??EvE pisze:Deadlock napisał/a:
tam sa twarde reguly ;P no chyba ze napisze jakis dobry kawalekhehe
chyba się zabije.
Evergrey
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Evergrey
a nic, kolano mnie boli.
uu to zle . jakas masc moze ? stoperan dobry jest
o dziwo
wracajac do tematu . kiedy evergrey ma wydac ta nowa cd ? na gwiazdke?
wracajac do tematu . kiedy evergrey ma wydac ta nowa cd ? na gwiazdke?
a to nei na sraczke?Deadlock pisze:stoperan
jak ja czytam czasem co nie co to mam sraczke nawet z kolana.
tak ? to musialo mi sie chyba pomylic.. heh . albo moze mi o fastum chodzilo to juz sam nie wiem . hehe .Matek pisze:Deadlock napisał/a:
stoperan
a to nei na sraczke?
no to kiedy ta plyta ma wyjsc co ? wogole jakies njusy sa co do prac nad nia ?
Evergrey, w związku z tym, że nowy album wielkimi krokami sie zbliża, ogłosił już rozpiske trasy koncertowej w przyszłym roku. Oczywiście brak Polski nie jest zaskoczeniem, ale jakiś żal i tak jest. A trasa (tzn. jedna z jej części, bo ma być ich niby kilka) wyglądać ma tak:
29.02.08 Fri SE Göteborg @ Trädgårn
01.03.08 Sat SE Mariestad @ Rotundan
02.03.08 Sun SE Stockholm @ Klubben
04.03.08 Tue DK Copenhagen @ The Rock
05.03.08 Wed DE Hamburg @ Markthalle
06.03.08 Thu NL Amsterdam @ Melkweg
07.03.08 Fri NL Hengelo @ Metropool
08.03.08 Sat DE Memmingen @ Kaminwerk
09.03.08 Sun DE Saarbrücken @ Garage
11.03.08 Tue CH Pratteln @ Z7
12.03.08 Wed FR Mulhouse @ Noumatrouff
13.03.08 Thu FR Lyon @ CCO
14.03.08 Fri FR Paris @ Elysee Montmartre
15.03.08 Sat BE Antwerp @ Hof Ter Lo
16.03.08 Sun DE Langen @ Stadthalle
17.03.08 Mon NL Eindhoven @ Effenaar
18.03.08 Tue DE Bochum @ Zeche
19.03.08 Wed DE Nürnberg @ Hirsch
21.03.08 Fri AT Wien @ Szene
22.03.08 Sat HU Budapest @ venue tba
23.03.08 Sun SVK Bratislava @ Randal Club
Do marca daleko, więc poważniejszych planów żadnych robić raczej nie da rady, ale tak sie zainteresowałem tą Bratysławą
co prawda niezbyt blisko, bo to granica z Węgrami jest, ale kurcze Evergrey zobaczyć, z pełnym setem to byłoby coś. Byłby tutaj ktokolwiek zainteresowany (oczywiście tak niezobowiązująco na razie) ?
Evka, Mareq.... wiem, że widzieliście ich już, ale co to jest raz
Rafff ?????
29.02.08 Fri SE Göteborg @ Trädgårn
01.03.08 Sat SE Mariestad @ Rotundan
02.03.08 Sun SE Stockholm @ Klubben
04.03.08 Tue DK Copenhagen @ The Rock
05.03.08 Wed DE Hamburg @ Markthalle
06.03.08 Thu NL Amsterdam @ Melkweg
07.03.08 Fri NL Hengelo @ Metropool
08.03.08 Sat DE Memmingen @ Kaminwerk
09.03.08 Sun DE Saarbrücken @ Garage
11.03.08 Tue CH Pratteln @ Z7
12.03.08 Wed FR Mulhouse @ Noumatrouff
13.03.08 Thu FR Lyon @ CCO
14.03.08 Fri FR Paris @ Elysee Montmartre
15.03.08 Sat BE Antwerp @ Hof Ter Lo
16.03.08 Sun DE Langen @ Stadthalle
17.03.08 Mon NL Eindhoven @ Effenaar
18.03.08 Tue DE Bochum @ Zeche
19.03.08 Wed DE Nürnberg @ Hirsch
21.03.08 Fri AT Wien @ Szene
22.03.08 Sat HU Budapest @ venue tba
23.03.08 Sun SVK Bratislava @ Randal Club
Do marca daleko, więc poważniejszych planów żadnych robić raczej nie da rady, ale tak sie zainteresowałem tą Bratysławą
mogę to przemyśleć, ale wątpię, żeby mi się chciało aż do Bratysławy jechać 
no mnie teoretycznie też, ale nie wiem kiedy znowu będzie szansa ich zobaczyć. Do Polski na normalny regularny koncert pewnie nieprędko ich ktoś zaprosi a takie "kwiatki" jak Metalmania niespecjalnie mnie by zachęcały (choć i tak bym poszedł
).
Ale sprawe przemyślmy, może sie większa ekipa by zebrała, wtedy inna śpiewka
Ale sprawe przemyślmy, może sie większa ekipa by zebrała, wtedy inna śpiewka
Mógłbyś to wyjaśnić , bo jakoś nie rozumiem?Artur pisze:pewnie nieprędko ich ktoś zaprosi a takie "kwiatki" jak Metalmania niespecjalnie mnie by zachęcały
taki, że zagraliby góra 45 minut, między innymi...Abstract pisze:Co za problem gdyby znopwu zotsali zaproszeni na Metalmanię?
To chyba niezbyt dobrze znasz polskie realia i kondycje Evergrey w Polsce jeśli sądzisz, że taka sytuacja jest możliwa. Jeśliby mieli znowu zagrać na Metalmanii to tylko jako "środek stawki".Abstract pisze:Zakładając, że byli jedną z gwiazd to mogliby zagrać niemal kompletny set
I jeszcze jedna kwestia - Evergrey na Metalmanię nie pasuje. Tyle.
bo są średnio stawkowym zespołem. :jArtur pisze:Jeśliby mieli znowu zagrać na Metalmanii to tylko jako "środek stawki".
Wiesz co, to też zależy od widzi misie organizatorów 
może, podobnie zresztą jak ponad połowa tego czego słuchaszsyzygy pisze:bo są średnio stawkowym zespołem. :j
tak tak, zwłaszcza Metal Mindu - zaprosimy Evergrey jako główną gwiazdę, co prawda sprzedaż mają słabą, ale może ściągną tłumy, a tak w ogóle to są fajni i dlatego ich zrobimy gwiazdą - no wypisz wymaluj polityka MMPAbstract pisze:Wiesz co, to też zależy od widzi misie organizatorów![]()
nie sądze by nawet widzi misie mmp było aż tak wybujane ;]Abstract pisze:Wiesz co, to też zależy od widzi misie organizatorów
Jazz is not dead, it just smells funny.
Może akurat nie ich, ale jednak to od nich zależy kto będzie jako gwiazda. Swoją drogą to sa juz jakies informacje na temat przyszłorocznej imprezy?Artur pisze:tak tak, zwłaszcza Metal Mindu - zaprosimy Evergrey jako główną gwiazdę, co prawda sprzedaż mają słabą, ale może ściągną tłumy, a tak w ogóle to są fajni i dlatego ich zrobimy gwiazdą - no wypisz wymaluj polityka MMP
możemoże, podobnie zresztą jak ponad połowa tego czego słuchasz
Do marca mnóstwo czasu a ja nie wiem czy ten miesiąc przeżyje.Artur pisze:Evka, Mareq.... wiem, że widzieliście ich już, ale co to jest razRafff ?????
Zobaczy się później. Nie mówię nie. Bratysławę niedlugo zwiedzę, to powiem czy warto wracać.
w te,macie "Koszulki by Piospy" zbieramy chętnych na koszulki z logo EVERGREY
Nowy album jednak nie zdąży sie ukazać w tym roku. Ale w studiu już siedzą, a o szczegółach informują na tym swoim blogu "Grey Area" - http://www.evergrey.net/blog/
A tak w ogóle to supportem Evergrey na tej europejskiej trasie ma być niemiecki Brainstorm, więc jeśli o mnie chodzi to już jest pięknie, bo nie tylko sam Evergrey by mnie interesował.
EDIT: Brainstorm nie bęzie jednak supportem. Będzie jedną z 2-óch gwiazd, razem z Evergrey. Ciekawe tylko kto pierwszy będzie grał i jaka długość setu. Bo może sie okazać, że generalnie to nie warto jechać, jeśli Evergrey grałby dajmy na to 60-70 minut.
A tak w ogóle to supportem Evergrey na tej europejskiej trasie ma być niemiecki Brainstorm, więc jeśli o mnie chodzi to już jest pięknie, bo nie tylko sam Evergrey by mnie interesował.
EDIT: Brainstorm nie bęzie jednak supportem. Będzie jedną z 2-óch gwiazd, razem z Evergrey. Ciekawe tylko kto pierwszy będzie grał i jaka długość setu. Bo może sie okazać, że generalnie to nie warto jechać, jeśli Evergrey grałby dajmy na to 60-70 minut.