Szajba pisze:mazyciel jestes
nie wiem po czym wnosisz... akurat ludzie z Mystica to mimo wszystko bajka niż Ci z MMP a przynajmniej takie sprawiają wrażenie.
Na tegorocznego Mystica prawie udało im sie ściągnąć Mastodona, a wątpię by łudzili sie że to w jakimś naprawde znaczącym stopniu podwyższyło frekwencje. Chcieli go ściągnąć też dla siebie po prostu, sami chyba nawet tak mówili.
Celtic Frost też ściągnęli nie dlatego, że jakoś bardzo mocno by to podwyższyło frekwencje ale raczej dlatego, że nagrali płyte obwołaną arcydziełem.
Ci ludzie naprawde sprawiają wrażenie fanów muzyki, dlatego nie wątpie, że jeśli będą mieli chęci, to większość kapel ze swojego katalogu spokojnie do Polski ściągną. Nie muszą to być te które wymieniłem (choć mogą), mogą to być zupełnie inne.
Wydaje mi sie, że dla nich niekoniecznie impreza musi być nie wiadomo jak dochodowa by ją organizować, co w przypadku cyrku Dziubińskiego jest nie do pomyślenia.
A co do Hali Wisły to byłem tam w 2000 roku na Dream Theater/Porcupine Tree i wg mnie to przyzwoita miejscówka, choć nie da sie ukryć, że z myślą o koncertach to ona budowana nie była