trasa Helloween i Gamma Ray

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: trasa Helloween i Gamma Ray

Post autor: Lucy »

gumbyy pisze:Drugą sprawą są umiejętności i talent muzyków (a w tym przypadku Derisa). Prawda?
Tyle, że na dużej scenie umiejętności i talentu nie ocenia już przysłowiowa Ela Zapendowska, tyko na muzyków się patrzy przez pryzmat ich osiągnięć. A popularność Helloween ostatnimi czasy jest powalająca, więc czymś sobie musieli na nią zapracować.

A teraz zupełnie na serio mówię, jedną z najważniejszych cech muzyka, zwłaszcza wokalisty jest jego charakter, umiejętność pracy w zespole i wiara w zespół, dzięki czemu oni mogą w ogóle istnieć i tworzyć. Co z tego, ze ktoś ma dajmy na to genialny głos, albo pisze świetne kawałki, jak po 1-2 płytach wszyscy skaczą sobie do oczu, fochują na koncertach, a potem idą się bawić każdy do swojej piaskownicy?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Shalotka pisze:
gumbyy pisze:Drugą sprawą są umiejętności i talent muzyków (a w tym przypadku Derisa). Prawda?
Tyle, że na dużej scenie umiejętności i talentu nie ocenia już przysłowiowa Ela Zapendowska, tyko na muzyków się patrzy przez pryzmat ich osiągnięć. A popularność Helloween ostatnimi czasy jest powalająca, więc czymś sobie musieli na nią zapracować.

A teraz zupełnie na serio mówię, jedną z najważniejszych cech muzyka, zwłaszcza wokalisty jest jego charakter, umiejętność pracy w zespole i wiara w zespół, dzięki czemu oni mogą w ogóle istnieć i tworzyć. Co z tego, ze ktoś ma dajmy na to genialny głos, albo pisze świetne kawałki, jak po 1-2 płytach wszyscy skaczą sobie do oczu, fochują na koncertach, a potem idą się bawić każdy do swojej piaskownicy?
No ale teraz to już mówimy o dwóch różnych rzeczach :)

Zgadzam się, że Hello. obecnie to zespół z "górnej" półki. Zresztą widać to na obecnej trasie. I ja tego nie neguje :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:No ale teraz to już mówimy o dwóch różnych rzeczach :)
Ty o tym, że Deris nie wyrabia na koncertach, a ja o tym, że ciężko mi sobie wyobrazić sukces Helloweena z kimś innym na wokalu? ;) Tożto są dwie strony tego samego medalu.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Shalotka pisze:
gumbyy pisze:No ale teraz to już mówimy o dwóch różnych rzeczach :)
Ty o tym, że Deris nie wyrabia na koncertach, a ja o tym, że ciężko mi sobie wyobrazić sukces Helloweena z kimś innym na wokalu? ;) Tożto są dwie strony tego samego medalu.
Deris na koncertach nawet wyrabia, ma problemy z wiadomymi utworami (nie ta skala głosu). W swoim repertuarze daja radę. A sukces Hello. z innym wokalem? A czemu nie? Toż ta nazwa to marka sama w sobie ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:(nie ta skala głosu).
On ma z przyrodzenia niski głos, ale każą mu zakładać ciasne portki i zapodawać.
gumbyy pisze:A sukces Hello. z innym wokalem? A czemu nie? Toż ta nazwa to marka sama w sobie ;)
Tylko nie wiadomo, czy Helloween by się w ogóle pozbierał po rozwałce w '93 (konflikty, fochy, wywalenie Michiego, prochy, choroba i śmierć Ingo) i pociągnął przez tyle albumów, gdyby nie takie fajne i pełne pomysłów postacie jak Andi i Uli.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Shalotka pisze:Tylko nie wiadomo, czy Helloween by się w ogóle pozbierał po rozwałce w '93 (konflikty, fochy, wywalenie Michiego, prochy, choroba i śmierć Ingo) i pociągnął przez tyle albumów, gdyby nie takie fajne i pełne pomysłów postacie jak Andi i Uli.
No nie wiadomo... to już wyższy poziom abstrakcji ;) "co by było, gdyby..." ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:No nie wiadomo... to już wyższy poziom abstrakcji ;) "co by było, gdyby..." ;)
To tylko moja odpowiedź na gdybania innych, bo mnie się podoba jak jest :razz:
ODPOWIEDZ