18, 19 Luty- The Cure w polsce

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

18, 19 Luty- The Cure w polsce

Post autor: Tomek(JMM) »

The Cure wyrusza na europejską trasę koncertową promującą niezatytułowany jeszcze album, którego premiera ma mieć miejsce na początku roku. Zespół w składzie Robert Smith (voc,g), Porl Thompson (g), Simon Gallup (b) i Jason Cooper (dr) zagra dwa koncerty w polsce: osiemnastego lutego na warszawskim Torwarze, i dzień później w katowickim Spodku. Czy ktoś się może wybiera poza mną?

===
Edit: ten temat ma już 34 posty, więcj niż temat o koncertach Korna, Apocaliptyki i Theriona. Sanktuarium- jestem z was dumny ; )
===
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 12:53 pm przez Tomek(JMM), łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 18, 19 Luty- The Cure w polsce

Post autor: Metalophil »

na mój nos to będzie klapa frekwencyjno-finansowa na miarę H&H :roll:
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

Ło żesz! Jak nie będzie kosztowało więcej niż 100 zł to będę w Warszawie!!
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Czemu? Zespół raczej nie narzeka na brak fanów w naszym kraju, ponadto nie bedzie organizować tego Metal Mind, więc nie będzie cen z kosmosu, dalej- luty to raczej nie jest miesiąc koncertowy, więc zbyt wielkiej konkurencji mieć nie będa.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A'propos,kto ich organizuje??
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

obstawiam, że LN
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Metalophil pisze:po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
Jesteś w błędzie- KISS są u nas dużo mniej popularni niż Cure.To właściwie w naszych realiach marginalne zjawisko kulturowe ,omyłkowo przypisywane hollywoodzkiej sztampie...
Def Leppard są dużo popularniejsi w USA niż gdziekolwiek indziej ,owszem tam są gwiazdą tj. Motley Crue....Podobnie ma się sprawa z legendarnymi Van Halen-to w istocie kwestia lobby promocyjnego i różnic kulturowych.
Działania ukierunkownego marketingu najwyrażniej za priori i target uznały w tym przypadku odbircę amerykańskiego.....Albowiem Ejsi czy MaideN to jednak ekspresja bardziej uniwersalna w swoim przekazie!!!
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Metalophil pisze:Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure.
Kiss popularniejsze od The Cure? W Polsce? Nie wierzę w to... No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You", i równie ciężko jest znaleźć osobę która kojarzy jakikolwiek utwór Kiss, a nie tylko ich sceniczny image. A Def Leppard może i światową gwiazdą było, ale dwadzieścia lat temu...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Tomek(JMM) pisze:
Metalophil pisze:Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure.
Kiss popularniejsze od The Cure? W Polsce? Nie wierzę w to... No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You", i równie ciężko jest znaleźć osobę która kojarzy jakikolwiek utwór Kiss, a nie tylko ich sceniczny image. A Def Leppard może i światową gwiazdą było, ale dwadzieścia lat temu...
no to zobaczymy ile będzie ludzi na The Cure ;-)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To może wybrałbyś się, żeby się przekonać ile osób rzeczywiście będzie? ; )
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

eee - ja jestem ograniczonym metalhead`em ;-) - nie chce mi się
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

duzo ludzi moze byc na pierwszym koncercie bo 19 gra najtłisz :B
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Metalophil pisze:po prostu - nie jest to zespół który zapełniłby w Polsce dwie hale, podobnie jak np. Def Leppard - niby są światową gwiazdą, a po prostu w Polsce nie są popularni. Nawet na KISS swego czasu nie sprzedały się bilety na sam tylko Torwar, to co dopiero mówić o w sumie mniej znanym The Cure. W przypadku tego zespołu sensownym rozwiązaniem byłoby zrobienie samego Torwaru którego zresztą i tak by nei zapełenili
To mi najpierw podaj jakieś dane (np. sprzedaży płyt w Polsce tychże wykonawców) to wtedy sie pobawimy w takie porównania ;-) . Def Leppard na przykład, z tego co wiem, w Polsce nigdy nie byli jakoś szczególnie popularni więc te pustki na ich ostatnich koncertach w Polsce zaskoczeniem dla mnie nie są.
Inna sprawa, że zgadzam sie że 1 koncert byłby zapewne lepszym rozwiązaniem, tak mi sie wydaje.

Ja tam nie wiem jaka jest kondycja marketingowa The Cure w Polsce, ale mysle, że taki Torwar, gdyby był jedynym koncertem w Polsce zapełniliby na pewno. ale skoro są 2 to nie wiem. Po prostu nie mam pojęcia jak może wyglądać baza fanów The Cure w Polsce :) Dlatego ciekawe jak wypadnie z frekwencją... Bo Heaven And Hell to faktycznie inna bajka była, wtedy sie tych koncertów namnożyło jak mrówków :lol: a poza tym oczywiście cena była strasznie wysoka.
Tomek(JMM) pisze:No przepraszam bardzo, ale ciężko mi znaleźć osobę słuchającą rocka nie znającą "Friday I'm In Love" czy "Pictures of You"
co nie znaczy że ci wszyscy ludzie od razu wbiją na koncert

Ja bym sie może wybrał, jeśli dziewczyna będzie chciała. I jeśli ceny będą znośne.
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

z tego co wiem, to the cure ma chyba w polsce bardzo wielu fanów. taka kolejna polska specyfika, ale czy tak jest na pewno i czy wszyscy pójdą na koncert to nie umiem zaręczyć ;-) tak więc nie przewidywałbym jakiejś klapy i nawet sam bym chętnie pojechał. no ale zobaczymy jeszcze wszystko co i jak.
edit. zapomniałem o koncercie grupy nightwish. w takim razie na pewno the cure nie ma szans na dobrą frekwencje :???:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Rozumiem, że z tym Nightwishem to żart?
faust pisze:A'propos,kto ich organizuje??
Andrzej Marzec Concerts (http://www.amc.pl) Gdyby ktoś nie slyszał to:
AMC to agencja założona przez prawnika Andrzeja Marca. W latach 1969-1989 pracował w Polskiej Agencji Artystycznej PAGART i to on zaczął sprowadzać do Polski w latach 80 gwiazdy światowego formatu jak Elton John, Leonard Cohen, Iron Maiden czy Metallica.

W 1991 założył agencje, AMC która zarówno organizuje koncerty zagranicznych artystów w Polsce-min Boba Dylana, The Cure, Beastie Boys czy Petera Gabriela
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

juras pisze: edit. zapomniałem o koncercie grupy nightwish.
Taaa,Nightwish i The Cure na pewno sobie będą fanów podbierać :laugh
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

ale ja się tylko odniosłem do jednego postu trochę wyżej, który traktował o tej jakże wspaniałej grupie ;-) nie bluźnijmy, the cure to przecież dobry zespół.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Pojawię się w Katowicach.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Niewykluczone że będę. :)