Nightwish

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Nightwish

Post autor: Stormshield »

http://youtube.com/watch?v=ZhnV13RTt1k
Takiego Nightfisha to ja słuchać mogę :solo
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironek_48 »

Ma ktoś jakieś informacje w ogóle z obozu NW..? Bo ja w ogóle się nie orientuję co się ostatnio z nimi dzieje...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

15.I mija termin wysyłania nagrać przez chętne dziewczyny do zespołu :) Tyle wiadomo. Coś jeszcze chyba w studiu nagrywali
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... zespół NIGHTWISH ujawnił osobę nowej wokalistki którą została szwedka ANETTE OLZON :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... więcej informacji na specjalnej stronie :!: http://www.nuclearblast.de/nightwish/eva/index.htm

oraz

http://www.nightwish.com/en/news

... możecie także posłuchać fragmentu nowego singla "Eva" [oczywiście kawałek jest także do zdobycia w całości - trzeba tylko dobrze poszukać ;-) ]

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 8:14 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

z wyglądu średnia babka :razz: , głosik ma niezły ale elvenpath, czy stargazers, to wogle chyba poza jej zasięgiem coś mi się wydaje, ale nightwish poszedł już na ostatniej płycie z Tarją w kierunku piosenek spiewanych normalnie (w sensie, ze nie wysokimi tonami, a przynajmniej nie ciągle), więc ta nowa wokalistka chyba dobrze się nada na kontynuację obranego kierunku muzycznego rozwoju zespołu (ach jakie piękne zdanie złożone stworzyłem :P ). I tak bez Tarji to to nie to samo... :sad:
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... ciekawe jak na podstawie jednego kawałka możesz stwierdzić że "elvenpath, czy stargazers, to w ogóle chyba poza jej zasięgiem coś mi się wydaje" - nie rób z siebie ignoranta idioty :twisted: ... krótko mówiąc Tarji nie ma już w zespole i to jest faktem, faktem jest także to że zespół ma nową wokalistkę w której zapewne pokłada ogromne nadzieje [podobnie jak spora część fanów zespołu] czy sprosta ona wymaganiom jednych i drugich :?: ... zobaczymy - czas pokaże :!: ... tymczasem nowy kawałek jest bardzo spokojny, stonowany i na 100% na jego podstawie nie można stwierdzić jakimi możliwościami wokalnymi dysponuje ANETTE OLZON ... osobiście jestem pozytywnie nastawiony i czekam na więcej ... nowych utworów :rocx
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Wreszcie ktoś odświeżył ten topic :) No z wyglądu nie jest źle. Oczywiście przez lata Tarja stała się symbolem zespołu :) Mam nadzieję ,że nowa wokalistka będzie trzymać poziom

Czy mógłby ktoś zapodać na priv link do nowego kawałka?
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

I tak będzie reunion. A po tym fragmencie nie mogę nic powiedzieć, może tylko to, że wokal nawet mi się podoba. Ciekawe jak wyjdą im cięższe kawałki.
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

nowy wałek kiepski strasznie, ciągnie się w nieskończoność i nic się w nim nie dzieje... panna na wokalku też kiepawa.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

jesper pisze:ciekawe jak na podstawie jednego kawałka możesz stwierdzić że "elvenpath, czy stargazers, to w ogóle chyba poza jej zasięgiem coś mi się wydaje" - nie rób z siebie ignoranta idioty ...
chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem,napisałem, że mi się wydaje :!: (czyli jest to moja subiektywna opinia), nawet w takich kawałkach jak ten nowy da się poznać, czy śpiewająca go osoba ma mocny głos, czy spiewa taką piosenkę z lekkością, czy ledwo daje rady, poza tym utwory N-wisha które wymieniłem są wyjątkowe, zaśpiewane w wyjątkowy sposób i raczej wątpię by było wiele osób, które zaśpiewają to równie dobrze, (chyba że z opery kogoś wezmą ;-) ), raczej trzeba sie przygotować, że nowa wokalistka będzie słabsza od poprzedniej, bo takie jest większe prawdopodobieństwo, a jak będzie w rzeczywistości, to zobaczymy... :twisted:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

No ja liczę faktycznie już tylko na reunion. Ta Anette jest może trochę ładniejsza tylko od Tarji :P Ciekaw jestem naprawdę czy Tarja chciałaby wogóle powrócić....
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Mi tam te kilka sekund pasuje ciekawe jak bedzie nowy material w calosci sie prezentowal ;-) :D
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

I tak Tarja wróci do Nightwish. Tylko kwestia czasu. Będzie tak samo jak z Blazem w Iron Maiden ;) :B
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

nas stronie pojawily sie nowe sample.... i sa doskonale . na prawde mocna plyta i power metalowa sie zapowiada . co najwazniejsze sa super pomysly melodie i wokale MARCO !!
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

śliczna jest :mrgreen: O wiele łądniejsza od Tarji. No i młodsza. A głos też z tego kawałka co na stronie leci mi siępodoba, chociaż powinni też pokazać coś takiego z kopem, żeby nie zrobiło sie melancholijnie.
No ale Kobita bardzo mi sie podoba wizualnie :].
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

EvE pisze:O wiele łądniejsza od Tarji. No i młodsza
ładniejsza owszem. Ale jest starsza i to o 5 lat :)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

:lol: serio? To Tarji i jej pyskowi nawet makijaż już nie pomaga :].
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Ale Tarja też na niektórych zdjęciach bardzo przyzwoicie wychodzi. Ale ta rzeczywiście fajnie wygląda. Z tego co czytałem to sama powiedziała ,że z taką muzyką nigdy nie miała do czynienia więc będzie to dla niej wogóle pierwsze takie doświadczenie :/
Te nowe kawałki rzeczywiście fajne. Bardzo mi się podoba wokal Anette. Szczególnie przypadł mi do gustu fragment Amaranth
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

wiesz Tarka teraz dopiero jest taka extra bomba ( czytaj od wydania Once ) wczesniej no nie oszukujmy sie byla...gruba ;/ A Annete wizualnie jest bardzo sympatyczna :D
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Jezeli ktos uwazal ze Tarja wywala ma w dziob :beer ;-) (zarcik) Ta cala Ewa jeszcze przeszla ale jak puscilem sobie te pozostale sample no to moje pozytywne wrazenia gdzies sobie poszly :( Smialo moge powiedziec ze nowa wokalista Wyje! No ale ostateczny wyrok zapadnie po premierze plyty a wczesniej po kupnie singla
ODPOWIEDZ