oczywiście są "kwiatki" typu As Long As I Fall czy Can Do It,których słuchać się za bardzo nie da,ale ogólnie na pewno najlepsza płyta od odejścia Grapowa I Kuscha a i jedna z lepszych płyt z Derisem w ogóle. W życiu bym się nie spodziewał że nagrają coś może nie świetnego ale dającego się słuchać,a tu prosze-suprajs
ODPOWIEDZ