19/02/2008 - Nightwish - Kraków @ Hala Wisły

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: 19/02/2008 - Nightwish - Kraków @ Hala Wisły

Post autor: Szajba »

Nomad pisze:mimo że do postawy true-metala bardzo mi daleko
polemizowałbym ;)
Artur pisze:No i może koncert będzie na tyle dużym sukcesem, że postanowią jednak więcej ich organizować i ściągną Testament, Nevermore, Exodus, Evergrey czy inne kapelki z ich katalogu,
mazyciel jestes :lol:

poszedłbym na ten koncert tylko po to by zobaczyc czy ta nowa wokalistka też tak brzydko wygląda na scenie jak Tarja :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Duzy tour robia... Fajnie, ze u nas zaczynaja. Swoja droga rzuca sie w oczy duza dysproporcja sal koncertowych - od malutkich klubikow po wielkie areny np. w Niemczech. Ciekawe czy w Hali Wisly zmiesci sie jakis wiekszy stage show... Czy ktos kto tam byl moze opisac to miejsce? ;) Ile tam wchodzi ludu? Z 3000?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

nominalnie jest tam 1600 miejsc siedzących i 800 stojących
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Scena za duża to tam nie będzie, więc o jakiś fajerwerkach można zapomnieć tak mi się wydaje. Ale i tak bardzo odpowiada mi miejsce tego show.

Obrazek
Why so serious?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Szajba pisze:mazyciel jestes :lol:
nie wiem po czym wnosisz... akurat ludzie z Mystica to mimo wszystko bajka niż Ci z MMP a przynajmniej takie sprawiają wrażenie.
Na tegorocznego Mystica prawie udało im sie ściągnąć Mastodona, a wątpię by łudzili sie że to w jakimś naprawde znaczącym stopniu podwyższyło frekwencje. Chcieli go ściągnąć też dla siebie po prostu, sami chyba nawet tak mówili.
Celtic Frost też ściągnęli nie dlatego, że jakoś bardzo mocno by to podwyższyło frekwencje ale raczej dlatego, że nagrali płyte obwołaną arcydziełem.

Ci ludzie naprawde sprawiają wrażenie fanów muzyki, dlatego nie wątpie, że jeśli będą mieli chęci, to większość kapel ze swojego katalogu spokojnie do Polski ściągną. Nie muszą to być te które wymieniłem (choć mogą), mogą to być zupełnie inne.
Wydaje mi sie, że dla nich niekoniecznie impreza musi być nie wiadomo jak dochodowa by ją organizować, co w przypadku cyrku Dziubińskiego jest nie do pomyślenia.

A co do Hali Wisły to byłem tam w 2000 roku na Dream Theater/Porcupine Tree i wg mnie to przyzwoita miejscówka, choć nie da sie ukryć, że z myślą o koncertach to ona budowana nie była ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dokladnie... Mystic to pasjonaci i to widac przy doborze zespolow na ich festiwale czy koncerty. Swoja droga ciekawe czy Nightwish beda mieli jakis support... Moze Panne Lauren Harris? ;-)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

A może jednak leppiej nie? :P Może coś w takich klimatach powermetalowych bardziej? Rhapsody? Hammerfall?
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Abstract pisze:Może coś w takich klimatach powermetalowych bardziej? Rhapsody? Hammerfall?
A może jednak lepiej nie? ;)
niech zaśpiewa Tarja solo :]
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

nie bo by zmiotła N-wisha swoim wystepem, no chyba, że ktoś lubi takie kontrasty, że support lepszy od gwiazdy :lol:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Hehe ,a znasz takie przypadki ? :P Ale podejrzewam ,że support będzie właśnie w klimatach power
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Abstract pisze:Rhapsody? Hammerfall?
Abstrahując od tego czy się to lubi czy nie,to nie wydaję mi się żeby zespoły o takiej pozycji na rynku zgodziły się Nightwish supportować :roll:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Może Sabaton ? :)
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Ma ktoś może jakieś nieoficjalne info o cenie biletów?
Why so serious?
Awatar użytkownika
Ashka
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Ashka »

Na stronie www.eventim.pl znalazłam tylko cenę z Węgier - 25,68 euro .
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Dziś dostałem info, że bilety trafią do sprzedaży do końca miesiąca. :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Sądząc po popularności nowego LP Nightwish w naszym kraju (złoto w pierwszym tygodniu sprzedaży, czyli 5000 egz., bo to album dwupłytowy), koncert mógłby się odbyc w jakimś większym miejscu... Ja tam zrobiłbym z tego Mystic Festival w Spodku - wraz z kilkoma innymi bandami (Riverside, nowy Kat itp.). Chyba, że Mystic rezerwuje już przyszłoroczny festiwal na Maiden. :twisted:
Grom
-#Invader
-#Invader

Post autor: Grom »

WICKER MAN pisze:Sądząc po popularności nowego LP Nightwish w naszym kraju (złoto w pierwszym tygodniu sprzedaży, czyli 5000 egz., bo to album dwupłytowy), koncert mógłby się odbyc w jakimś większym miejscu... Ja tam zrobiłbym z tego Mystic Festival w Spodku - wraz z kilkoma innymi bandami (Riverside, nowy Kat itp.). Chyba, że Mystic rezerwuje już przyszłoroczny festiwal na Maiden. :twisted:
Mnie by raczej Najtłysz jako gwiazda główna nie przyciągnął. A obecność nowego Kata (tzn którego? Tego bez Kostrzewskiego?) by odpychała. Byłby to najgorszy festiwal roku. ;-)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

WICKER MAN pisze:czyli 5000 egz., bo to album dwupłytowy
Ciekawie to liczą, IMO idiotyzm - powinno być od egzemplarza, bo tak można wydać album z 10CD dodatków, sprzedać 10k i bić rekordy. :)
Chociaż na stronie Nightwisha podają 10k, a na OLIS na razie nic. :P
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

WICKER MAN pisze:Sądząc po popularności nowego LP Nightwish w naszym kraju (złoto w pierwszym tygodniu sprzedaży, czyli 5000 egz., bo to album dwupłytowy), koncert mógłby się odbyc w jakimś większym miejscu... Ja tam zrobiłbym z tego Mystic Festival w Spodku - wraz z kilkoma innymi bandami (Riverside, nowy Kat itp.). Chyba, że Mystic rezerwuje już przyszłoroczny festiwal na Maiden. :twisted:
Skumałeś reklamy nowego albumu Nightwisha na niektórych tramwajach w Warszawie? :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Grom pisze:Mnie by raczej Najtłysz jako gwiazda główna nie przyciągnął. A obecność nowego Kata (tzn którego? Tego bez Kostrzewskiego?) by odpychała. Byłby to najgorszy festiwal roku. ;-)
Nie, no ten nowy Kat z Kostrzewskim. Bo podpisali kontrakt z Mystic...
herki pisze:Skumałeś reklamy nowego albumu Nightwisha na niektórych tramwajach w Warszawie? :D
Tak. Pisalem o tym w innym temacie. :B

A co do zlota to w ogole u nas liczone jest to na podstawie zamowien ze sklepow, a nie faktycznej sprzedazy co jest nieco dziwne i kompletnie nieobiektywne, bo mozna zamowic 10.000 egz. plyty, a potem sprzedac tylko 20%...
ODPOWIEDZ